Jump to content

qdos

Medlemmer
 • Content Count

  1332
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 :)
 1. "Oliveira henter fram et sort etui, og under lokket ligger en homohets: En datamaskin innebygget i en ganske spesiell brille.... Selve homohets-løsningen er i dag hyllevare..." Homohets?!
 2. Ved oppvarming av væske så SKAL det ifølge min bruksanvisning benyttes skje for å forhindre forsinket koking.
 3. MPX har også 4860HQ-versjonen (på bestilling), men jeg ser ikke helt hva som gjør 4860HQ mer attraktiv: http://ark.intel.com/m/compare/78930,76089. Overklokking?
 4. Ser ingen store fordeler med 4860hq i forhold til 4710hq. Største forskjellen er vel GPU, men dette er vel ikke noe stort tema da begge har 980M: http://www.cpu-world.com/Compare/5/Intel_Core_i7_Mobile_i7-4710HQ_vs_Intel_Core_i7_Mobile_i7-4860HQ.html
 5. Jeg kjenner ikke til kortet, men tviler ikke på at noen har (hatt) problemer med det. Å google en spesifikk modell og problems vil selvsagt vise flere med problemer uten at dette nødvendigvis kun skyldes produktet, og vil samtidig ikke vise de som ikke har problemer med det. Får du f.eks. ingen treff når du googler Atheros-modellen og problems . Kjenner som sagt ikke dette kortet, men ville trodd at både Intel og Asus hadde lagt merke til at kortet var ubrukelig før de startet masseproduksjonen. Support, retur og omdømmetap ved å selge ubrukelige produkter vil fort koste mer enn det smaker.
 6. De er veldig dårlige på dette. Denne laptopen finnes med 970M eller 980M, BluRay eller DVD, M.2 SSD eller Vanlig SSD. Har også hørt at noen modeller leveres med TN panel isteden for IPS. Alt forklart i modellnummeret, uten at det finnes noen oversikt. Synes også det er mye forvirrende rundt modellbetegnelsene, og Asus burde hatt en mulighet for å sjekke ulikhetene. Er det virkelig sik at noen modeller leveres med TN-panel? I Asus sin egen beskrivelse oppgis det ikke noe annet enn IPS for G751JY: 17,3" 16:9 IPS FHD (1920x1080) anti-gjenskinn. I artikkelen lenkes det til Tek.no's egen prisguide oppgis panel til TN for modell G751JY-t7103h (mistenker en leif der), mens på Prisjakt står den som IPS. I artikkelen http://www.tek.no/artikler/se-alle-de-oppfinnsomme-og-lekre-baerbare-som-kommer/165771/4, blir det også gjort et poeng av at denne kommer med IPS. Finner altså ingenting om at det finnes TN-paneler på G751, bortsett fra spesifikasjonene på Prisguide. En annen ting: Er AC7260-kortet virkelig så dårlig? Hvis det er så dårlig virker det rart at Asus ikke har fanget det opp. Selvfølgelig mulig at det fungerer dårlig med noen typer utstyr, men at kortet nærmest skal være ubrukelig virker rart.
 7. Takk for tipset. Hadde opprinnelig bestilt på Fotovideo, men tok Japanphoto nå i stedet og fikk med fotobok til 349,-. Allerede kjøpt adapter for å kunne bruke Nikon-objektiver på det. Nikon 1 V3 ser også bra ut, men har en langt mindre sensor.
 8. Som sagt A6000 - verdens raskeste autofokus og arvtaker etter NEX-6 og 7 burde fortjene en plass på lista. Kunder i Nederland rapporterer om at de allerede har fått tak i det. Forventet levering i midten av april ellers.
 9. Har fortsatt en 130 LD-filmer på loftet, og dette var tiden for Box sets (med stor B)! Boksene til T2, Star Wars, Lion King og The Nightmare Before Christmas alene tok vel fort 20 cm hyllebredde. Skulle likt å vite lagringspotensialet til en dobbeltlags blu-ray-plate i samme størrelse At LD ble ekstra stort i Japan har vel først og fremst med karaokeinteressen å gjøre. Ellers så var vel begrensningen på 30 minutter kun for CAV-disker (constant angular velocity), mens CLV (constant linear velocity) kunne doble dette - allikevel atskillig mer jobb enn Netflix.
 10. 3irik: Multicom-maskinene gir gode spesifikasjoner for pengene, men etter min mening på bekostning av byggekvalitet (mye plast og luft). Har de siste par årene kjøpt og satt opp to slike for andre, men frister ikke til eget bruk. Mr_Sunde: Det fungerer så lenge lisensnøkkelen på klistremerket stemmer i forhold til versjonen man har på plate. Har kun forsøkt en gang med en lisensnøkkel fra HP, og den gikk kun til HPs bloatversjon av OSet. Hadde mye frem og tilbake med HP på dette før jeg gav opp. stigfjel: Likte HPs Mobile Workstation bedre enn Elitebook, og skal se nærmere på Latitude (har kun sett på de som ligger for privatkunder tidligere). Har vurdert XPS til Dell også, men så vidt jeg husker var det kun Win8. Har også hatt Lenovo tidligere og har vært fornøyd (med unntak av plasseringen av Fn-tasten...)
 11. Bedrifts-PCer kommer (kan snakke for Dell Latitude) stort sett uten bloatware. Møkkavare er gjerne et kjennetegn på forbrukermarkedet. Jeg har ikke samme erfaring med HP. Kjøpte en Mobile Workstation 8710w for noen år siden, og den var ikke bloatfri - i tillegg til at OSet kun ligger på en rescue-partisjon (som evt kan brennes til en rescue-DVD som kun fungerer på samme type enhet). Jeg er villig til å betale ekstra for å få en vanilla-versjon av OSet, men kan ikke se at mange tilbyr det. Nærmeste er vel en Multicom-pc uten OS, og i tillegg en OEM-lisens ved siden av.
 12. Takk for svar, og godt søkebegrep fra syar2003. Noen om noen av disse versjonene er fri for bloatware (hvis det i det hele tatt leveres bloatfrie versjoner fra disse produsentene), og hvordan man kan søke for å finne bloatfrie versjoner?
 13. Terningkast 3 i PC World: http://www.idg.no/pcworld/article283481.ece
 14. Er på utkikk etter ny bærbar PC, og så godt som alt i markedet leveres med Windows 8. Har prøvd det, og det er ikke aktuelt. Selvfølgelig mulig å kjøpe Win7 ved siden av, men ettersom alle bundles med Win8, er det penger ut vinduet for en lisens som ikke skal brukes. Vil heller ikke ha en bloat-versjon av OSet, med alskens prøveversjoner som heller ikke er aktuelle. Begynner å helle mot en Macbook + ren Win7 -versjon virtuelt eller med boot camp. Dette er kanskje mer et utløp for frustrasjon enn et spørsmål - men hvorfor vil PC-produsentene seg selv så vondt at de alle kun tilbyr Win8? Multicom kjører et eget brand hvor det er mulig å kjøpe PC uten OS, men synes at den serien er litt for mye plast, men de skal om ikke annet ha skryt for å i alle fall tilby et valg. Hvorfor tilbyr ikke noen andre et valg om å velge hvorvidt man vil ha OS, og også hvilken versjon man vil ha?
 15. Finnes det noen deksler/beskyttelse som fungerer med ladekrybben?
×
×
 • Create New...