Gå til innhold

Det absolutt enkleste kameraet?


Anbefalte innlegg

Finnes det noe digitalkamera som er så enkelt å betjene at barn og eldre kan bruke det?

Jeg har planer om å kjøpe et digitalkamera til mine foreldre som begge er over 75 år. De sliter en del med å klare å bruke mobiltelefon og e-post. F.eks bruker begge i dag urgamle Nokia 3210, og det er totalt umulig å kjøpe ny telefon til dem fordi de nye telefonene rett og slett har for mange knapper, menyer og valg.

 

Jeg har også en datter på snart 3 år som er fullstendig i stand til å bruke et gammelt analogt film-kamera, men som ikke så lett kan bruke digitalkameraer fordi det er for mange knapper å forholde seg til. Det er jo helt dustete at det skal være enklere for barn å bruke filmkameraer enn digitale. Digitale kameraer er jo egentlig som skapt for unger fordi de kan ta så mange dårlige bilder de vil og får resultatet med en gang.

 

Finnes det idag et digitalkamera som er så enkelt å bruke at barn og gamle kan få det til? Det kan ha zoom, men det er ikke nødvendig. Det bør ha minst 3,2 mpixler. Det bør ha en knapp for blitzen. Det bør ikke være for lite. Er usikker på om det bør ha optisk søker. Det bør ha enklest mulig betjening og menyer.

 

Jeg kunne tenke meg å fått en rankingliste over de enkleste og mest brukervennlige kameraene her i forumet. Kom med tips!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De aller fleste kompaktkameraer nå har flere menyer og flere innstillingsmuligheter enn "duppedings-redde" eldre, og ikke så erfarne yngre mennesker har brukt for. Disse tingene blir bare forvirrende, og fører til at man lar være å bruke duppedingsene for at de er for vanskelige å bruke. Og hensikten med å gå fra analogt til digitalt er jo at ting skal bli lettere og ikke vanskeligere.

 

Hadde det vært meg, så tror jeg at jeg ville forenklet ting så langt det var mulig. Ikke prøv å gi en innføring i minnekort eller overføring til datamaskin, og ikke legg ut om de fine mulighetene til å sende bilder på e-post direkte til fotolabben for fremkalling, så man kan få papirutgaver i posten uten å gå hjemme i fra.

 

Jeg ville i kjøpt et kamera som "ligner" på et analogt, med forståelige knapper, satt alle funksjoner på "auto", og vist hvor "av\på" knappen, "zoom"-knappen, og utløseren var. Når de så har fylt opp minnekortet eller vil ha fremkalt noen bilder, så hadde jeg bare gitt beskjed om at de kunne ta kontakt, så skulle jeg ordnet alt sånt. I alle fall i en overgangsfase så alt blir for komplisert.

 

Angående valg av kamera så har vel de alle fleste produsenter noe som passer. Det kommer jo også helt ann på hvor mye penger du har tenkt til å legge i dette. Men jeg kan anbefalle Canon sin Ixus serie, og Nikon sin Coolpix serie. Dette er "enkle" kameraer, som gir en ordentlig kamerafølelse, og som er skikkelig solide og ikke føles som de går i stykker med en gang. Knappene er også store nok til at de er lette å trykke på.

 

ChristopherH

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...