Gå til innhold

HTPC Software: Hvilket?


Anbefalte innlegg

nå har jeg testa mediaportal såvidt her, førsteintrykket er at det er ganske tungdrevent og litt små buggy. virket avansert, mye muligheter men krever vel litt og sette seg inn i det.

 

strevde litt med og finne ut hvordan jeg kan søke etter tv kanaler automatisk, fant bare manuelle innskrivningsgreier så det orka jeg ikke styre så mye med.

det står Autoturn under Television instillingen i configure

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Tester media-portal nå og her er mine foreløbige tanker:

 

1. Mangler endel på media spilleren - lydavspilling - vising av Mp3 info, visualision etc++

 

2. Temmelig buggete DVD avspiller

 

3. Buggete video avspilling ved spoling (kan være codec)

 

4. Bruker mye minne - med avspilling av xvid ligger den på nesten 140mb bruk av minne.

 

Jeg er helt fersk på htpc programmvare -- kanskje dette programmet egentlig er temmelig bra i forhold til resten på markdete?

 

(og ja, glemte jo ikke at det er gratis)

 

+ for meget pen interface og gode konfigurasjons muligheter

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
*teste Mediaportal*

 

Noen som vet hvordan mulighetene for og kjøre det i fullscreen på på bare skjerm nr2 er? det var noe jeg slet endel med på noen andre programmer.

Ser ikke bort ifra at du har løst dette innen nå, (en måned senere ;)) så svare er mer for andre som leser denne tråden :yes:

 

jeg har lekt med deg samme, og funnet løsningen ligger i ATI skjermoppsettet. (nVidia har det samme) her kan jeg bestemme hvilken skjerm som er primær, om jeg skal kjøre "CinemaMode" etc. Med Cinema Mode blir skjerm nr. 2 fullskjerm, mens programmet kjører smått på primærskjerm. dette funker i hvert fall for:

- PowerDVD

- VLC

- WinTV2000

Lenke til kommentar

Hmm, nå har jeg testet både MCE05, og Mediaportal en stund her. Må si at begge så veldig fine ut. MCE røk ut fordi den for en ting var litt ustabil, dvs pc'n hang og måtte restartes. Jeg er nok litt hystrisk på resursbruk, og på det feltet imponerte ikke MCE, var tunge greier, og en bråte med kjørede prosesser ble lagt til XP.

Hadde også litt trøbbel med og få til en del av fungsjonene, men akkurat det kan godt være min egen feil, og ikke MCE i seg selv.

 

Jeg prøvde så Mediaportal, og fikk i grunn et bedre inntrykk når det gjelder både resursbruk, og stabilitet. Det virket også litt lettere og få til, eller kanskje var jeg blitt litt flinkere etter alle timene med MCE.

 

Men til syvende og sist har jeg endt opp med og droppe Mediaportal også. Tanken med disse brukergrensesnittene er vel dels at det ser bra ut, og dels at det skal være enklere og bruke. Men det jeg liksom har endt opp med er at jeg syns det er enklere og raskere og bare bruke XP/Win DVD/Hauppage software når jeg skal se tv, høre musikk, lese på nett, spille dvd osv på projektor/TV. Jeg syns liksom det er unødvendig og ha et eget program som skal startes for og komme til de tingen som allerede er lett tilgjengelig i XP.

 

Jeg forstår jo at det er meg det er noe "galt" med, ettersom folk med langt mer erfaring enn meg på disse tingen velger slike løsninger. Og jeg vil også understreke at min erfaring med disse programmene ikke nødvendigvis er representativ, pga kort erfaring med disse tingene. Har brukbar greie på XP og data generelt, men nokså ny på akkurat disse typen software.

 

Men kan noen forklare i enkelhet hva det er jeg ikke har skjønt, hvorfor vil dere absolutt bruke disse forkludrende programmene?? :dontgetit:

Lenke til kommentar
...

Tanken med disse brukergrensesnittene er vel dels at det ser bra ut, og dels at det skal være enklere og bruke. Men det jeg liksom har endt opp med er at jeg syns det er enklere og raskere og bare bruke XP/Win DVD/Hauppage software når jeg skal se tv, høre musikk, lese på nett, spille dvd osv på projektor/TV. Jeg syns liksom det er unødvendig og ha et eget program som skal startes for og komme til de tingen som allerede er lett tilgjengelig i XP.

....

Jeg har vært mye inne på samme tanken som deg, pcp160. Det skal vel godt gjøres å finne ETT program som spiller film like enkelt og greit som Win media player, musikk like greit som WinAmp, og kan ta opp/se på tv like greit som Hauppauge softwaren :roll:

 

Men jeg vil likevel ikke gi opp. Jeg synes nemlig at en annen viktig ide med et slikt HTPC software er å "fri seg" litt fra hele data-tanken. Slik at man føler man har mer med et reint underholdnings-senter å gjøre, og ikke en ren PC. På denne måten vil kanskje selv familiemedlemmer med data-fobi tøre å bruke systemet, på samme måten som de ikke vegrer seg fra å bruke en konvensjonell cd-spiller.

 

Så jeg kommer altså til å ofre litt mer tid i forsøk på å få det skikkelig til.

Som jeg skjønner her er det GB-PVR og mediaportal som er de vanligste, og kanskje GB-PVR som er aller mest å foretrekke. Har prøvd begge to, men har ikke satt meg så mye inn i dem enda. Blir det til slutt virkelig bra hvis man tuner nok?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg vil ha et program som gjør at jeg kan koble meg på HTPC gjennom Internett for å stille den inn for HD opptak med EPG. Er det noe problem med noen av de softwarene som er nevnt her? Må jeg fjernstyre en annen maskin i nettverket og på den måten få konfigurert boksen? (la oss si jeg kobler HTPC til samme subnet i hjemmenettverket mitt)

Lenke til kommentar

...bare nevner at Mediaportal har støtte for satelitt-tv, med dekoderkort og CAM. Dette er det vel få andre som har. Jeg kjører nå med parabol (dvb) og canal digital abonement. (kortet er et twinhan 1030, som er et av få som støttes, og koster rundt tusenlappen. Husk også CAM). EPG (xmltv) fungerer også bra, med litt konfigurering av kanalnavn osv... Mediaportal fungerer bra, på en sempron 1.6 ghz, men har sine bugs. Men jeg tror alt i alt at dette er noe av det mer modne programmene på markedet, og gratis.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...