Gå til innhold

PHP Hjelp med idéutviklingsportal (Nett Inkubator)


Anbefalte innlegg

Jeg som mange andre sitter med forskjellige prosjekter og idéer..

Jeg har desvrre ikke funnet noen god nettside som kobler folk med forskjellige resurser og egenskaper sammen.

 

Som de fleste sikkert vet, så er det slik at de fleste som har suksess med sin utvikling, har klart dette gjennom venner og familie. Hva med de som ikke har venner og familie som kan bidra i deres prosjekter..!?

Nettverk er altså nøkkelen til suksess!

 

I jakten på en side som kobler idéhavere og eksisterende prosjekter sammen, så har jeg begynt å lage en slik portal selv...

Etter å ha jobbet med den noen måneder så ser jeg at det er for omfattende for mine begrensede PHP kunskaper, og nå trenger jeg hjelp.

 

Dersom du eller noen du kjenner kunne tenke seg å være med å utvikle en slik portal, så ta kontakt. ;)

 

Jeg kan ikke betale noen for å være med å utvikle, men når ting kommer opp og går, så blir det forhåpentligvis ett overskudd som gir noen kroner til de som er med og utvikler.

Jeg kan evt "betale" med bildebehandling og 3D utvikling.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Da er portalen "bindersen.org" kommet opp!

 

Vi har nå fått opp en nettside for nyskapning og idéutvikling, en slags nett-inkubator.

 

Til nå så er det bare meg som har jobbet med koden i siden.

Jeg har dessverre begrensede kunnskaper innenfor PHP, MySQL, XML, Java og Java-script.

Er det nå noen som ønsker å være med å utvikle siden videre?

 

Ønsker også relevante tilbakemeldinger om siden og dens innhold.

 

Dersom du ønsker å være med å utvikle siden videre så registrer deg i siden, og skriv e-post til Hoved Administrator der du forteller litt om deg selv, og hva du kan være behjelpelig med.

 

Ellers om du utvikler noe.. egen nettside, hobby prosjekter og lignende, så er du velkommen til å bruke vår side til å presentere dette dersom du er medlem.

 

Dersom du har lyst å lage en relevant veiledning (tutorial), for oss, så hadde det selvfølgelig også vert veldig hyggelig. ;)

 

PS: Vi leiter for tiden etter banneord som vi kan putte i sidens filter.. Kanskje du kan legge inn dine bidrag i vårt forum. thumbup.gif

Lenke til kommentar

Noen tanker om ideen.

 

Hmm, hørtes interessant ut helt til jeg så at du har lagt ut en "ferdig-portal" uten noen endringer på utseende. Hvis dette ikke stemmer, er det i så fall en slett jobb du har gjort for å så den til å ikke ligne på php-nuke osv..

 

Men for all del, hvis du kunne slengt opp noe mer presentabelt kunne jo bindersen.org vært ganske bra. Det er tungt å få brukere til en ny portal, tror også ikke at .org hjelper på så mye. Hvorfor ikke et .no-domene? Uansett så kan jeg godt hjelpe til i støytene, enten med utseende på sida, eller lignende jobb på html og css-siden.

 

Lykke til, i hvert fall. :)

 

Under følger litt kritikk.

 

Bruker denne muligheten til å kommentere "Snakkeboks". Dette er absolutt noe av det værste jeg vet om. Det du oppnår med en slik boks er masse tullprat og en skokk av smilies som sjenerer sida di. I tillegg er jeg heller ikke noen fan av smilier på slike sider. De lyser PHP.nuke!

 

W3C Kompabilitet-knappene er kjempestygge, og de har ingen funksjon. Legge heller til en liten lenke på "om oss"-sida. Ingen har egentlig bruk for å vite at tabellsuppa di validerer som xhtml (noe den egentlig ikke gjør).

 

Jeg er heller ikke noen fan av slike bokser med litt info her og der. Ta heller og bruk en statisk bredde på sida og kjør et standard 3-kolonners design. Det er mye bedre, mener jeg.

