Gå til innhold

TVen skal massakreres!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Angående 1 minutt så finnes det mange kondensatorer som har lenger utladninstid enn det.

5107977[/snapback]

Det kommer an på hvilken krets kondensatoren er koblet i. Utladingstid er avhengig av motstanden mellom kondensatorpolene i resten av kretsen. Lav motstand = kort utladingstid, høy motstand = lang utladinstid, uendelig motstand = ennå lengre utladinstid (det er alltid ørlite lekkasje i en kondensator som gjør at den lades ut over lang tid selv om den er helt frakoblet)

5108232[/snapback]

Ja, og hvis TVen ikke er påskrudd, kan en kondensator være utenfor sluttet krets, og dermed ha ∞ohm motstand mellom polene. Dog kan ikke en kondensator holde på ladningen lenge, men både mindre og lenger enn 1 minutt alt etter hvilken type det er.

Lenke til kommentar

Se opp for billedrøret, det er under vakuum, og har sårbare punkter. Brister glasset, vil luft først suges inn in en slags implosjon, deretter spruter glass utover. Beskrivelsen fra en som destruerte et billedrør var ganske dramatisk.

 

Er det gammel elektronikk er det muligens endel PCB i diverse komponenter, og bromerte flammedempere var brukt i kretskort fem til nylig. Dersom det kommer ut væsker, må dette behandles som høyrisikoavfall.

Lenke til kommentar

Kan vel umulig være farlig å få seg en smell av 20 000V lagret i en kondensator. Er vel ikke noe strøm ute å går her når kondensatoren ikke vil bli ladet opp igjen. Er jo tross alt strømmen som er farlig. Stunguns er det bare sinnsykt med spenning men ingen strøm. Når man blir sjokket får man bare vondt, men det er ikke farlig. Kanskje for folk med hjerteproblemer :!:

 

Skyt meg foresten om jeg tar feil.

Lenke til kommentar

I tilfelle det begynner å lekke kjemikalier ut av "bøtta" så må vannet behandles som spesialavfall slik Codename_Paragon skriver. Forøvrig satt jeg ordet bøtte i hermetegn for hvilke bøtter er store nok til å kunne romme en TV?

 

Det er nok mye enklere å vente noen minutter til restspenningene er lave og så sikre seg ekstra ved å lade ut kondensatorer ved å dra et skruhjern langs baksiden av kretskortene. Evt. aluminiumsfolie eller noe annet strømledende som kan ta støtet før du får støtet i fingrene.

Lenke til kommentar

I tilfelle du knuser skjermen: Bruk verneutstyr, evt. kast den en plass så du ikke får splintene på det eller andre. Men vær obs: Glasset inneholder en haug med bly og andre miljøskadelige stoffer. Det beste er nok det kjedeligste: Levere den til gjenvinning. (f.eks hos Rimi der du kjøpte den)

Lenke til kommentar
Forøvrig satt jeg ordet bøtte i hermetegn for hvilke bøtter er store nok til å kunne romme en TV?

5112645[/snapback]

 

 

Det er et svart-hvit fjernsynsapparat, 8" :nei:

 

 

 

:thumbup:

 

 

Forresten, hvorfor skal du demontere det ?

 

Hadde det ikke vært kjekkere å feste litt sprengstoff til det og se hva virkningen av rå kraft har på det ?

Endret av Ozelot
Lenke til kommentar

eh.. hvorfor må du demontere det, noen komponenter du ønsker beholde eller..? :hmm:

 

Vi fikk ingen alder på apparatet, men er det fra 50-tallet eller eldre (tvilsomt) så skal man passe seg for farlige stoffer som er forbudt å bruke i produksjon idag.

5104422[/snapback]

 

 

tror neppe du finner Tv'er fra 50 tallet i Norge. De startet vel rundt 1960, og svært få hadde tv før det. Tv'n ble såvidt jeg vet oppfunnet i England og ble lansert midt på 30 tallet en gang tror jeg.

Sv/hv -tv var vanlig i Norske hustander til rundt 1973/75, da farge-tv for alvor tok av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...