Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Er det noen andre på mitt nett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

du deler nok ut gratis nett dersom du kjører uten kryptering.

 

Gå inn på security på routeren og set opp en WPA-PSK nøkkel, du må også gjøre dette på hver enkelt PC du bruker på wlan. Sjekk også av "hide ssid" og benytt MAC filtrering for å være "helt" sikker.

 

 

Der står masssse om dett på forumet, tror det skal være en "how to" en eller annen plass. Bruk søk funksjonen.

 

Du kan aldri få wlan helt bombe sikkert, men du kan få det så sikkert at folk ikke gidder å hack'e. Skift krypterings nøkkel med jevne mellomrom

 

Lykke til :)

 

-oberst

Lenke til kommentar

som obersten sier.. Bytt krypteringsnøkkel ofte.. er det kryptert så er de som skal inn på nettverket avhengig av å ha nøkkelen. og bytter du den ofte nok (hver 14 dag -1 gang i mnd). Så tar det ikke lang tid før de ikke syns det er morro lengere og prøver å koble seg på andre sine nettverk

 

RTFM = Read The Fucking Manual

Endret av NoWiSee
Lenke til kommentar

Ja, det ser ut til at noen har "hacka" seg inn på nettet ditt. Det må du nesten regne med når du kjøre et usikret nett. For å sikre deg så må du slå på kryptering og/eller mac filtrering. Hvordan du gjør dette kommer ann på routeren og klient kort, men kort fortalt går det ut på å slå det på i web grensesnittet, angi en krypteringsnøkkel som du også må skrive inn på klientene.

 

Btw, RTFM betyr read the fuckings manual, så han mente nok at du skulle stikke og lese manualen, noe jeg kan si meg enig i for å finne ut hvordan du slår på kryptering.. ;)

Lenke til kommentar

- og - hvis du selv bruker DHCP og ikke bruker kryptering, kan det også hende at du selv "besøker" andres nett? Eller har "hacket" deg inn der- som du sier. Det kan jo virke som om det også er andre nett i nærheten ;-)

Hvis du ikke har angitt det, vet jo ikke maskinen din hvilket trådløst nett den skal bruke?

Lenke til kommentar

Dersom du åpner døren din og inviterer inn naboen hund, kan du neppe klage etterpå over at det ble potespor i gangen din ;)

Som jeg forsøkte å si: Det er ikke sikkert at den/de som har vært inne på nettet ditt vet det engang.

Sørg for at du selv holder din sti ren før du klager over andre.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke låser bilen, men lar nøkkelen stå i tenninga med motoren i gang og stereoen i bilen hver gang du parkerer den så er det bare å vente at NOEN kommer til å ta den.

 

Når du lar ditt usikra trådløse nettverk være åpent og naboene er innenfor rekkevidde er det FORVENTET at hvis de kan, så vil de, koble seg til nettverket.

Lenke til kommentar
er alltid på mitt eget nett selv, nå har jeg satt pass på nettet, men er det noen måte jeg kan finne ut hvilkene svin som loffer på mitt nett? er det noen sleipe naboer så skal de få et ubehagelig besøk.. De svina som loffer på mine 800GB med filmer grr

Det er jo din egen feil når du ikke sikkrer nettverket ditt. Det står jo der og inviterer folk inn. Hvis de rundt deg bruker dhcp og ikke angir hvilket nett de vil inn på, så velger maskinen selv nett. Så derfor er det ikke sikkert det gjøres med overlegg.

 

Ørjan...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...