Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

$ man shutdown

 

$ shutdown -h yyddmmhhmm

 

hvor yyddmmhhmm står for år, dag, måned, time og minutt.

 

Eks:

 

$ shutdown -h 0631122359

 

Datamaskina vil bli slått av ett minutt på 12 på nyttårsaften. Om jeg forstod man-sida riktig, jeg har aldri hatt behov for en planlagt shutdown. Les man-sida for å være sikker :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dette kan du også gjøre under strømsparing eller hva det nå enn heter på norsk. Heter Energy Saver på engelsk, trykk så på schedule. Der kan du stille inn etter eget godtbefinnende

7497466[/snapback]

Der ja, var sikker på at eg hadde sett nokon innstillingar på det ein plass. Men ein finn det ikkje igjen når ein treng det. Takk igjen for alle svar. :)

Lenke til kommentar

Ville uansett anbefalt og oppgradere til 1024 MB ram, du vil merke stor forskjell.

Hadde 512 MB i min mac mini, og de ble forlite til vanlig bruk (iTunes, iPhoto, iMovie, Safari, Mail..)

Men med 1024 så gikk det mye bedre, og var mye mer behagelig og jobbe med.

 

Nå har jeg Mac minien i stua, og sitter på en Powermac med 1,5 GB ram og har planer om og oppgradere til 3,5 GB, Du vil merke enorm forskjell fra 512 til 1024, du vil merke en del forskjell fra 1024 til 2048 også, alt etter hva du jobber med, men Photoshop er jo ganske krevende, bruker en iMac til filmredigering i Final Cut Express, og den har 2048 MB ram og det er nesten et minimum når du redigerer HDV.

Lenke til kommentar
Da skal det ikke være noe problem.. hehe. Tenkte at vis du skulle jobbet en del i Photoshop så ville det vært veldig lurt og øke fra 512 til minst 1024, men siden du har 2048 på vei, så er det jo bare velstand:)

7521019[/snapback]

Tar i tillegg mesteparten av det grafiske arbeidet på 20" Intel iMac-en i stua. Macbooken er berre her for dei dagane da eg føler for å slappe av i senga med litt søt Python-kode. :)

Lenke til kommentar

Mulig dette er litt feil tråd å poste gjeldende i, men for øyeblikket kjører jeg radiosendinger via Windows, på SAM Broadcaster, noe som krever reboot av min macbook.

 

Finnes det et bra radioprogram for mac, som kan streame til en shoutcastserver, og som kan sammenlignes med sam broadcaster? (se spacialaudio.com).

 

kjører forøvrig MAC OS X 10.4.8

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...