Gå til innhold

Morsomt prosjekt, se her VGA input


Anbefalte innlegg

En bekjent driver en dyrlege praksis.

Til dette har han e veldig dyr røntgen maskin som viser bilde på en dataskjerm ved hjelp av et standard vga signal.

Nå trenger han å ha mulighet for å lagre disse bildene for videre sending til lab, osv.

En ny røntgen maskin vil koste over 200 000 som har denne funksjonen.

Men noe må da kunne gjøres??

På komplett fant jeg en dingst som gjorde vga om til s-video,

med å da bygge en ny standard maskin med et videoredigerings kort kan jeg

jo ta s-video signalet inn her og videre print screen eventuelt.

Hva synes dere om dette forslaget?

Kom med evt andre forslag, er det noen kort som kan ta vga inn?

Uansett må nok en ny datamaskin kjøpes inn, men hva Macgyver triks kan brukes?

 

Hadde vært skikkelig kult å fått til noe her, spm var billigere enn 200 000, røntgen maskinen fungere jo tross alt :-)

 

Så legg hjernen i bløtt karer og kom med gode forslag.

 

Tusen takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Røntgen bilder vises på høyoppløselige skjermer. Typisk båndbredde vil jeg anta ligger på over 300 MHz. Et S-Video signal har så lav båndbredde (6 MHz) at det vil være totalt ubrukelig. Så den ideen kan du bare glemme.

5166300[/snapback]

S-Video kan gi gode bilder i TV-kvalitet. Hvis kravene ikke er for store så skal det gå greit å ta opp signalet i TV-kvalitet.

 

Full oppløsning og tapsløs kvalitet tror jeg man kan glemme. TV-kvalitet derimot er i hvertfall bedre enn ingenting.

 

Jeg vil anbefale å bruke overgangen til S-Video, en PC med et TV-kort og ta opp bildene der.

 

PS. De røntgenbildene, Er det snakk om video eller stillbilder? Hvis det er stillbilder kan man til og med bare bruke et vanlig digitalkamera til å ta bilde av skjermen. Husk stativ og slå av blitzen for best resultat.

 

Ellers så finnes det diverse video-konferansesystemer med varierende kvalitet hvis du kan tenke deg å filme selve skjermen.

Lenke til kommentar

"200 dyr ble i 2006 operert grunnet ukjente objekter i hode, mage og rygg. Objektene skulle vise seg å komme fra noe helt annet enn dyrene. På en rutinekontroll ble det oppdaget en røntkenmaskin med hjemmelagte modifikasjoner. Utstyret viste seg å heller ikke tilfredsstille medisinsk standard. -Signalstøy fra det hjemmelagde utstyret ser ut til å være årsaken, sier Ove R. lege til bl@davisen. Dyrelegen ser etter omstendighetene ut til å miste sin bevilling".

 

 

AIaiai. Vær forsiktig i alle fall:)

Lenke til kommentar

Ny info i saken:

Jeg var oppe å kikket på maskinen i dag. Det viser seg at den har 2 nettverks kort, et kort brukes i dag til en egen maskin som setter id på bilde ( dyrets navn, osv ), den andre sto ledig. Den skal jo sikkert brukes opp mot en skriver eller lignende ( han har skriver med den bruker seriel kabel pr dags dato ), så etter litt trykking fant jeg ip adressen og slikt til den porten. Så kanskje det kan løse seg den veien.

 

Ellers ser jo teodor sitt forslag helt topp ut, så dette kommer nok til å gå supert.

TUSEN TAKK.

Røntgen er jo bare svart hvit og ikke særlig skarpt, så s-video løsningen ville nok også gått. Men tror vga mottakeren er det beste.

Noen som har noen formeninger om pci kortet eller usb saken?

Noen som vet om det er noen nordisk levrandør som har dette utstyret??

 

Og til deg som var redd for dyrene, legen ser i dag bildene på røntgen maskinen som er topp moderene ( derfor dette ekstra utstyret er så dyrt ), dette er bare noe han vil ha i tillegg til faglig diskusjoner, osv.

