Jump to content
Sign in to follow this  
storm2

Forwarding uten fast IP?

Recommended Posts

Jeg prøver å stille inn router sånn at jeg kan sette opp en FTP-server. Har skjønt at jeg må stille inn forwarding på routeren. Er jeg da nødt til å deaktivere DHCP? Må jeg lage en fast IP-adresse? Jeg har to PC-er på dette nettverket. Dersom jeg gjør disse innstillingene, vil det vel gå ut over den andre PCen? Er det noen smartere måte å gjøre dette på? Har holdt på en stund nå, men føler at jeg skjønner mindre og mindre....

Share this post


Link to post

skal du forwarde, og det ikke går ann å gjøre det generelt trenger du fast ip ja. Hvis ikke får du ett problem med at pcn skifter ip etter reboot og så må du fikse opp i routeren.

Share this post


Link to post

Det er ikke noe prob å gjøre om på innstillingen i routeren etter omstart. Heller det enn å lage fast IP. Hvordan kan dette gjøres generelt?

Share this post


Link to post

du trenger ikke deaktivere DHCP tjenesten på router nei

.

Eneste du trenger å gjøre er å sette fast ip på server PC'en.

 

en router vil ha 2 (eller flere) IP'er

 

en ut mot internet, som andre ser, og en inn mot det indre nettet (det du kobler deg til)

192.168.x.x er ett internnett routeren vil typisk ha IP 192.168.0.1, PCene vil ha 192.168.0.2-x.

 

Hvis jeg ikke tar feil, så deler DHCP servere i routeren ut 192.168.x.x addresser. Eneste du trenger å gjøre for å få forwardingen til å fungere er å sette en statisk 192x168.x.x addresse på Server-PCen (sørg for at ingen andre PC'er som er koblet til samtidig ikke allerede har den addressen du prøver å sette på Serveren.

 

så må du forwarde på routeren selvsagt.

Share this post


Link to post

Sliter med samme problemet selv.

 

Tror man må låse mac-adressen på nettverkskortet til en IP-adresse i routeren, såkalt statisk IP-adresse. Det er mulighet for dette i min router som er en D-link 804HV.

 

Mac-adressen til nettverkskortet er unik og teorien min er at dersom man låser den til en IP-adresse, vil routeren dele ut denne IP-adressen hver gang man starter PCen. Om dette er mulig i din router vet jeg ikke.

 

En annen ting du kan prøve, er å sette fast ip på TCP/IP-protokollen i windows og sjekke om det virker mot routeren.

 

Jeg får dessverre ikke testet da jeg måtte sende routeren til D-link norge grunnet feil på den. Får den sannsynligvis tilbake iløpet av uka.

 

Sveinl.

Edited by Sveinl

Share this post


Link to post
Mac-adressen til nettverkskortet er unik og teorien min er at dersom man låser den til en IP-adresse, vil routeren dele ut denne IP-adressen hver gang man starter PCen. Om dette er mulig i din router vet jeg ikke.

Den stemmer den teorien! Routeren settes opp som DHCP server men deler hver gang ut samme IP til den/de maskiner som er satt opp med MAC adresse mens det kan variere på øvrige maskiner...

Share this post


Link to post

Nå har jeg oppgitt den IP-adressen som kommer opp på ipconfig. Dette er den samme adressen som står på starting IP-adress i routeren. Håper dette stemmer. I min router er det en Mac-adress. DHCP er enabled. Jeg har ikke gjort noen innstillinger på PC-en. Må jeg det. Når jeg skriver inn ftp-adressen i explorer på ftp-pcen kommer jeg inn på serveren. Men andre som gjør det samme, gjør ikke det. Hva er feilen?

Share this post


Link to post

Eksterne brukere som skal inn på din FTP server må logge seg på din eksterne IP adresse, ikke din interne... Når de så kommer inn til routeren din, vil de pga. forwardingen i routeren bli sendt videre til den maskinen du har forwardet port 20/21 til...

Share this post


Link to post

OK. Nå har jeg prøvd å skrive inn denne IP-en fra den PC-en som FTP-serveren er på. Da får jeg etter en stund en feilmelding om at det ikke er tilgang. Operasjonen ble tidsavbrutt.

 

Har du noen forslag til hva som ikke stemmer?

Share this post


Link to post

Hmmm... Det vet jeg faktisk ikke om går... Det du da i praksis forsøker er å koble deg via Internett tilbake til den maskinen du sitter på? Du har ikke noen andre utenfra som kan teste inn mot serveren din?

Share this post


Link to post

Joda. En utenfra testet det nå. Han kommer inn på FTP-en men får feilmeldingen: Feil i FTP-mappen, Etter at det ble søkt i FTP-mappen. Jeg bruker filezilla ftp-server. Kan ikke helst skjønne hva som er feil der. Han får ikke listet opp filene...

Share this post


Link to post

Hmmm... Kjenner dessverre ikke den FTP serveren, men kommer han så langt er det helt sikkert en innstilling der det går på. Mappedeling/Rettigheter osv....

 

Edit: Prøv ev. www.cerberusftp.com ! Utrolig kompakt og grei å sette opp :thumbup:

Edited by trn100

Share this post


Link to post

Dette trenger jo ikke være et problem for DHC-brukere. Selv har jeg aldri hatt dette problemet fordi DHCP-tjenester loggfører mac-adressen til brukerne og lager en leasing som gjør at de får samme IP-adresse over den og den perioden av tid. Dette er noe man selv kan styre i routeren. (Vet ikke om det er slik for ALLE routere)

 

Eller man kan reservere IP-adresser i DHCP til den og den mad-adressen. På min router har jeg en liste over brukerne der det står maskinnavn og mac pluss at jeg kan krysse av for "fix". Da gir den samme IP hver gang til den maskinen uansett leasing.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...