Gå til innhold

Blue-ray ersattter DVD


Cerb89

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg synes faktisk det er alt for tidlig at det kommer et nytt format. Det nye formatet er nødt til å være kompatibelt, ellers kommer nok en hel del til å tone ned samling av filmer. Jeg skjønner ærlig talt ikke vitsen med så mye mer lagringsplass på dvd plater ettersom det er veldig få som utnytter kapasiteten som er til rådighet pr i dag. Det er vel mest release som LOTR, og gudfaren triologien som vil dra nytte av dette i første omgang.

Lenke til kommentar
Nå kommer blue-ray til å ersatte DVDene.

Vel, det er jo ikke bestemt om det er Blu-ray eller HD-DVD som stikker av med seieren. Hvis det bare blir en av delene håper jeg det blir Blu-ray, men Sony har antydet at de er villige til å inngå et samarbeid med HD-DVD-gjengen. De vil vel ikke ha Beta vs VHS-tilstander en gang til, alle vet jo hvordan det gikk.

 

Jeg synes faktisk det er alt for tidlig at det kommer et nytt format.

Jeg synes det er på høy tid, og jeg ser virkelig frem til å få filmer med ordentlig kvalitet tilgjengelig for folk flest, ikke bare på D-VHS slik det er i dag.

Lenke til kommentar

Kanskje kommer det til å bli en Blanding av Blue-Ray og HD? Ettersom det er mange sterke folk som står bak Blue-Ray og mange sterke bak HD-DVD. Og ingen har lyst å tape den krigen. Sony har tapt noen slike krig før mot VHS og mot MP3. Blu-Ray er en dyrere teknologi, men mye mer avansert enn HD-DVD, som egentlig bare er en forbedret utgave av DVD. Blu-Ray Har også mye større lagringskapasitet. Blu-Ray har heller ikke støtte for MPEG-2 og MPEG-4 AVC formatet. Og Blu-Ray i seg selv støtter IKKE vanlig DVD. Selv om det er snakk om å lage spillere som kombinerer vanlig DVD og Blu-Ray. Slik at den blir bakoverkompatibel. HD-DVD støtter vanlig DVD og er bakoverkompatibel.

 

Det er jo egentlig ikke tvil om hva vi kunder kommer billigest ut av. Og det er jo HD-DVD. Selv om Blu-Ray er mer avansert og har mer lagringsplass. Men kanskje en kombinasjon av de to hadde vert fint? :p

 

Selv gleder jeg meg enormt til neste generasjons DVD-spillere kommer. Men det hjelper jo svært lite å bare kjøpe seg en ny DVD spiller. Du må også ha en ny TV som søtter HD. Ellers blir det som å se en helt vanlig DVD film. Tv sendingene vil om noen år gå over til HD. Can`t wait...

Endret av hingsten
Lenke til kommentar

utifra det jeg har hørt så skal blueray være bakoverkompitabel med dvd så ser ikke det store problemet. synes aldri det er for tidlig at de lanserer ny teknologi. det betyr jo ikke at man må kaste dvd brenner'n og alle dvd platene man har idag.. :roll:

 

synes det er veldig kjekt med tanke på backup o.l

 

edit: med tanke på hvor lenge det har vært snakk om blueray så synes jeg hvertfall ikke det er fortidlig. og folk må huske på hvor lang tid det tar før man får brennere med akseptabel kvalitet og hastighet på markedet, samt hvor lang tid det tar før prisen er nede i et fornuftig nivå.

 

se på dvd f.eks, jeg kjøpte min første dvd brenner for kort tid siden, nec3520a. et meget godt kjøp om jeg må si det selv. havnet ikke i samme fella som når jeg kjøpte min første cd brenner, en 4x et eller annet til 2000,- kom jo hele tiden nye ting så oppgraderte først til en 8x, til 1500,- men da kom plextor med 12x med 2mb buffer ut like etterpå til 1800,- som jeg selvfølgelig måtte oppgradere til straks, det betydde nemlig slutten på feilbrenning av cd'er grunnet buffer underrun. denne hadde jeg helt til jeg kjøpte en 24x som jeg har hatt til nå..

 

så poenget mitt er at det tar laaang tid fra teknologien kommer på markedet til den er ferdig utviklet. så få det ut fortest mulig! kanskje dvd plater faller litt i pris også da. :)

Endret av phax
Lenke til kommentar
Nytt format er koslig det.. men liker fortsatt dvd. og jeg som ikke har oppdatert meg med dvd-brenner enda..

 

Kommer det blue ray brenner og da?

Gjør det sikkert med tiden ;)

Jeg har ikke noe imot et nytt format. Blue-ray plater som har en lagringskapasitet på...25 GB (?) er jo ikke å forakte. Men de spillerne burde kunne spille av DVD da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...