Gå til innhold

Fagprøve i IKT-Driftsfag


Anbefalte innlegg

synes planleggingsdelen din var noe tynn..

Istemmes. Oppgaveteksten er egentlig ganske genial, for denne oppgaven kan virkelig skille mellom de som er seriøse og ikke. Dersom denne oppgaven skal løses skikkelig, er den relativt omfattende, og det blir en ganske fet rapport som til slutt skal leveres inn.

 

Når det er sagt, jeg hater slike oppgaver. Bakgrunnen for dette er at jeg aldri har truffet på en utdanningsinstitusjon som faktisk klarer å guide studentene til å skrive en fornuftig rapport. Som regel tvinges studentene til å inkludere ting i rapportene sine som ikke har noen ting i en rapport/dokumetnasjon å gjøre, eksempelvis beskrivelse av hva forskjellige ting er.

 

Nå vet jeg ikke hvordan dette forholder seg her, men mitt klare synspunkt er at innstillinger og valg skal dokumenteres i detalj, med en grei begrunnelse. Utover dette skal ikke teknologi som f eks router, switcher og servere beskrives. Men, som sagt, jeg vet ikke hvordan det forholder seg her.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ser for meg at det ikke skal beskrives, da det kommer til å være ganske så lett å se om personen vet hva han prater om eller ikke. Teoretisk kunnskap om hva en ruter eller en switch er, skal kandidaten ha lært allerede på skolen. Jeg vil tippe at begrunnelse er et svært viktig moment.

 

Som lærling har jeg aldri lært hvordan en fornuftig rapport skal skrives, men jeg tror jeg har klart å ta med meg nok kunnskap om skriflig dokumentasjon fra da jeg gikk på skole.

Endret av darkness|
Lenke til kommentar
Som lærling har jeg aldri lært hvordan en fornuftig rapport skal skrives, men jeg tror jeg har klart å ta med meg nok kunnskap om skriflig dokumentasjon fra da jeg gikk på skole.

En god teknisk dokumentasjon er faktisk utrolig enkel å beskrive: En dokumentasjon som gjør at en annen tekniker med tilsvarende kunnskap kan sette opp løsningen på nytt, helt identisk, og vite hvorfor løsnignen er satt opp slik den er. Hvis ikke dette er tilfellet, er dokumentasjonen mangelfull.

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig med dere i at dokumentasjonen hans er rimelig tynn, men samtidig ser jeg ikke no vits i hjelpe vedkommende for mye, dette er tross alt fagprøven hans og en del av det som han tar opp er basic ting som han bør ha kunnskaper om.

 

Oppgaven som han har fått er en glimrende sak og bør i utgangspunktet ikke være noe problem å sette opp i det hele tatt for de som har følgt litt med i timen.

Lenke til kommentar

Eg slit..

 

Ein del av oppgåveteksten seier eg skal installere ei sentralisert antivirusløysing, med utrullering av program og signaturfiler, samt få tilbakemelding til servar om virus ol..

 

Eg jobbar på ein skule som er underlagt fylkeskommunen, og det er dei som leverer antivirusprogramvare til oss. Problemet er at dei er midt i eit byte av programvare, og leverandøren deira er nettopp gått konkurs..

 

Dvs. at eg står uten noko som helst form for antivirus, verken programvare eller lisensar..

 

Ops..

 

Har vært i telefonen ca. fire timer i dag for å få vite noko, men dei som veit er på kurs og heldt kurs..

 

For å sei det fint: "Pokker!"

Lenke til kommentar

Ender saken der, så må du nesten bare installere det du har muligheten til å installere, og skrive en hypotetisk løsning i dokumetasjonen, hvor du beskriver hva som har skjedd, og hvilken løsning du ville valgt og hvorfor.

 

Kamus: Han har allerede levert inn planleggingen slik jeg forstod det. Jeg sa det bare fordi det kan være greit for andre å vite at dokumentasjonen er viktig.

Lenke til kommentar

Heh.

Ikkje så lett.

Har mykje halvvegs løysinger allerede pga. eit utall uforutsette hendingar. :cry: Eg som verkeleg satsa på ein "meget godt bestått". Helvete!

 

Ang. planleggingsdelen.. Einaste sensor kommenterte var at det var unødvendig å legge dokumentet i ei mappe før eg rar'a det (og mappa)... Ellers var alt fin-fint.. :wee:

 

edit: For å sei det heilt enkelt. Er no så jævla lei at eg har mest lyst å gje meg! Intet går som det skal. Brukte fleire timar i går på å finne minnebrikker til å putte i "servaren" så eg kunne autorisera DHCP'en mot AD.. For ikkje snakke om dei timane eg brukte på å feilsøke før eg fann ut at det var lite minne som forårsaka feilen..

Endret av nmedaas
Lenke til kommentar

darkness|: joda, men han la ut oppgaven sin og spurte om tips og råd på løsning samt at han la ut planleggingen etterpå og spurte om tilbakmeldinger......

Sier ikke det for å være vrang, men synes at så lenge det er en fagprøve så synes jeg kanskje han går litt langt.

Men det er min mening.........

Lenke til kommentar

Alle hjelpemidler er tillatt, så lenge du ikke får noen til å gjøre oppgaven for deg. Jeg tviler på at sensorene er så dumme at de ikke skjønner hvis personen ikke har peiligng på hva han/hun prater om. Meeen, jeg ser poenget deres. Jeg har alltid jobbet hardt. Å hjelpe noen plager ikke meg. Min samvittighet er ren.

 

Ser ut til at det er to uker til min fagprøve. *stresse*

Lenke til kommentar
Eg spurte sensor, og han meinte eg kunne sprørje kven eg ville, også bruke hw.no's forum.

Det ver heller ikkje behov for å linke til sjølve topiven/oppgje namnet til vedkommande som hjalp.

 

.. men at det er i grenseland er eg einig meg deg i..

ingen hjelp var det jeg fikk beskjed om, fantes det ikke skulle jeg heller ikke spørre om det.

 

spørte om dette 2 ganger, trodde det var lov til å få til hjelp, "ingen personlig hjelp" fikk jeg beskjed om :(

Lenke til kommentar

Sitter også og har fagprøve, fikk en ganske så grei oppgave..

 

 

Kan jo kanskje legge ved planen jeg sendte til sensor i går, er ikke så farlig at folk leser den nå.. da jeg ikke kan endre utfallet hvis folk her mener jeg har driti på leggen..

 

Personlig så har jeg ingen problemer med og få løsningen opp og gå, er bare et problem jeg har, og det er få logon scriptet til og automatisk legge inn brukernavn i outlook sånn at man får opp mailen uten ekstra konfig av meg :)

 

Dere får gi meg tilbakemeldinger da :)

 

 

http://home.no/rewrite/fagprove/ :D

Lenke til kommentar

Bruk Office Resource Kit. Det har ikke noe med scriptet å gjøre, men selve installasjonen av office. Når du installerer office, så bruker du også den .mst-filen som blir laget av ORK. Du slipper da å konfigurere outlook manuelt. Det er sikkert mange andre muligheter du kan bruke også. F.eks så hater jeg officehjelperen :p Lager du ORK-profilen på forhånd så kjøres installasjonen automatisk hver gang - du slipper å sitte og trykke next next next hele tiden :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...