Gå til innhold

Zalman Reserator og oppgradering av hw, for varmt?


Anbefalte innlegg

Hei, i mitt oppsett kjøler jeg nå en amd xp2500, 1 seagate og 1 samsung harddisk innebygde hardiskkjølere med støydempningsmatter. sistemann i løpet er et radeon 9600 skjermkort.

Det irriterer meg at det begynner å bli litt gammelt, og jeg tenker å oppgradere, til socket 939 og kanskje et 6800/7800 skjermkort. Spørsmålet her er om det vil bli for varmt? CPU temperatur ligger mellom 40 og 50 grader, mulig jeg har miksa artic silver pastaen litt dårlig her. Jeg skal få sjekka GPU temperaturen snart også..

spm2: lager socket 939 mer eller mindre varme enn xp2500 (754 eller hva det er), hørt at athlon xp serien (barton) skal lage endel varme.

spm3: hva med skjermkort, også hørt en gang at radeon 9600 skal lage endel varme, men det er kanskje lite i forhold til disse nye skjermkortene?

spm4: jeg har den gpu ribba som fulgte med tårnet (reserator), blir det kanskje litt for dårlig kjøling med den enkle ribba og kobberribber på ram? må jeg gå til innkjøp av en "proff" gpu ribbe på microplex, eller er dette kun nødvendig for overklokkerne.

Det viktigste spm her er om det blir en markant varmeøkning ved oppgradering til nyere hardware, eller om det blir omtrent det samme, er vel det jeg vil ha svar på.

vurderer et vifteløst skjermkort også da, men du får jo ikke så veldig bra med bare ribber.

PS: Jeg kjører en zalman 350w fanless strømforsyning, altså det er ingen vifter i systemet, kan hende det blir litt bedre temp ved å sette inn min northq 400w med en 11db silenx vifte da...

Takker for alle svar!

EDIT: Ang. socket 939, lager dobbeltkjerne mye mer varme enn enkeltkjerne?

Endret av Barry White
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har lavere temperatur nå med en x2 3800+, ati x800xl + northbridge på hovedkortet kjølt av en singe 120 mm radiator enn det jeg hadde når jeg kjølte en xp 2500 + 9500 @ 9700 hastighet også med en singel radiator.

 

Kan nok være den cool'n silent som hjelper mye. (Hastigheten går ned når det ikke er bruk for full fres.)

 

Jeg vil tro at det ikke er den helt enorme forskjellen.

 

Du bør ha en liten luftstrøm i kabinettet, så du kan enten sette inn den stillegående 400 w strømforsyningen, eller kanskje bedre; Ta en 120mm vifte å bare sett inni kabinettet til å blåse på delene som kan bli litt varme uten noe sirkualsjon i det hele tatt. Deler som skjermkort og "strømdelen" av hovedkortet.

 

Jeg kjøler mitt x800xl med bare en vanlig liten gpu blokk. Ikke noe digert greier som kjøler hele kortet inkl minnebrikker osv.

 

Mitt tips er at du bare kjøper noen små ribber og fester på minnet på skjermkortet ditt. Med litt luftsirkulasjon blir det bra nok det.

Nye minnebrikker på skjermkortene gjør at de ikke utvikler så vanvittig med varme.

 

PS: Skal du ha deg et nforce 4 kort, sjekk at northbridgen ikke har vifte. De har et vanvittig bråk. I beste fall, settt en vannkjølingsblokk der og. Vanskelig å finne noe som passer pga skjermkort som ofte går over.

 

lykke til.

Endret av Stonescream
Lenke til kommentar

Min erfaring er at uten ei vifte i nærheten så blir den zalman saken fryktelig varm etter hvert.

Monterte på en slik i en datamaskin jeg satte sammen og der klikka installasjonen av windows etter en liten stund pga varmen vil jeg tro.

Neste gang satte jeg vifte på og da gikk installasjonen fint.

 

Vil tro at det ikke er så veldig stor forskjell på et x800xl og 1800xl uten at jeg skal si det for helt sikkert.

 

Dersom det i værste fall blir litt varmt, får du kjøpe deg ei bordvifte som blåser på Reseratoren :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...