Gå til innhold

Yrkeslinje - Mindre respektert?


Sidious

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Er bare litt nysgjerrig på en ting her, blir yrkesfaglig utdanning/yrkeslinje sett på som noe mindre respektert i Norge? Er i Finland og her blir det sett på som noe ofte de "mindre intelligente" velger, ettersom de ikke har talent for noe annet. Har aldri hørt noe sånt i Norge, hvordan er det med dette i Norge? Synspunkter? :) Er norsk selv.

Endret av Sidious
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, har jeg aldri opplevd, eller i det hele tatt hørt om.

Selv valgte jeg en yrkeslinje, pga. da har man fagbrev når man slutter linjen(e), og slipper evt. gå videre slik man som oftest må på allmenn.

 

Min oppfatning, iallefall her i Kristiansund, er at de som går yrkeslinjene vet hva de har lyst og gjøre resten av livet, samt har kunnskaper om det (eller har lyst å lære). De som går allmenn, har som regel ikke peiling på hva de vil bli videre her i livet, derfor går man allmenn, slik at man kan "slampe" seg igjennom 3 år.

Min oppfatning:

Yrkeslinjer = Du må jobbe for og fullføre

Allmenn = Enkelt og fullføre

Lenke til kommentar

De som har almenn ønsker ofte å gå videre med høyere utdannelse, gjerne utdannelser som krever astronomiske poeng og som er høyt respekterte. Blandt mine venner har mange lege, juss eller økonomi i bergen som mål.

 

EDIT: Så og si at almennlinje bare er for å daffe gjennom tre år, tror jeg er temmelig galt.

Endret av JoachimR
Lenke til kommentar
De som går allmenn, har som regel ikke peiling på hva de vil bli videre her i livet, derfor går man allmenn, slik at man kan "slampe" seg igjennom 3 år.

Tror vel det jeg og. De som ikke aner hva de skal i livet går allmen, for det er jo så greit.

 

Jeg søkte Medier og Kommunikasjon fordi jeg ikke gadd så mye av de kjipe fagene vi hadde på ungdomsskolen.

Lenke til kommentar

Jeg er blant dem som tok almenn fordi jeg ikke var sikker på hva jeg ville, men jeg visste at jeg trengte studiekompetanse for å bli det. I det store og hele håper jeg det er mange som tar yrkesfag, for da blir det mindre trykk på jobbene for de velutdannede. Og i tillegg flere til å gjøre bunnjobbene som må til for å bære de høyere utdannete.

Lenke til kommentar

Samtidig kan man jo nå et godt stykke. Pappa fortalte at mens han studerte juss, var han med farfar til BMW-forhandleren. Farfar skulle da få seg en 5-serie. I butikken var også en pappa hadde gått på ungdomsskolen med, som var blitt rørlegger. Han skulle bytte ut den 5-serien han allerede hadde, med en med større motor. Pappa studerte, denne klassekameraten fra ungdomsskolen hadde fått seg eget firma allerede. Så man skal nok være en smule forsiktig med å dømme yrkesfaglig utdanning nord og ned...

Lenke til kommentar

De er kanskje mindre intelligente på enkelt områder.

Men det er jo alle personer, ingen som kan alt.

Allmenn = God i teori, som regel sugen i praksis.

Yrkesfag = Dårlig i teori, god i praksis.

Dette må selvsagt tas med en klype salt.

Så lenge du vet hva du driver med, så klarer du jo deg :)

Lenke til kommentar

Man må ikke være akademiker for å lykkes, det tror jeg heller ikke JoachimR mener. Det er bare slik at samfunnet har gjort det slik at yrkesfag gjerne blitt sett mer ned på, uten noen særskilt grunn (ikke slik som det er nå). Man trenger flere håndverkere enn akademikere for å få kloden til å gå rundt.

Endret av Loeve
Lenke til kommentar

Det spørs vel på linjen, yrkeslinjer som er vanskelig å komme inn på blir gjerne sett opp på mens linjer som er lette å komme inn på ser folk kankje litt mer ned på?

 

Går selv på Medier og Kommunikasjon, og har fått nerdestempelet for å si det sånn. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...