 

Det var ikke akkurat så mye svong over headeren heller. Stusselig og lite gjennomført. Reklame er også noe du absolutt ikke trenger. Du vil garantert ikke tjene noe virkelige penger på slikt heller. Du kan gjøre argumentere mot, men i praksis vil ikke en slik side tjene på dette. Da mener jeg det mye bedre å holde sida helt reklamefri (eventuelt en google-adwordsbok) inntil du har fått en brukergruppe som kommer til å klikke på disse forferdelige reklameboksene.

 

"Teller" og "Pålogget" boksene er også noe jeg mener er en uting. Pålogget går greit. Men lag heller en ordentlig statistikk, som vi kan dra nytte av, og fortell om den på "om oss"-sida. Det er mye som kan presenteres der.

 

Det er litt amatørmessig å komme med engelske ord og setninger litt her og der. Det forteller bare at du ikke har gidda å (nå er jeg kanskje slem) oversatt sida før du legger den ut. Vil også påstå at den kalenderboksen ikke har noen nytteverdi.

 

Det er innhold vi (du) skal/burde fokusere på, ikke en hel herskare av fancye bokser med masse unyttig informasjon. "- Vi vil prøve å gi deg de ferskeste nyehetene innefor utvikling og teknologi." er ikke helt sant når dere legger ut nyheter om øl osv. Etter litt ettertanke kan disse artiklene godt forsvares. Det er jo tross alt teknologi opp i det hele

 

Og så var det jo dette med at folk skal møtes. Dette må du promotere bedre. Du må i tillegg vise folk at denne sida skal brukes til nettopp dette. Artikler om prosjektarbeid er også noe mange sikkert lengter etter. Jeg gjør det. Det er et slit å vedlikeholde en portal når du bare en én person i jobben.

 

Det var i hvert fall det jeg ville si i denne omgangen. Håper du går gjennom det jeg har skrevet og tar noe til etterretning. Du må gjerne være uenig. Jeg sitter ikke med fasitsvarene for hvordan du kan lykkes med å lage en seriøs portal. Deiligst.no og blink.no har vi allerede.

Endret av Ingardj
Lenke til kommentar
Hmm, hørtes interessant ut helt til jeg så at du har lagt ut en "ferdig-portal" uten noen endringer på utseende. Hvis dette ikke stemmer, er det i så fall en slett jobb du har gjort for å så den til å ikke ligne på php-nuke osv..

 

Men for all del, hvis du kunne slengt opp noe mer presentabelt kunne jo bindersen.org vært ganske bra. Det er tungt å få brukere til en ny portal, tror også ikke at .org hjelper på så mye. Hvorfor ikke et .no-domene? Uansett så kan jeg godt hjelpe til i støytene, enten med utseende på sida, eller lignende jobb på html og css-siden.

 

Lykke til, i hvert fall. :)

5026658[/snapback]

Takk for "slett jobb" komplemanget ;) Dersom du leser litt på siden så er den "under utvikling".. Det betyr at ting kommer til å bli annerledes. ..og det er nettopp derfor jeg prøver å komme i kontakt med sånne som deg.

 

Det er ett ferdig CMS ja! e107 heter den.

Jeg jobbet for noen år siden med mitt eget CMS, men jeg gadd ikke fortsette med det, da jeg synes det var for mye arbeid.

Etter å ha testet ut 10-15 forskjellige MCS systemer, så fant jeg ut at det er like greit å modifisere ett av dem. ;)

 

Har desverre også erfaring med at folk, tar kontakt og er meget ivrige, og vil bygge alt fra scratsh. ...så jobber de døgnet rundt i 3 dager, og så hører man aldri noe mer til dem.

Det tar jeg ikke sjangsen på denne gangen.

Setter heller opp ett standard CMS først, og så kan man eventuelt bygge opp sitt eget system i bakgrunnen, uten at man må vente på at det blir ferdig for at siden skal kunne tas i bruk.

 

Design!?