Så det har ingen ting med selve behandligen å gjøre :-)

 

Tusen takk for hjelpen alle sammen, jeg skal holde tråden oppdatert :-)

Lenke til kommentar

Ah, da skulle det jo ikke være noe problem. Selv har jeg bare erfaring med Haukeland Sykehus sine metoder. Der vises rønkenbildet på skjermer, deretter sendes bildene til en spesialprinter over optiske kabler. Bildene som printes ut er såklart utrolig høyoppløselige og det er disse det blir opperert etter. Bildene printes på plastark for å henge i lyskasser, men det kjenner jo de fleste til:)

 

uansett, lykke til med moddingen da.

Lenke til kommentar

Har ingen dyr selv, men jeg regner med at dersom jeg hadde hatt noen så hadde jeg foretrukket at utstyret som veterinæren brukte var anskaffet på annet grunnlag enn råd fra en slik tråd. Med all respekt for at noen her kan ha peiling på dette, så er det allikevel ikke sikkert at alle vet hva de egentlig uttaler seg om.

Lenke til kommentar

Jarlsberg: Det er ikke snakk om en hjemmemekket hardware-robot som skal operere kjæledyr. Det er snakk om å enten vurdere røntgenbilder selv, eller å få muligheten til å sende de til en ekspert et helt annet sted som kan vurdere bildet på et øyeblikk. (Hvis man skulle benyttet f.eks postgang så hadde kanskje kjøledyret vært dødt eller pint i dagevis). Så jeg ser ingen betenkligheter ved å ordne en billig overføringsmetode for signalet ved hjelp fra forumet. Økonomisk er trolig alternativet å ikke få hjelp utenfra eller å kutte drastisk i andre tilbud ved klinikken for å investere i den kjempedyre maskina. Dvs. dårlig vs. bra hjelp for kjæledyret. Jeg vet hva jeg hadde valgt selv om bra hjelp innebærer en løsning som er foreslått av forummedlemmer.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Som jeg sa er det godt mulig at noen i tråden vet hva de snakker om, og at forslag til løsninger i praksis er gode nok. MEN rent prinsipielt mener jeg at slikt utstyr bør anskaffes (og råd innhentes fra-) de som driver med slikt.

 

Minner om at tråden heter: "Morsomt prosjekt, se her VGA input". Sikkert morsomt for noen, men ikke nødvendigvis for de som skal til behandling. Regner med at flere hadde reagert hvis det var utstyr til Rikshospitalet som var temaet.

Lenke til kommentar

Hei Jarlsberg.

Hehe her er kanskje et svar på dine bekymringer. Ustyret som vi snakker om er top moderne, det er samme utstyret som brukes på rikshospitalet, en røntgen maskin som heter fcr5000.

Så det står respekt av den dyrlege som gjør så grundig jobb at han skaffer seg en så dyr maskin, alternativet ville jo vært å brukt den gamle metoden

( som de andre bruker ) nemlig med væskefremkalling, som igjen ikke villegitt det samme resultatet.

 

Eneste problemet med maskinen er at den bare har et minne på 200 bilder hvis den ikke kobles til en server. Så dyrlegen ønsker å bevare bildene før de går tapt slik at han kan ha de i journalen osv. Under selve operasjonen blir jo selvsagt nye røntgen bilder brukt på hovedmaskinen og ikke noe kluss.

 

Men som oppdatering i tråden har vi nå greid å fått tak i en server som denne maskinen har vært koblet til før ( den er tildligere brukt av et røntgen institutt nemlig ) så på tirsdag skal jeg få jobbe med den, og antaglig få ut alle opplysningene så jeg kan sette opp en ny orginal server. På denne måten blir vil bildene bli overført via et nettverk og derfor helt uforandret, og videre inn på en server med et spesial program for behandling av røntgen bilder.

 

Men Tusen takk alle sammen for en fin diskusjon :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...