Gå til innhold

Anbefalte GBA spill


rulleguru

Anbefalte innlegg

Har en vanlig GBA fra før, men den ligger stort sett og støver pga. elendig skjerm. Tenkte kjøpe meg en GBA Micro for å ta med meg på juleferie

 

Hvilke spill anbefaler dere? Har super mario world og mario and luigi:superstar sage fra før.

 

Ønsker spill som kan spilles raskt, helst ikke enorme rollespill (Om det ikke er noen slike som er absolutt must).

 

Må også ha spillet innen to dager, så ingen spill som må importeres.

 

Takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ok, har snes!

 

kjøpte gba micro i dag og Zelda: a link to the past.. Må nok skaffe meg minish cap også.. Er Minish Cap bedre enn a link to the past? bør jeg bytte lttp til minish cap, eller spille begge. Har aldri fått spillt lttp på SNES desverre.

 

Kuru kuru har jeg sykt lyst på, tror jeg skal prøve finne det

 

Golden sun har jeg forresten fra før :)

 

Warioware ser unektelig morsomt ut, men hvor lenge er jeg usikker på

Lenke til kommentar
kjøpte gba micro i dag og Zelda: a link to the past.. Må nok skaffe meg minish cap også..  Er Minish Cap bedre enn a link to the past? bør jeg bytte lttp til minish cap, eller spille begge. Har aldri fått spillt lttp på SNES desverre.

5302512[/snapback]

 

A link to the past er antageligvis mitt favorittspill, uansett konsoll og sjanger. Men jeg har en mistanke om at dette har mye med nostalgi å gjøre. Jeg vil si Minish Cap er et bedre spill etter dagens standarder.

Lenke til kommentar

I og for seg verdiløst å anbefale Golden Sun 1 og 2 når du har dem fra før, men må bare understreke hvor gode de er. ;) Definitivt de håndholdte spillene jeg har brukt mest tid på. Ellers er Harvest Moon et absolutt must. Omtale på Gamer.

 

Men, hvis man skal kjøpe GBA Micro er det verdt å tenke på at man ofte får Nintendo DS til samme pris. Den kan spille GBA-spill også (så lenge en holder seg unna flerspiller). I tillegg til at det kommer stadig flere knallgode DS-spill.

Lenke til kommentar

Minish Cap er et bedre spill enn A Link to the Past, men ALttP er muligens litt lenger, og har dessuten for mange stor nostalgisk verdi.

 

Men du må gjerne spille begge. Lurest kanskje å spille ALttP først, siden det er det enkleste spillet rent teknisk (noe som gjør at det ikke blir en skuffelse å ta fatt på spill nr. 2 etterpå).

Lenke til kommentar

A Link to the Past er en klassiker, og langt bedre enn Minish Cap. Hvis du har gått glipp av ALttP på SNES er det ikke tvil om at nettopp dette spillet bør være det første du spiller på GBA. Minish Cap er såvisst ikke et dårlig spill (det er jo tross alt Zelda), men sammelignet med de fleste andre Zeldaspillene er det litt blekt.

 

Ellers er det et kjempeutvalg av gode spill på GBA.

Super Mario Bros. 3 er i mine øyne det beste Mario-spillet noen sinne, og dersom du har gått glipp av dette er også dette "must-have".

Metroid Zero Mission er nesten like bra som Super Metroid på SNES, og bør spilles av alle GBA-eiere. Metroid Fusion, dog ikke fult så bra som MZM, er også et kvalitetsspill. Begge er litt korte, men du kommer til å spille dem igjen og igjen.

Final Fantasy Tactics Advance, Advance Wars (1 & 2) og Fire Emblem (1 & 2) er fantastiske strategispill, dersom du liker den sjangeren. Selv mener jeg at FFTA er det beste av disse, men det vil sikkert mange være uenig i.

Dersom du kan spore det opp, er Street Fighter Alpha 3 absolutt å anbefale.Enten du er gammel nok til å ha opplevd Street Fighter-hysteriet på starten av nittitallet eller du ikke har vært borti serien før er det et fantastisk spill.

Dessuten finnes en rekke gamle NES-titler på GBA. De fleste er ikke så interessante, men Super Mario Bros. (1) og The Legend of Zelda (1) er helt klart verdt å spille, dersom du er fan av seriene.

Lenke til kommentar
Bagge: Hva er det du synes gjør ALttP bedre enn Minish Cap? Sistnevnte er i mine øyne mer fokusert, mer sjarmerende, en god del penere og jevnt over en forbedring på de fleste punkter. Interessert i å høre litt mer spesifikke innvendinger enn at det føles "blekt". :)

5314737[/snapback]

 

ALttP er, for det første, en veldig langt spill med tolv varierte templer. MC har, hvis jeg husker riktig, fem-seks templer. Det er dessuten mye større områder å utforske i ALttP. I overworlden(e) i ALttP ligger det gjemt spennende, viktig utstyr (kappen, medaljongene, master sword, oppgradering av diverse våpen osv.), så man har en veldig god grunn til å utforske Hyrule utover å finne veien til neste tempel. I MC finner man stort sett bare penger, kinstones og hjertebiter på kartet - artig nok, men ikke like spennende som å finne skattene i ALttP.

 

Det utstyret du får i MC er spennende nok, men man får alt for lite bruk for det senere i spillet, utover tilegnelsen av noen kinstones. I ALttP måtte du bruke nesten alt utstyret du hadde tilegnet deg i hvert eneste tempel.

 

Grafikken i MC, dog mer utviklet enn ALttP, mangler karakter. Du kunne like gjerne ha spilt pokemon eller superstar saga på de samme områdene. Den er ikke like særegen og spennende som i ALttP. Personlig er jeg heller ingen fan av at Link's hode er større en kroppen hans heller.

 

Historien i MC er bra nok, men bryter delvis med tidligere Zeldamytologi. Skurken Vaati er dessuten helt uten karakter, i motsetning til Ganon(dorf), som vi kjenner både personligheten og motivene til. ALttP føles langt mer episk og storslått som følge av historien.

 

I tillegg til alt dette, får du i ALttP til GBA med det fantastiske multiplayerspillet Four Swords. Pluss at vi ikke skal glemme den nostalgiske verdien dette spillet innehar for enkelte av oss. :whistle:

 

A Link to the Past er en av de største klassikerene innen TV-spillhistorien. MC kan ikke påberope seg en slik status, men er allikevel et solid spill, som føyer seg fint inn i rekken av Zeldaspill, dog ikke blant de fire-fem beste. men, for all del, har du en GBA er dette et av de beste kjøpene du kan gjøre (etter ALttP, selvsagt! ;) )

 

Edit: Kom på at jeg også burde nevne alle de filmatiske sekvensene i ALttP som nærmest gir meg frysninger den dag i dag. Dersom du har spilt gjennom spillet husker du helt sikkert den fantastiske åpningssekvensen med den rasende stormen og den stemningsfulle musikken. Eller sekvensen når du endelig finner Master Sword dypt inne i Lost Woods, og når skyggene forsvinner fra skogen når du trekker det opp fra steinen.

Endret av Bagge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...