Gå til innhold

Vil ha en ny MEGET STILLE pc, og vurderer Dell!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har tatt meg bryet og fått regnet litt på prisen. Uten skjerm blir det på

15 958,- inkl. mva.

det var det jeg var redd for ja......

 

4500 over budsjett.

 

Med 2 stk Dell 1905FP:

 

15958 for pc

6500 for skjermer

 

22458 kroner

 

hmmmmm.........

Lenke til kommentar

OK, jeg får hive meg på her.

 

Den Zalman kjøleren du hadde kunne du bare kjøpt med viften til, så hadde det gamle problemet ditt med TI4600 vært løst, og du hadde ikke hørt den viften (det var den løsningen jeg hadde på mitt gamle skjermkort). TI4600 kortene produserte for mye varme for å ha den uten vifte.

 

6600gt har dual DVI, og er plenty nok dersom du ikke spiller. Hvis en slik en med passiv kjøling er å oppdrive, er du i boks der.

 

Kjøp Twinmos 1GB ram (du har ikke behov for OCZ, det er for spillere), det holder lenge, og er billig.

 

NorthQ er billige PSU'er (du får stort sett det du betaler for), Øyvind vet hva han snakker om, en strømforsyning til ca. 1000,- vil gi deg det du er ute etter. OCZ'en Øyvind tipset deg om er helt sikkert suveren. Kjøpte en billig PSU selv som liksom skulle være støyfri, den ble sendt i retur til komplett fort som fy.

 

HK med passiv kjøling skulle vel fortsatt være greit å få tak i.

 

Hvis du ber om AMD vs. Intel, er det som å hive inn en brannfakkel. At AMD også vil fungere suverent for deg er derimot helt klart, glem de gamle problemene, de fins ikke lenger.

 

Støysvake CPU kjølere fins det fler av, og Microplex fører det meste på den fronten, men du vil ikke bygge selv. Likevel ikke noe problem å finne tilnærmet støyfrie CPU kjølere fra standard nettbutikk, stort sett de dyreste (ca. 300,-).

Endret av Del
Lenke til kommentar
ser det er bøtter og spann av folk som leser dette. Noen som vil komme med kommentarer ?

Ikke så rart, når du ser på disse lange innleggene med utdypende svar etc.

 

Offtopic: oivind_dahle jeg bare lurer på om HW.no har tenkt noen gang lage en "den store PSU testen", hvor highend (500W+ og vifteløse) blir stilt opp imot hverandre. Hvor største fokuset er nettopp, støy. Er så mange produsenter der ute som er bra, men hvem er egentlig best? Også forklare dette med spenninger etc, slik at det ikke bare blir en test, men en guide. For mens andre produkter raser videre, så holder en god PSU lenge.

Lenke til kommentar

Synes det er en meget bra diskusjon som foregår her. Personlige erfaringer: Etter å ha hatt en rekke pcer igjennom tidene, som både har vært ferdigprodusert fra fabrikk (som dell), bestilt via ordre på nett og bygget selv, har jeg selv kommet frem til at ingen pcer blir som de du bygger selv. De er både raskere og mer stille. men erfaringen er at holdbarheten med tanke på stabilitet vanskelig kan slå Dell sine maskiner. Dette er nok noe med at de bygger opp og tester komponentene "rundt" noe sinnsykt grundig. Men så må en betale for dette også. Glemmer ikke den gang jeg betalte ca 30 000,- i 2001 for en Dell Dimension 8000/8100 med 19" CRT til 7000,-. :cry: Stabil var den, men ingen pc som jeg kunne bytte ut komponenter og gjøre som jeg ville med. Masse som ikke gikk å putte inn i kabinettet (noe som flere har påpekt tidligere i denne tråden) og annet. Kanskje de er blitt bedre her?

 

Må bare gi Oivind utrolig ros for den grundige researchen og oppsett for ny PC til trådstarter. Har gått å siklet på ny pc lenge nå og den skal være stille. Lei av alt bråket. :-) Masse bra komponenter som her er blitt valgt, men prisen. Tja, er det verdt det? *Den som spør får svar*

 

mvh

lbn ;)

Lenke til kommentar

Hmm oivind var ikke du moderator el før? Derfor jeg spurte, så ikke at du var bruker :tease:

 

Men et annet spørsmål offtopic: Jeg har en slik Prescott, og nå om sommern bråker den endel med boxed (gjør den ikke det uansett vil du kanskje si :p ). Så det jeg lurte på om du hadde noen gode anbefalinger til Kjøleribbe og vifte. Den bør være stille, men samtidig kjøle like bra som boxed kjøleren.

