Gå til innhold

Den store R/C-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva planlegger du å bruke på Tarot'en? Elektronikk, batterier og motorer?

Av motorer så blir det i første omgang SunnySky 3508 700kv med 12x4.5 carbon props

Batteriet blir først et 5800mAh før jeg bytter det ut med et 11000mAh.

 

Flight controller, så blir det Naza V2 med GPS. Evt den nye versjonen av WooKong som kommer snart.. må se litt an på hva pris den vil ligge på.

 

Blir også den gimballen jeg linket til litt lengre opp på siden, fra viacopter.eu. :)

Lenke til kommentar

Jeg syns APM 2.5+ Autopilot blir bedre og bedre for hver versjon som kommer, så jeg går nok for den kontra DJI NAZA etter det jeg har lest til nå. Mange som har byttet over, særlig nå når v3 kommer. Tar vell ikke lang tid før APM 2.5 kan bli sammenlignet mot WooKong istedet.

 

Tar nok et par måneder før jeg får min i lufta. Så skal ha det litt gøy med gopro og tricopter før jeg kjører noe større, så blir spennende å se hvor langt man har kommet med børsteløs gimbal til den tid.

 

Planlegger å kjøpe et BMC kamera, det kommer jo nå i juli og det er ganske overraskenede specs på den til et kamera for 999$. 2.5k og 4k kameraene fra Blackmagic er fristendes de også, særlig pga Global Shutter. Slippe "jello" effekten helt.

Endret av oophus_3do
Lenke til kommentar

Sitter også og vurderer seriøst og prøve å sette sammen bilen igjen orginalt, og legge den ut for salg, inkl deler for å gjøre den om til backslash igjen om ønskelig.

Men usikker på hva jeg kan forvente å få igjen for den, da jeg har sett endel salgstråder osv som sier at bruktsalg av RC, spesielt biler, er veldig dårlig om dagen.

Bruktmarkedet svinger alltids litt etter når på sesongen det er og hva man skal selge, men jeg har ikke inntrykk av at det er spesielt dårlig nå. På blant annet Facebook ser det jo ut som det selges brukt over en lav sko. Tilstand og pris har jo selvsagt mye å si for hvor lettsolgt noe er. Jeg solgte min Slash 4x4 for noen uker siden, og innen to timer etter at den var lagt ut så var det tre som ville ha den og et par til som var interessert.

 

Har noen problemer med å ta motoren i deler.

post-193753-0-91049700-1371665941_thumb.jpg

For å fjerne alle interne deler i motoren etter som jeg har skjønt så må det helt til venstre bort (flywheel?). Hvordan får jeg det bort? Hvis noen vet om en how to video eller kan forklarer har jeg blitt glad.

Har prøvd å søke, men synes ikke jeg finner det jeg trenger. Har forresten ikke noe fancy verktøy.

Riktig verktøy er nøkkelen til det meste, også å demontere en motor. Det finnes egne verktøy for fjerning av svinghjul, motorlagre og sylinderhylse. Men hvorfor vil du ha av svinghjulet? Med mindre du skal bytte lagre, så kommer du jo til det meste fra bakkant av motoren, og du må også ha verktøy til å få løsnet mutteren som holder svinghjulet på plass og verktøy til å få dratt det av. Her kan du se hvordan du kan fjerne stempel og sylinderhylse uten å fjerne motorakslingen, og her hvordan din motor er bygd opp.

 

Sitter og vurderer en slik en: http://www.rcbutikke...gt-3-24ghz.aspx noen som har?. ;-P Hadde en buggy en gang i tiden men vart vanskelig og anskaffe deler til slutt så måtte "lage" dem selv og når det ryker hver andre runde så vart det for "mye arbeid med den ;-P

I og med at det er en HPI så bør ikke deletilgang være noe problem, men bruksområdene til denne er jo noe begrenset. Å kjøre opp og ned gata er jo ikke så spennende i lengden. Jeg ville nok også valgt en elektrobil fremfor en RTR nitrobil.
Lenke til kommentar

Etter mye om og men så fikk jeg hele motoren i små deler. Vasket alt av deler med WD-40. Var en del gammel fuel inni den. Satte den sammen og gikk i parkeringshuset for å teste den, siden det regnet og det stort sett er nærmeste nabo. Til min halvstore overraskelse så startet den og gikk bra. Vet ikke om det er fordi jeg vasket motoren (stemplet ikke helt smooth før vasken) eller fordi jeg tilbake satte nålene på forgasseren.

 

Hvordan vet jeg om motoren får for mye/lite fuel, altså hvordan finner jeg den optimale innstillingene på nålene.

 

Og er det noe jeg burde gjøre med bilen etter jeg har kjørt den? Alt jeg gjorde i går var å tømme tanken for fuel.

 

 

Nå er det bare å finne en plass i Narvik hvor jeg kan kjøre med den. Noen som har forslag?

Lenke til kommentar
Her står det godt beskrevet hvordan motoren skal tunes. Etter at du har kjørt så bør du ha litt afterrun olje i forgasseren, og dra noen ganger i snora slik at olja fordeler seg rundt omkring i motoren. Fuel tiltrekker seg fuktighet, så hvis du lar den stå med fuelrester vil dette føre til rust. Endret av >Jonas<
Lenke til kommentar

kan jo være en bøyd aksling da?

 

Altså at motoren ikke står rett i forhold til kjøl/støtte elns

 

Det er korrekt, den er bøyd akkurat ved festet ved motor.

Den var sånn da jeg fikk den, og slet litt med å få montert den nye akslingen pga dette....

Er det fabrikkfeil?

Alt er jo plaststøpt og festet limt fra fabrikk, slik er den laget (med bøy på aksling).

!!!

Lenke til kommentar

Akslingen skal overhode ikke være bøyd, den skal være så rett som overhodet mulig!

 

Det ante meg!

Blir reklamasjon, må jo være fabrikkfeil..

Den lille stunden jeg har fått kjørt båten har gitt mersmak, har allerede bestemt meg for å handle ny og større båt.

Blir nok en Apparation med 2xmotorer, ser fin ut og går rimelig bra :)

Lenke til kommentar

Godt tips :) Bruker du mye WD-40 da?

Kjøp skikkelig after run olje. Det koster ikke mer enn 45,- inkludert frakt for ei hendig flaske som holder i lang tid. WD-40 er ikke så godt egnet til bruk i motoren da den fjerner beskyttelsesfilmen med olje som er der og i lagrene. Det er også brennbart, så dersom det ligger igjen rester når man prøver å starte motoren kan det i verste fall føre til skader.

Lenke til kommentar

Nice. Hvilke dekk bruker du på din baja? Orginal dekka på min var rævva. Har kjøpt ett par Hostile og ett par Proline dekk, men har ikke fått testa dem enda.

 

:) Er faktisk originale baja dekk som sitter på, de bakdekkene som sitter på nå er helt nye, kjøpt på absolutt hobby på hamar.

Synes kvaliteten er helt grei, men leter etter nye dekk selv, så kom gjerne med tips :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...