Jeg jobber med mitt eget design.. ta en titt på test.bindersen.org så får du se hva jeg har gjort til nå.

Er ikke helt fornøyd med den enda. Må få den bedre før jeg legger den ut på siden.

Den er laget for å skape teknologi asosiasjoner på nettstedet.

Håper i det minste at jeg har lykkes med det. ;)

 

Tok ikke .no domene fordi dette må registreres på ett firma. Så synes jeg også at .org var mer riktig for sidens innhold.

Endret av Zamo
Lenke til kommentar

Og jeg som skrev det gørr-lange innlegget. Men da vet du i hvertfall hva du ikke skal inkludere i det nye designet hvis det var opp til meg.

 

Det jeg ville frem til når det gjaldt valget av cms, finnes det bedre løsninger. Drupal ville vært ypperlig for deg. Brukere kan registrere seg, du har mange moduler du kan legge til (feks forum) og koden drupal spytter ut kan ikke sammenlignes med det du bruker nå. Regner også med at de blir vesentlig enklere å redisigne drupal, enn det du bruker.

 

Jeg ville tenkt meg enda hardere om enn det du har gjort nå, så kanskje du hadde landet på et enda tryggerer cms enn det du har nå.

 

Kanskje jeg virker litt slem, men må bare få frem mine synspunkter. I tillegg hører jeg på Ildjarn, noe som gjør meg litt slem :p

 

Edit: Ja, det var det jeg ville si. Den adressa til test-sida di gir meg kunn en innloggingsside til http://test.bindersen.org/.

Endret av Ingardj
Lenke til kommentar

He, he.. :D

 

Setter alltid pris på "slakt", så legne det er konstruktivt.

I den første brødlisten din så hadde jeg nesten bare inntrykk av at du var en "bedreviter" med litt for mye fritid. He, he..

 

Sorry har ikke frjernet den innloggings siden med hensikt. Glemte at den var der. Det er liksom ikke en side som skal brukes til noe. http://test.bindersen.org/index.php "may serve you well"!?

 

Synes Drupal var intereseang. men jeg er ikke nå interesert i å bytte, da jeg har erfaring med at det kommer sort noe enda bedre 5 minutter etter jeg evt. har fått Drupal noen lunde på plass. Har nettopp byttet til e107 fra treige ez-publish.. noe mer bytting med det første er ikke aktuelt.

 

Ellers.. svarer litt på brødlista di:

 

"Snakkeboks"/Prateboks (Vet ikke helt hva som er best å kalle den):

Enig i at dette er en stygg sak å ha på en nettside.

Men når det gjelder aktivt innhold så har jeg "desverre" god erfaring med at dette skaper possitiv aktivitet i siden.

Som du sikkert kunne se så var prateboksen satt opp slik at BARE påloggede medlemmer kan prate. Dette gjør at man tenker seg om før man postre tull og tøys.

Ellers så skal denne modifiseres radikalt, slik at den ikke oppleves som "grafisk støy" i siden.

 

Smilefjes:

Synes smilefjes er ok. Det er ikke noe mål i seg selv å lage en "anti-nuke" side, så dersom det er eneste argument, så er jeg uenig.

Kan kansje være fornuftg å sørge for at smilefjesene kun opptrer i forumet.

Men det er heller ikke meningen å skape en tørr døds-seriøs nyhets-side der folk kjeder seg i hjel. Grafisk er silefjes en uting. Men man må noen ganger ofre noe for å live opp innholdet.

 

- "W3C Kompabilitet-knappene er kjempestygge, og de har ingen funksjon..."

Got poeng, har egentlig ikke tenkt over det enda. Men de skal nok vekk.

 

- "Jeg er heller ikke noen fan av slike bokser med litt info her og der. Ta heller og bruk en statisk bredde på sida og kjør et standard 3-kolonners design. Det er mye bedre, mener jeg."

Statisk bredde, er helt uaktuelt. Dette fører til at folk som har liten skjerm må skrolle horisentalt, og at folk som har stor skjerm får en følelse av at siden er krympet med til miden.

