Gå til innhold

Noen som vet om et orntli rippeprogram...?


Kakofoni

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg bruker CDex, og trives godt med det. De andre forslagene som er blitt nevnt, har jeg ikke prøvd, men jeg trenger ihvertfall ikke noe mer enn det CDex tilbyr.

:)

Det eneste dumme, er at alle artistnavnene på samlealbum blir "Various" aller liknende. Man har ikke mulighet til å sett individuelt artistnavn på hver enkelt låt.

Endret av endrebjorsvik89
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Audiograbber kan benyttes for å overføre spor fra musikk-CDer til harddisk i WAV-format, eller det kan settes opp til å enkode musikken som f.eks. MP3, WMA og Ogg Vorbis. Programmet har støtte for FreeDB slik at informasjon som artistnavn og navn på hvert spor kan hentes ned direkte.

 

Når det gjelder den integrerte MP3-enkoderen er denne noe begrenset i henhold til kvalitet -- vi vil her heller anbefale at man setter programmet opp med Lame (også dette tilgjengelig for nedlasting lengre her -- pakkes ut i samme katalog som Audiograbber er installert i). Tilgjengelig er også språkfil for norsk.

Lenke til kommentar
Windows Media Player ripper til .WMA-filer, og ofte med DRM-beskyttelse også.

Hvis du uheldigvis ripper med DRM-beskyttelse, må du aktivere hver sang via internett (en avtale og noe sertifikatgreier du må godkjenne) hvis du flytter dem fra én PC til en annen.

 

Takk for inspill endrebjorsvik89 og Dell_9200. :) Jeg må imidlertid legge til at jeg kan rippe musikk til mp3-format med Windows Media Player, og ikke bare WMA-format.

 

En annen sak er at jeg også har rippet en CD til en av mine PC'er, overført hele mappa med album via en USBpinne til en annen PC jeg disponerer. Jeg ble aldri spurt om å aktivere noe som helst? :hmm: Filene funker fin fint med både artistinformasjon, albumcover og det hele på begge PCer.

Lenke til kommentar

For god lydkvalitet, synes jeg personlig ogg er det beste. AAC+ skal visstnok også være bra, men siden det er Apple sitt eget format, så tar de betalt for lisensen til å bruke det. Samtidig så er ogg et åpent filformat.

 

MediaMonkey kan rippe til fire format: WAV, MP3, OGG og WMA... Prøv det, og si ifra hvis du liker det...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...