Lenke til kommentar

Jeg syns dette er imponerende bra, nyttig, saklig og konstruktivt.

 

Vil bare si en ting til alle de som snakker om å bruke 1x20" framfor 2x19":

 

For de som har vent seg til å kunne bruke to skjermer, og liker å ha mange ting oppe samtidig så er det utelukket å gå tilbake til bare en.

 

De som mest spiller spill, eller bare gjør en ting av gangen trenger ikke mer enn en skjerm, men når man gjør flere ting på en gang er det veldig deilig med to.

Og om man utvikler enten selvstendige programmer eller websider/webapplikasjoner så er det himmelsk å kunne teste i det ene vinduet og ha kildekode i det andre.

 

Dessuten så er jo 2560 x 1024 36% flere pixler enn 1600 x 1200 :yes:

Lenke til kommentar

Det er ventet prisfall på 20" utover vinteren. Tipper du ser de ned i 4 k, ergo kjøper man en 20" nå og går dual til høsten.

 

Trenden sier at først hadde folk 17", nå ser vi at det selges mest 19". Jeg tror at vi allerede i 2006 ser at folk kjøper seg 20" :D

 

Fremtidsrettet - he he he (ord jeg ikke liker)

 

 

Men med en slik maskin vi har her vet jeg at alle som kjøper noe sånt kommer til å spille (en del). Fear på 1600 x 1200 er bedre enn sex med dama (om dere da har vært sammen mer enn i 5 år)

Lenke til kommentar

Syns oppsettet til oivind ser bra ut. Sex er forresten oppskrytt.

 

Trådstarter snakker om Dell, og at deira pcar er lydlause.

 

Den erfaringa eg har med nye Fujitsu Siemens-maskiner er svært bra, spesielt med tanke på støy.

 

Dei nye Scenic-modellane er svært stillegåande. Eg sitter ved sidan av ein no, og høyrer ikkje disken på den eigong. Det er grei plass i kabinetta, men desverre ikkje plass til så mange diskar. Trur ikkje det er plass til meir enn ein til. Skjermkortet på den eg sitter på er eit Maxtrox Millenium G400 Dualhead, med to DVI-utganger, og passiv kjøling.

 

CPUen, ein P4 2,4GHz (ja, maskina byrjar å eldes), er passiv kjølt. Eller.. PSU har ei 120mm vifte med ein fanduct frå CPU, som gjer at lufta vert trekt frå CPU, igjennom vifta, og ut PSU, noko som heldt begge deler kjølig. Kanskje ei FS-maskina kunne vært noko? Sjekk med FS kva spesifikasjonar dei kan levere, og aligavel ha så mykje passiv kjøling som mulig.

Lenke til kommentar
ser det er bøtter og spann av folk som leser dette. Noen som vil komme med kommentarer ?

Ja, gjerne det. Kult å lese diskusjonen mellom folk med mye erfaring.

Men, tar det ikke litt av nå, herr trådstarter? Du er lei av å selge med tap, og du er lei av pc-støy. Du var også lei av å bygge selv (banne i hw-kjerka)!

 

Med enkelte av forslagene her går du rett i fella igjen, tror jeg. Hvor rask pc trenger du egentlig? Kanskje er det DU som skal kjøpe brukt denne gangen, og spare penger til andre ting (lykken kan også være et bedre kamera)? Hvor mange timer skal du sitte å tweake/ bygge/ modde i etterkant? Støyfritt=pc i annet rom enn der du jobber.

 

Bestem deg:

- Høy ytelse eller lav støy?

- Nyeste teknologi eller selge med litt mindre tap? (er jo ikke akkurat lønnsomt å stadig kjøpe seg utstyr, dypest sett, uansett. Gøy er det, men penga går)

 

Vh.

Lenke til kommentar

Mye fornuftig Øivind, nesten så jeg stemmer på deg som president, hehe.

 

Selv setter jeg min ære i å bygge støysvake systemer. Og sverger til Artic Cooling.

 

Men T1 og T2 er småe kabinett, blir kanskje for smått for han, plass for max 4 x 3,5" enheter, hvor 1 i egen kjøleløsning (metallhus) med strikkoppeheng. og 2 x 5 1/4" stasjoner.

 

Kabinettet er anbefalt og testet av HW her

 

Ellers synes jeg du beveger deg mye inn på en gamer maskin.

