Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Dele internet med naboen, 1400m avstand


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

lqpl:

Ikke hør på pessimistene!

Visst er det mulig, ikke er det svindyrt og de tjener det inn i løpet av ikke alt for lang tid fordi de kan bestille den feteste DSL-linja og allikevel betale mindre enn hver av dem ville gjort med hver sin linje på halve hastigheten.

Og når dette er eneste sjanse for tjommyen din er ingen tvil, kjør i gang!

 

Rutere med fastmonterte antenner kan du glemme, de må byttes ut.

Jeg ville ikke engang vurdert noen annen ruter enn Linksys WRT54G, fortrinnsvis med Sveasoft firmware. Da kan du gjøre alt du ønsker, og til en rimelig penge.

 

Når det gjelder antenner burde det holde med 14 dBi panel eller yagi, vel og merke hvis det er LOS (fri sikt). Og "bortimot" fri sikt MÅ du ha hvis ikke må du til med en relestasjon.

 

Monter ruterne så nær antennene som mulig. Dersom det ikke er mulig med innendørs ruter, kan det beste være å plassere ruteren i et værtett skap oppe i mast, evt. å gå for en Rootenna fra Pacific Wireless og PoE.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg har selv trådløst bredbånd fra andre siden av fjorden, men dette er ikke mellom to privatpersoner. Her er det mellom kunde og ISP. Krever fri sikt, og det var også problemer å få signaler når det var flo-sjø. På fjære virket det fint. Var noe med refleksjon, men det er fikset nå.

 

Her låner jeg en radio sender/mottaker som befinner seg på loftet. Den er koblet til en antenne som står på taket. Radioen er koblet til routeren på rommet mitt, vha. en krysset nettverkskabel. Derfra er det greit. Basen har sikkert en sektor antenne, eller en rundstråle. Dette blir da punkt-til-multipunkt, siden det er flere som kobler seg til samme base. Du skal ha punkt-til-punkt.

 

Jeg vet ikke om du må ha radio, eller om du bare kan koble en antenne på routeren. Dette må folk forklare. For jeg vil vite det... :D

Lenke til kommentar
Ang. CellAmericas siden kan det hende at du ikke får utstyret inn i landet om du er uheldig. Da de fleste produktene der ikke overholder norske/EØS forhold.

 

Det finnes derimot nok av utstyr her i norge som klarer den lengden.

Utstyret det linkes til holder 802.11b/g og kan derfor brukes ulisensiert her som i USA.

Det man må huske på er at max tillatt utstrålt effekt er mye lavere i EU enn i USA, 20 dBm EIRP mot 36 dBm EIRP der borte.

Lenke til kommentar

Som flere andre også nevner her så er det fult mulig uten at det blir så veldi dyrt. Om du bygger antenner selv, og får tak i brukt utstyr trenger det ikke bli spesielt dyrt. Kjører selv et trådløst nett på nøyaktig samme avstanden og det fungerer helt perfekt. Kanskje du kan få noen tips på wlan siden min:

 

http://www.rolvs.org/wlan/

 

Husk på at for at det skal være mulig så MÅ du ha fri sikt. Har du flere spørsmål så bare spør.

Endret av TheBoz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...