Gå til innhold

Kabel for 32A 230V


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det eneste som kan være er at gummikabel og annen kabel uten skjerm blir jordlederen som oftest beregnet med i de totale antall lederne, altså 3x2,5= 2x2,5+J.

Ikke godt å si ettersom du ikke har anledning å se kabelen før du bestiller.

Er du maks uheldig kommer det 2x2,5 uten jordleder, så har jeg vært deg hadde jeg ringt elfa eller sendt en mail før jeg bestilte.

Lenke til kommentar

Skal du ikke legge opp til 2 stk 16A 1 fase fordelinger?

Til det holder 2,5mm2 dersom ikkke avstanden er så forferdelig lang og det er 16A sikring i fordelingene.

 

EDIT:

Er det derimot flere 16A sikringer må du nok fram med 3 fase til underfordelingene og da må kabelen være stor nok til 32A

Endret av perpyro
Lenke til kommentar

Hmm, kansje jeg var litt ute på jordet, har ikke så forferdelig med kunnskaper om dette enda, men jeg lærer :p

 

Når jeg tenker meg om nå, så kan jeg kutte ned lengden på ledningen til 10-5M på den som skal inn i 32A uttaket, og heller trekke lengere de kablene som skal inn i 16A uttaket på fordeleren.

Lenke til kommentar

Ja, på en måte.

Dessuten trenger LAN-partyet vårt dette også, siden vi bare har 2 gode 16A kurser og en 10A kurs som er koblet gjennom elkomatic, og som kobles ut når scenelyset slås av.

I fordelings-sikringsskapet på scena ligger det kabler opplagt for at det kan monteres 2x 32A uttak, som jeg skal få en elektriker til å gjøre.

Lenke til kommentar

Har du ett 32A fast utak?

Da må du isåfall opp i minst 6mm2 kabel, 2.5 holder iallefall ikkje.

 

Må vel være bedre og ta en tur til den lokale elektrikeren og få 5-10 meter med gummikabel? Slikt har de på lager og en får det sikkert like billig som på elfa. Bør også sette på noen niter på enden, slik at en får best mulig kontakt.

 

Men har du planer om å gå fra en 32A kurs, så dele den opp og gå ut med 3 16A kurser? da må du isåfall sikre ned kabelen, slik at ikkje kabelen står med 32A vern, men 2.5mm2 kabelen tåler 20-25A+/-

Lenke til kommentar

Ja, jeg får høre med en lokal elektriker, siden jeg ikke fant noe 6mm2 kabel på elfa.

 

olejohan sin tegning så ikke så dum ut, men jeg tenkte på to 16A kurser, siden 32/2=16 og jeg får akkurat nok strøm til mitt formål, med to kurser på hvert brett.

 

Det er ikke noe uttak der nå, men jeg vet at bak sikringskapet er det noen ledninger som ligger for at det skal komme opp 3fase en gang, huset er helt nytt, og det elektriske er ikke helt ferdig, og jeg tror ikke de ledningene er påkoblet i hovedskapet i kjelleren heller, men jeg skal ta meg en tur til de elekrtikerene som har lagt opp alt av strøm der og høre med de.

Lenke til kommentar
Har du 3 fase 230 volt eller 3 fase 400V?

Nå når du nevner det, ble jeg litt usikker. Jeg var ganske sikker på at det var 230, men det er en sikring i sceneskapet det står 400V på, når jeg tenker meg om.

Regner med dette er en trefasekurs? I så fall har du 400V TN-nett, ikke 230V IT. Da må du også dra med nullederen (den blå som sannsynligvis ligger i sikringsskapet) fram til fordeleren du har tenkt å lage.

 

Med de kunnskapene du har, bør du så absolutt ikke begynne med et sånt prosjekt. Du bør ha litt mer peiling, i verste fall kan det føre til brann og da kommer det til å bli dårlig med erstatning om forsikringsselskapet finner ut at grunnen er en fordeler som er snekra sammen av en som ikke har utdanning, og i tillegg alt for lite kunnskap på feltet. Ring en elektriker, evt. lei/kjøp en ferdig fordeling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...