Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Fiat Punto 97 model [94-99]


kiripe

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

www.carsurvey.org er også ei god side ved sondering før bilkjøp.

 

Moren min hadde en 2000-modell Punto i et år før hun frontkolliderte med den. 2.generasjonen er en veldig kollisjonssikker bil, så det gikk forholdsvis bra med henne. Ikke noe bak a-stolpen ble direkte deformert, men bakdørene gikk ikke helt bra etterpå, for å si det slik. Kupéen var like hel. Det var en skikkelig smell, og de hun møtte (i en Opel Vectra) fikk betydelig større skader (kne og fot).

 

Ellers var vel foreldrene mine fornøyde med bilen, den er lettkjørt og grei, og dessuten kvikk.

 

2. generasjonen Punto bygger på 1.genearasjonen Punto, men jeg vet ikke hva forskjellene er. Har dessverre ikke erfaringer med 1.generasjon, men jeg regner med at det er en fin bil. Den har solgt mengder i Europa. Regn med litt dekkstøy, og stumpete fjæring. Fiater er som regel morsomme å kjøre, og har kvikke og gode motorer. Rust er vel ikke noe stort problem på disse.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Punto anbefales fra denne kanten. Har selv eid to førstegenerasjons, en 55 og en 75. Sistnevnte er helt klart å foretrekke. Morsom å kjøre, billig i drift og svært god innvendig plass (under 0.5/mil på langkjøring, 2300,- i forsiking [75% bonus, 16.000 årlig km, delkasko og leiebil], og jeg har fått plass til både gardintrapp, et over to meter høyt cd-stativ fra Ikea, samt hele flyttelasset mitt uten møbler som bord, stoler osv.)

 

Sjekk bakre bærearmer og foringer (mye negativ camber er et dårlig tegn, det samme med klunkelyder). Toppdekselpakningen har en tendens til å "ryke" med jevne mellomrom, men koster 75 kroner og er enkel å skifte. Sjekk at bakre vindusvisker funker. Sjekk også for rust på bakluke, spesielt under vinduet, rundt viskerarmsfestet og skiltlysholderen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...