 

Netshop har også en utmerket kjøler Artic Cooling Ultra TC med 9 cm vifte, den tusler på rundt 1200 omdreininger og er absolutt ikke hørbar på min winnie 3000+

 

skulle mene at en 3200 / 3500 + skulle holde. Men holder seg innenfor budsjettet 11500 med en 3700

 

vifte på hovedkort er bannlyst i en stille maskin.

 

Gigabyte GeForce 6600 GT PCIe "TurboForce" er et vifteløst pcie skjermkort Hw anbefaler i "hvermansen", dog har det bare 1xdvi + 1xd-sub. så hvor mye dårligere bildekvalitet han får på den ene utgangen ved bilderedegering vet ikke jeg. Vet selv ikke om noen vifteløse med 2 x dvi - men zalman har gode passive kjølesløsninger som f.eks Zalman ZM80D, men disse har jeg ikke erfaring med.

 

Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4-4X er et vifteløst hovedkort med 4 x SATA

 

har prøvd og brukt både nec og benq som du anbefaler, selv anbefaler jeg kun benq, mye mer stille, og leser plater meget bra, vel verdt de få kronene ekstra.

 

Tilnærmt støyfritt fra netshop skulle da bli

 

Kabinett - AC T1 - 795,-

Hovedkort - Gigabyte GA-K8NF-9 - 895,-

Skermkort - Gigabyte GeForce 6600 GT PCIe "TurboForce" - 1795,-

Cpu - AMD64 3700 + Sand Diego - 2895,-

Cpu kjøler - Artic cooling ultra TC - 215,-

Minne - OCZ 2048MB Dual Channel Platinum - 2595,-

DVD-Brenner - Benq DW 1620pro - 525,-

 

Totalt - 9715,-

bygging tar de vel kr 370 for tror jeg, men du må jo selv legge inn os og hd.

Endret av Osse
Lenke til kommentar
Hovedkort:

 

Asus A8N-SLI DeLuxe nForce4 SLI S-939

 

Denne har alt men du må sette på en passiv kjøler på den, som denne.

 

Grunn til valget: Asus har jeg god erfaring med. Denne har PCI-e og Dual Lan. Jeg vil tro du får bruk for dual lan om du skal ha tilkoblet to nettverkskabler til den. Kanskje du har modem tilkoblet maskina og skal streame fra denne til x-Boxen i stua. Uansett er ASUS kvalietet, og denne har det du skulle ha behov for.

Kan vel kanskje være verdt å satse på A8N-SLI Premium i stedet? Komplett hevder den skal være inne på lager i morgen, så det blir ikke akkurat lange ventetiden.

 

Blir en del dyrere enn Deluxe-utgaven, dog :ermm:

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=310299&cks=PRL

Lenke til kommentar

Offtopic:

 

Herr Dale, du har en frisk og morsom måte å skrive på, så hvorfor ikke lage en artikelserie angående støysvake løsninger innenfor forskjellige prisgrupper, anbefalninger og guider for å bli kvitt mest mulig av de småe viftene. du kan jo begynne nå mens du ligger med gips.

 

Og lite hjertesukk, har bedd netshop ta in 80x80 mm kabinettvifta fra AC, de er suverene og rimelige og termostatstyrte - så håper de gjør det - I coolermaster m-atx kabinettet tusler den på mellom 1400 - 1500 omdreininger (skifta ut den 60x60 mm vifta som fulgte med)

Endret av Osse
Lenke til kommentar
Ellers synes jeg du beveger deg mye inn på en gamer maskin.

Hallais,

 

Du sier faktisk noe bra her og ja dette ligner for mye på en gamer maskin.

 

Jeg husker ikke sist jeg spilte noe spill på pcen utenom kabal.

Tror det må være 3-4 år siden og da var det Sims 3000.

 

Da vil jeg heller legge litt penger i et kabinett som er tøft og stilrent i f.eks

sort og sølv. Å legge seg helt på toppnivå gjør bare at det blir mye dyrere

og et større behov for kjøling som igjen betyr at faren for mye støy er større.

 

Og ikke minst skjermkortet. Der skal det være 2 x DVI, det har jeg bestemt meg for. Ikke aktuelt å fire på det punktet.

 

Nei tror jeg kan senke noen krav til ytelse og trenger ikke det hotteste på

markedet.

 

Men en liten viderutvikling av det du nevnte så tror jeg at det kan være noe i min stil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...