Gå til innhold

XFX 7800GT eller ASUS GTX?


Enthralled

Anbefalte innlegg

Jeg er interessert i å vite om det i det hele tatt er noe vits i å bruke ca 900,- ekstra på GTX i stedet for GT. Er det verdt det? Hvor mye lengre vil GTX holde seg brukbar enn GT?

 

En grunn for meg til å kjøpe GTX er at ASUS sin er forholdsvis "billig", og GT'n til XFX (som er klokket så bra) har blitt helt ødelagt med lys og juggel. :mad:

 

Hva skal jeg velge? Penger spiller en rolle, så jeg er ute etter pris/ytelse + holdbarhet og kvalitet. Vil uansett ha GeForce pga dårlige erfaringer med ATI og gode med nVidia.

 

Resten av oppsettet:

- AMD Athlon X2 4400+

- ASUS A8N32-SLI Deluxe

- 2048MB OCZ Platinum PC3200

- Hiper Type-R 580W

- Lian-Li Miditower

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jaha, så dere anbefaler et GTX. Men er GTX verdt prisen? 800 - 900,- ekstra for 5 pipelines, vil det lønne seg med tanke på holdbarhet? Hvor lenge er det til jeg trenger nytt skjermkort hvis jeg går for GTX i forhold til GT?

5107554[/snapback]

 

ja anbefaller gtx. har 4 pipelines mer + høyere klokkehastighet noe som gir en del mer i fill rate. + at det har flere shader units en gt.

så er det også 200 mhz reskere minne. så er den del som er bedre på gtx.

Lenke til kommentar

Har nettopp fått meg et Asus GF 7800 GTX kort selv og må si det var en veldig "behagelig" overgang fra mitt gamle system som var med et GF FX 5800 som begynte å sliiite ordentlig i de nyere spillene.

4 mer pipelines har en del å si vil jeg tro, og ut i fra min erfaring så vil jeg på det varmeste anbefale Asus GF 7800GTX. :)

Lenke til kommentar

Teknisk sett har vel 7800 GTX 5 pipelines mer, altså 4 PixelPipelines mer enn 7800 GT, og 1 Vertex pipeline mer enn 7800GT.

 

7800 GTX: 24pixel pipelines, 8 vertex pipelines

7800 GT: 20pixel pipelines, 7 Vertex Pipelines.

 

Eller heter det kanskej Vertex Shader units? = ikke pipeline..? *usikker*

 

Jeg har lyst på 512MB versjonen av 7800 GTX som antakeligvis

blir klokket på 550/1800! :dribble: I SLI! sheize..

Lenke til kommentar

Vil tro at et 7800GT kort er mer sparsommelig å kjøpe med tanke på pris kontra ytelse. De fleste 7800GT kortene klokkes jo og med letthet opp til GTX standarder, så det er jo ikke noe problem. om du er villig til å betale 800-900kr mer da for en 6-8 ekstra fps er jo ditt valg. XFX kortene er klokket høyere standard enn de andre 7800GT/GTX kortene, og bråker ikke noe særlig etter det jeg har hørt. Mens Asus sine kort er de roligste innenfor Geforce 7 Serien

Lenke til kommentar

kommer jo nytt gtx til uka...... tipper det blir prisfalll. men uansett har jeg skjønnt det slik at spill som FEAR knekker selv dagen gtx når mann begynner og skru på instillingene....

 

 

bare så du vet det er dette et vanskelig spørsmål :yes: men størst er best som alltid. tenk heller slik at hva ville du brukt de 900,- du sparer på et GT kort? fyll og fanteri eller noe fornuftig??

Lenke til kommentar

Takker for alle svar, får mer og mer lyst på GTX :)

Siden det kommer nye versjoner med 512MB RAM snart, håper jeg på prisfall. Kjøpet kan vente helt til midten av desember, så jeg tenker å vente på et tilbud fra netshop. :cool: Og ASUS sitt kort er stille? -Kjempepluss! Men hvordan er det klokket? (PS: hører det nevnes at GT kan klokkes til GTX-nivå, men jeg er ingen overklokker, desverre.)

 

Virker sannsynlig at forskjellen på GTX og GT vil være på bare 6-8 fps nå, men jeg forestiller meg at forskjellen vil bli større etter hvert med nyere spill. Tar jeg feil?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...