Pga. utviklingen innen for skjermer de siste årene, så har variasjoen av skjermer i bruk blitt større enn noen gang. Det finnes fortsatt små bedrifter som har en 14" skjerm på sin enkle faktura PC. Jeg ønsker at siden skal være tilpasset "minste felles multiplum"

Når det gjelder bokser her og der, så kan det faktisk ha sin nytteverdi. Gidder ikke å gå inn på det i detalj. Men jeg vil gjerne slå noen bokser sammen, og prøva å få ferrest mulig bokser. Det er egn god idé.

 

Headeren skal nok "svonges" litt mer. ;)

 

Reklame gidder jeg ikke gå innpå en gang. Er selv sterk motstander av all reklamebruk på internett, men dersom vi skal ha en sjangs å holde sidens tjenester gratis i fremtiden, så må man ha disse elendige små "pengemaskinene".

En annen ting er at om man plutselig setter opp disse etter at siden har fått mange brukere, så blir det klager og bråk.

 

- " "Teller" og "Pålogget" boksene er også noe jeg mener er en uting. Pålogget går greit. Men lag heller en ordentlig statistikk, som vi kan dra nytte av, og fortell om den på "om oss"-sida. Det er mye som kan presenteres der."

 

Ikke uenig. Med telleren så er det som med "W3C Kompabilitet-knappene", har ikke tenkt over det.

Jeg synes pålogget har sin hensikt, mener at eventuelt teller burde eventuelt være i bunn av samme boksen.

Statistikk. Du finner nesten all den statestikken du kan drømme om når du er pålogget. Muligens en god ide å fjerne den fra menyen og flytte den til "Om oss"!?

 

- " "Det er litt amatørmessig å komme med engelske ord og setninger litt her og der. Det forteller bare at du ikke har gidda å (nå er jeg kanskje slem) oversatt sida før du legger den ut."

Der var du litt slem ja.. ;) Jeg har jobbet endel med oversettelse allerede, men har tatt en liten pause fra det, da man blir helt grå i øynene av å sitte time etter time med det. Venter heller på litt tilbakemeldinger om den oversettingen som er gjort til nå, for jeg kaster meg over det igjen.

 

- "..Vil også påstå at den kalenderboksen ikke har noen nytteverdi."

Er selv litt usikker på om den har noe der å gjøre. Men dette er faktisk en av de få tingene som noen av mine brukere til nå har kommentert som noe possitivt.

Den skal hevertfall krympes vesentlig om den skal være der i fremtiden!

 

- "Det er innhold vi (du) skal/burde fokusere på, ikke en hel herskare av fancye bokser med masse unyttig informasjon."

Jepp, Definitivt det vet "vi" som har gått på skole. Men tror allerede jeg har svart nok på det med bokser..!?

 

- " "- Vi vil prøve å gi deg de ferskeste nyehetene innefor utvikling og teknologi." er ikke helt sant når dere legger ut nyheter om øl osv."

Der tok du feil gitt! Den ØL artikkelen handler faktisk om ett nytt produkt / ny teknologi.

Synes det er viktig å ha morsomme artikler om ny teknologi også. Det er ikke en nettside for santalmisjonen.

 

- "Og så var det jo dette med at folk skal møtes. Dette må du promotere bedre. Du må i tillegg vise folk at denne sida skal brukes til nettopp dette".

Jepp, men vil ikke promotere dette formye før jeg har fått den aktuelle tjenesten skikkelig på plass.

 

- "Artikler om prosjektarbeid er også noe mange sikkert lengter etter. Jeg gjør det."

Da er du velkomme til å legge inn. ;)

 

- "Det er et slit å vedlikeholde en portal når du bare en én person i jobben."

Jepp, hvorfor tror du jeg prøver å fiske etter andre som kan være med å ta prosjektet videre?

 

- "Jeg sitter ikke med fasitsvarene for hvordan du kan lykkes med å lage en seriøs portal. Deiligst.no og blink.no har vi allerede."

