Jump to content
Sign in to follow this  
krizkriz

Espen Thoresen Hværsaagod endrer navn til...

Recommended Posts

Vår kjære stand-up komiker Espen Thoresen byttet navn til "Hværsaagod" tidligere, og nå til "Takkskalduha", så hans fulle navn er nå: Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha :!:

 

Link

Share this post


Link to post

Så lenge han beholder "Thoresen" er det vel greit nok? Hadde han forandret navn helt, enten hele eller bare etternavnet (fjerne Thoresen), hadde jeg vært mer med på notene. Synes det er helt greit å bare legge til mer.

Share this post


Link to post
Er det mulig å bare skifte navn til "Gud"?

 

Gud

Skoleveien 6b

1823 Knapstad

Diskuterte det med en kompis i går. Jeg tror kanskje det kunne gått med Ghud/Guhd. Av samme grunn som han heter Hværsaagod og ikke værsågod.(og den grunnen husker jeg ikke...Var noen regler) Evt. kan man jo søke om "god" så fatter folk det utenfor norge :D

 

EDIT: Her er loven som gjelder hvilke navn du kan ta.

§ 3. Frie, beskyttede og nye etternavn

 

      Navn som flere enn 200 personer her i riket har som etternavn, kan tas som etternavn av andre uten samtykke fra dem som allerede har det.

 

      Navn som 200 eller færre personer her i riket har som etternavn, kan bare tas som etternavn dersom alle som allerede har det som etternavn, samtykker. For barn under 18 år gis samtykke av den eller dem som har foreldreansvaret.

 

      Navn som ikke er registrert i Det sentrale folkeregister som et navn som er i bruk som etternavn her i riket, kan tas som etternavn. Dette gjelder likevel ikke navn som:

1. er så likt et beskyttet etternavn at navnene lett kan blandes sammen. Navnet kan likevel tas dersom alle som har det beskyttede navnet som etternavn, samtykker. Annet ledd annet punktum gjelder tilsvarende.

2. er identisk eller har likhet som nevnt i nr. 1 med et alminnelig kjent foretaksnavn, varemerke eller annet kjennetegn som er vernet her i riket, med et alminnelig kjent navn på en stiftelse, forening, institusjon eller lignende eller med et alminnelig kjent kunstnernavn, og det må antas at berettigede interesser vil lide skade dersom vedkommende får navnet.

3. er registrert i Det sentrale folkeregister som et navn som er eller har vært i bruk som fornavn. Navnet kan likevel tas som etternavn dersom det har opphav eller tradisjon som etternavn i Norge eller i utlandet eller har tradisjon i en kultur som ikke skiller mellom fornavn og etternavn.

Edited by eirik1989

Share this post


Link to post

Regelen er at man skal ha ett fornavn og ett etternavn!

Så man kan kanskje hete Gud Gud? Eller no...?

 

Jeg synes det er drittøft av Thoresen å gjøre det, har vurdert det selv. Men det kreves masse sjølironi da :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...