Gå til innhold

Elkjøp vil bli størst på IT på nett.


Anbefalte innlegg

Det er veldig billig å sende ut en pressemelding der en sier at en har de beste innkjøpsavtalene og dermed så er / kommer vi snart billigst. Det er med på å bidra til oppfatningen om at alle andre nettbutikker umulig kan bli billigere - så - ingen vits å gå i noen annen butikk.

 

www.elkjop.no er den eneste butikken du trenger,

 

Digi sammenfatter et oppgulp av pressemeldingen og gir elkjøp gratisreklame og alle er happy - uten at prisene har forandret seg en krone.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå vil jeg påpeke at om de starter en nysatsing på en nettbutikk, så vil jo den i praksis ha svært lite å gjøre med kunnskapsnivået til selgere i butikken.

 

Sagt på en litt annen måte: For å øke markedsandeler på nettsalget, skal man ikke behøve å øke kunnskapesnivået til butikkselgere som ikke har noe med nettsalget å gjøre.

 

Men at de som er ansatt som selgerkonsulenter, og de som driver nettbutikken må øke kunnskapsnivået om nye datadeler og slikt som elkjop.no ikke selger i dag, det er jo riktig. Det skulle jo bare mangle om man skal satse på nye områder.

 

Kompetansen i de butikkene jeg vet om i nærheten av der jeg jobber (oslo-området) er iallefall fullstendig på topp etter min mening, og svært mye bedre peiling på pc-utstyr enn det det var for bare noen få år siden. Men det er off topic her.

Lenke til kommentar

visst elkjøp fikk en såpass proff og oppegående nettside med lignende utvalg innen datakomponenter og prisnivå som komplett.no, så ser jeg ikke bort ifra at jeg kunne valgt og handle der ja.

 

men tingen med komplett er jo at det er mye raskere og bar svippe bort i butikken så folk flest velger vel det istedenfor. men regner med at med denne nysatsingen så oppgraderer de utvalget sitt på nett iforhold til butikken?

 

elkjøp er jo gigantiske de da så de har jo ressursene til og danke ut diverse andre webshopper. rykte derimot sliter de jo litt med.

Lenke til kommentar

-- Off topic slettet av moderator --

 

On Topic:

enkle pc-deler kan til nøds handles hos elkjøp, men er det en del som det vil være vanskelig å feilsøke hvis noe går galt, holder jeg meg langt unna. har absolutt ingen tro på elkjøps returordninger, basert på tidligere erfaringer.

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Det er jo greit at de ikke trenger å øke kunnskapsnivået på selgere i butikkene for å øke markedsandelen på nettsalget.

 

Det jeg sier er at det er et behov for det, iallefall er det, det inntrykket jeg sitter igjen med. Jeg vil se på det som en klar fordel at det er godt kunnskapsnivå over hele fjøla. Hvis man går til en hvilken som helst butikk, med en ødelagt vare som er kjøpt på nettet. Så er det jo en fordel at den man henvender seg til har en viss kjennskap til produktet.

 

Det er hevet over enhver tvil at hvis de skal ta inn nye komponenter til nettbutikken så må jo de ansatte få ekstra opplæring.

 

Så blir det spennende å se om elkjøp faktisk får til å gjennomføre dette, jeg kommer iallefall til å holde meg til komplett/netshop/mpx osv enn så lenge.

Lenke til kommentar

Er det ingen her som har tenkt så langt som til at Elkjøp også skjønner at de må ha inn ekstra kompetanse på dette området om de skal kunne konkurere med de beste webshopene? Jeg kommer til å handle der det er billigst uansett. De kommer sikkert til å snuble litt i starten, men det gjorde nok de webshopene som er store i dag også. Ha litt tålmodighet. Jeg tror dette kan bli bra, særlig hvis de kommer med flere tilbud som det de hadde på Geforce 6600GT for 795kr. Dette var IKKE feilprising nei.

 

(off topic)

Når det gjelder å "støtte de små" så har jeg blandede erfaringer med dette. Støtt de som kommer med det beste tilbudet sier nå jeg, det er som regel det mest lønnsomme i lengden.

 

Jeg ble anbefalt å velge lille Bluecom istedet for store Telenor for ADSL, Bluecom hadde ikke sjanse til å konkurere med Telenor på pris over Telenor sine linjer. Bluecom sa de hadde mer personlig support, det eneste som var mer personlig var fornærmelsen hos den Bluecom ansatte da jeg sa at jeg heller ville velge Telenor. Syntes Telenor har topp support jeg og jeg sitter aldri lenge og venter.

Lenke til kommentar

Til Alastor.

 

Med at elkjøp selger med tap så mener jeg som eksempel mine egne kjøp hos dem:

 

Geforce 6600 GT 128 mb kort til 795

Creative V200 512 mb til 399

Xbox med ekstra kontroller til 699

32" panasonic pm11f med 3 eller 4 dvd filmer til 6000

 

Den aller siste tapte de kanskje ikke penger på, men de tjente ikke så mye som de normalt sett ville ha gjort.

Lenke til kommentar

Selvsagt er det god markedsføring, men de som er prisbevist vil naturligvis bare handle der når de selv tjener på dette. Regner med at de som kjøpte Geforce 6600GT kortet hos elkjop.no ikke akkurat kommer til å sympati handle der i fremtiden for det. I mine øyne er god service den beste markedsføringa. Lenge leve netshop og microplx med sine sjokolader og drops :D

Lenke til kommentar

Det var fælt så fort denne klarte å skli ut da.

 

Jeg stenger den mens jeg ser om det er mulig å slette offtopic-diskusjonene. I så fall er det mulig den åpnes igjen.

 

EDIT: Og da åpnes denne igjen på prøve. Om den sklir ut igjen så stenges den for godt.

 

Ca. halvparten av postene i tråden er slettet. Noen av dem var det forsåvidt ikke noe galt med, men de røk med i "dragsuget" for å få en sammenhengende tråd. Det behøver dere ikke bemerke/kommentere.

 

Personkrangler kan føre til reaksjoner. La dem være!

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Fikk vite at pcenm vi kjøpte der for 2 år siden var veldig bra til spilling. Det var geforce 4 mx400. :)

 

Og 5 år siden kjøpte vi en 250mhz celeron. :p

 

Var vel ikke så tekniske da, men det var siste gang, nå kan jeg jo bygge og sånt. Så neste familie pc skal jeg bygge. :)

Lenke til kommentar
Det tror jeg ikke kommer til å bli mulig.

Akkurat på samme måte som da Datakjeden het Komplett.

Man kunne ikke ta med en vare kjøpt på nett i en butikk og kreve å få den byttet/reparert på garanti/reklamasjon.

Store forskjeller. Komplett og Datakjeden er ikke samme selskap. Elkjøp webshop og Elkjøp butikk er samme selskap.

 

Hvorfor i all verden skulle Datakjeden bytte en vare du har kjøpt hos noen andre? Det er like idiotisk som om du skulle forlange å få bytte en HP kjøpt hos Expert dersom du tropper opp hos Elkjøp med den.

Endret av TEE
Lenke til kommentar

Kommer ikke til å handle der, nei. Prisene er såpass presset i dag, så det er egentlig et ikke-tema. Det jeg er ute etter, er at butikkpersonalet har kompetanse til å svare på tekniske spørsmål, og at returbehandlingen er bra. Kunnskapsnivået på elkjøp synes jeg er under enhver kritikk. Har til tider blitt skremt av hvor dårlig kunnskapsnivået der er, samt dårlige produkter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...