Gå til innhold

Fedora4: Problemer med lydkort


efikkan

Anbefalte innlegg

Hei

 

Her i huset har jeg en gammel pc som jeg har lagt inn Fedora Core 4 på som test. (PII 450MHz, 2x128MB RAM, Club3D Radeon 7200, Via AC 97 & Creative SB Live!)

 

Problemet er at det er to lydkort. Og da vil sikkert mange si at jeg bør ta ut det ene, men det er litt problematisk. For lydkortet på hovedkortet lager knitrelyder, så jeg vil ha SB Live. Men dette fører til kollisjon. Når jeg spiller av testlyder, så kommer det lyd på motsatt lydkort av det som står på skjermen. Altså når jeg trykker "Avspill testlyd" på Via, så kommer det lyd på creative og motsatt. Når jeg bruker via-kortet får jeg lyder i gnome (altså lyder når jeg åpner og lukker vindu), mens jeg får lyder i cd-spiller når jeg bruker creative.

 

Jeg forstår det slik at det er kollisjoner mellom lydkortene. Men hvordan får jeg slått av det ene? (helst via-kortet)

 

Jeg takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg prøvde det, og det ble ivertfall litt bedre. (Nå finner den bare det ene lydkortet)

 

Men jeg får feilmeldinger hvis jeg prøver å spille av musikkfiler.

 

Eksempel: "There were no decoders found to handle the stream in the file...". Det virker som jeg trenger en codec. Jeg har prøvd å åpne filene i flere programmer. Det er snakk om mp3-filer.

 

Har noen en god løsning?

Lenke til kommentar

prøv å fjerne modulene (driverene) til AC97-kortet, la det stå på i BIOS. Avskrudde lydkort på hovedkort er Alle Lydproblemers Store Mor (sett inn bilde av en stor, rund, vortete dame i en skittenblå&fillete kjole, med en tann i underkjeven, og svart lapp over ene øyet, som står og stirrer ned på deg med en mine som minner mest om noe kaptein Sorte Bill kunne satt opp når han akkurat fant ut at du, det kreket som ligger krypende og hjelpeløst ved hans føtter, har stjålet skatten)

Lenke til kommentar

Du bør jo først finne ut om du trenger codecer eller om det er noe galt med lydopsettet. FC kommer ikke med mp3-støtte så hvis du ikke har instalert det kan jo det være grunnen. Det er i alle fall bedre å teste med en .vaw-fil på komandolinjen enn med mp3 i et grafisk program. De kan du spille fra komandolinjen med "aplay filnavn.vaw" Ligger sikkert noen på systemet alt, de kan du lette finne med "locate .vaw".

Lenke til kommentar

...men hvis problemet hadde ligget i kodeker, hadde vel symptomet vært at han ikke hadde fått spilt mp3 *at all*... Også snakk om systemlyder etc. ...

 

Ellers: rapporter bugs på bugzilla.redhat.com. De biter ikke, men er somregel svært behjelpelige og fikser for det meste feilen. Hender det tar litt tid, men likevel.

Lenke til kommentar

rpm -ivh http://ftp.freshrpms.net/pub/freshrpms/fedora/linux/4/freshrpms-release/freshrpms-release-1.1-1.fc.noarch.rpm
yum -y install gstreamer-plugins-extra gstreamer-ffmpeg
gst-register-0.8

 

kjørt gst-register-0.8 som din bruker også så vil mp3-avspilling fungere (i rhythmbox og alle andre programmer som bruker gstreamer)..

 

btw.. så at du hadde installert livna-release.. anbefaler at du gjør følgende

 

rpm -e livna-release xmms-mp3
yum -y install bmp-mp3

Endret av xeon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...