Gå til innhold

Råd og tips om: Dell X1


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tenkte bare å nevne at Vista Beta2 virker ok på X1-en. Eneste som ikke fungerte "out-of-the-box" var lyden, og jeg måtte legge inn lyddriver fra Dell-drivercden. Hatt to blåskjermer så langt (antar det er lyddriveren som roter det til), men kjekt å se at maskinen vil kjøre Vista helt fint når det kommer :thumbup:

Lenke til kommentar

leifeinar: De ekstreme prisene på en hver mulig oppgradering finansierer de lave prisene på grunnmodellene. For alt jeg vet så går Dell i minus på grunnmodellen, men tar inn "underskuddet" på reklameeffekten (mange får øynene opp for produktet i kampanjer på grunn av prisen) og at dell spekulerer i at en stor andel av disse skal betale ekstreme priser for ekstrautstyr og "ekstraservice" slik at de går i pluss totalt sett. Noen bærbare blir altså solgt til underpris, mens andre koster mer enn det smaker.

 

Hvis du er smart kunde så kjøper du grunnmodellen og oppgraderer den selv, og selger delene du får til overs. Dette er både en fordel for deg (du får en OK PC til en bra pris) og en fordel for markedet generellt (dell reduserer nok sponsingen av grunnmodellen hvis det er for mange som kjøper den, og senker nok prisene på ekstrautstyr).

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Sendte mail og ba om dette tilbudet (samme som noen andre nevner her i tråden):

 

 

*1280MB 400Mhz DDR2 Memory (1024MB + 256MB in base)

*60GB(4200rpm)HardDrive

*ekstern 8X DVD+/-RW drive med dekodersoftware inklusive ekstern D-Bay Attachment

* Second6Cell54WHrBattery

 

for 14500.

 

Fikk svar i dag om at de ikke kunne gå lenger ned enn 15500 :hrm:

 

Er litt i tvil nå om jeg ikke vil gå for en ASUS istedenfor.. :hmm:

Lenke til kommentar
Sendte mail og ba om dette tilbudet (samme som noen andre nevner her i tråden)

Vet ikke helt hvordan approach du brukte, men kan vært lurt å ringe.

 

Når man ringer spør man seg frem, uten å røpe at du vet mye om pcen. Du sier vurderer ny pc, og har kommet over blandt annet Dell X1. Diskuter litt frem og tilbake, og hint mot at blandt annet rammen til Dell er overpriset.

 

Bruk litt tid, gjerne en uke og mange samtaler. Det kan spare deg for mange lapper, iallefall gjorde det for meg:)!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Må nesten vise dere dockingstasjonen som jeg bruker X1-en i når jeg er hjemme. For hva passer vel bedre til en ultraportabel å komme hjem til en ultrasvær skjerm. Man skulle kanskje ikke tro det var sant, men X1-ens integrerte GMA900 128MB skjermkort har ingen store problemer med å drive en Dell 24" i native 1920x1200.

 

 

x1dock1_t.jpg

 

Alt kontorarbeid går som en drøm, divx/DVD i fullskjerm er også helt uten problemer. Den henger litt etter i høyeste HD-filmtypen, men ellers er alt helt konge.

 

x1dock2_t.jpg

 

Den dell-skjermen er nå på tilbud også (hvis syv og en halv store silkelaken kan kalles et tilbud da, hehe). Ganskje avansert skjerm; innebygget 9-1 kortleser på siden med 4xUSB-hub (PERFEKT for den USB-fattige X1-en), samt 5 ulike innganger (VGA,DVI,Composit, Svideo og HD-TV). PiP er på plass også. Kjøpte også en billig TV-tuner og en enkelt 2.1 logitech høytallerpakke, og ut i boden fløy den susete 28" TVen jeg hadde på rommet :D.

 

x1dock3_t.jpg

Endret av brsseb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...