Vet ikke hvordan du klarte å putte "seriøs portal" på samme linje som "Deiligst.no og blink.no". He, he..

Ellers så er både blink.no og deiligst.no å regne som innholds-sider og ikke portaler.

Lenke til kommentar
Jeg har egentlig ikke så mye og si i denne saken, men ville bare, som Ingardj sier, anbefale Drupal. Ett utrolig bra CMS som danker ut e107 :)

5027086[/snapback]

Dersom noen hadder fortalt meg om Drupal når jeg startet denne tråden for ca. 1,4 måneder siden, så hadde kansje saken vert annerledes!?

- Om noen noen gidder å sette den opp for meg og flytte innholdet fra e107 over til Drupal så er jeg muligens åpen for det.

Men nå er fokus nr. 1 å få siden mest mulig opp og gå uten å prøve flere CMS-er med det første.knuppel2.gif

Flotters side det dær da ^^

Den skal jeg følge med på ;)

Kan bli morsomt =)

Eneste var at det var et litt rotete design om jeg kan få si det.

Var så mye på en side.

Men ellers flotters ;)

5026914[/snapback]

- Takker og bukker :D

 

- Rotete design ja.. Blir som oftest slik med sider som har mye nyheter.

Har du sett på vg.no og andre nyhets sider i senere tid?

..så lenge det er mindre rotete enn hos dem, så bør jeg være fornøyd. ;)

Takker, skal ha det i bakhodet!

Endret av Zamo
Lenke til kommentar

Når jeg kommer hjem, skal jeg skrive masse ;)

 

Men, jeg vil bare kommentere dette:

 

- "Jeg sitter ikke med fasitsvarene for hvordan du kan lykkes med å lage en seriøs portal. Deiligst.no og blink.no har vi allerede."

Vet ikke hvordan du klarte å putte "seriøs portal" på samme linje som "Deiligst.no og blink.no". He, he..

Ellers så er både blink.no og deiligst.no å regne som innholds-sider og ikke portaler.

 

Du skjønner sikkert at jeg mente deiligst osv er barnslige og teite. De er begge portaler. Man kan legge til innhold, diskutere osv.

Lenke til kommentar
Når jeg kommer hjem, skal jeg skrive masse ;)..

5028023[/snapback]

Før du kommer med ny liste så vil jeg si at jeg holder på å teste ut Drupal, på oppfordring fra flere.

Har satt opp en test installasjon ett annet sted, slik at jeg kan se om den kan levere det jeg trenger.

 

Du er selvsagt også velkommen til å bruke PM, dersom det er en fare for at noe av innholdet skal bli tørt og kjedelig. ;)

Lenke til kommentar

Prøver å teste ut Drupal, men den funker ikke som den skal, så jeg får ikke testet den ut ordentlig.

Etter å ha sett litt på sider som bruker Drupal så må jeg være enig at den lager flotte sider.

Kan være jeg vil bruke den en gang dersom jeg skal presentere ett enestående produkt, eller ha en temaside om en skuespiller eller en film. Men til mitt bruk så er jeg redd den ikke er noe å satse på.

 

Ellers, tilbakemeldingene jeg har fått i tråden har for det meste vert konstruktive og har gitt meg god tilbakemelding på ting i siden je må jobbe videre med.

 

Etter å ha sett litt på Drupal, og tidligere har testet ut ez-publish, typo3, php-nuke, postnuke, ttCMS, ++ ..og forumer som phpBB, SMF, ++ Så begynner jeg å bli mer og mer sikker på at e107 er løsningen for meg en god stund fremover.

 

Ellers så har mye av innleggene her vert nesten litt "off topic", da jeg i utgangspuktet prøver å komme i kontakt med folk som kan være interesert i å være med å utvikle siden videre..!?

Klarer det jeg må klare, men det er lettere og går fortere om jeg får med noen som kan litt mer PHP og MySQL enn det jeg kan. ;)

Endret av Zamo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...