Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ah, må bare rose Linux litt opp i skyene for hvor latterlig lett enkelte ting er innimellom!

 

Skulle extracte lyden til en videofil i .mkv-format og ende opp med .mp3. Hvis man skulle gjøre noe slikt i Windows måtte man nesten forvente å laste ned et spesielt program for å gjøre noe slikt, evt. bruke et stort tungt videoredigeringsprogram. Hva trenger man å gjøre i Linux? To kommandoer i terminalen. Måtte dog mellomlagre til .wav, uten at det er noe stort problem.

 

ffmpeg -i source.mkv -map 0:1 -acodec pcm_s16le -ac 2 output.wav
lame -V0 -q0 --vbr-new output.wav result.mp3

 

:------D

 

Tjaa, er vel ikke verre enn at det kan gjøres i vlc, i både windows og linux, men selvfølgelig ikke like fleksibelt mtp. skripting ;)

 

Etter å ha brukt utelukkende linux de par siste årene så jeg meg nødt til å gå tilbake til windows igjen for en stund tilbake på den stasjonære pcen. Nvidia er såpass kjipe at de ikke vil støtte flerskjermsoppsettet mitt med en skjerm rotert på høykant, med mindre jeg tar i bruk xinerama (og det vil jeg unngå for alt det er verdt!). Nouveau støtter for så vidt skjermoppsettet mitt, men ytelsen, spesielt til 3d, er ikke god nok. Samtidig er den ustabil til tider.

 

Men, det er håp! Ser ut til at nvidia endelig tar til fornuft og implementerer randr-støtte! Forhåpentligvis betyr dette et jeg snart slipper å slite mer i windows... :p

Lenke til kommentar

Ja det virker som om du har rett, kunne gjort det ganske enkelt i VLC og. Uansett enkelt i terminalen! :) Forøvrig bruker jeg Smplayer2 kombinert med Mplayer2, har vært bedre til rendering, spoling og litt slikt enn VLC for meg, og syns det er litt bedre i bruk.

Lenke til kommentar

Jeg opplevde for noen minutter siden at X ikke reagerte på input fra tastatur eller på museklikk (jeg kunne flytte pekeren). Jeg trykket da Ctrl+Alt+F1, og så Ctrl+c, før jeg startet X på nytt. Hvis jeg vil vite hva som forårsaket feilen, hvordan kan jeg gå fram? Måtte jeg ha forberedt noe på forhånd?

Lenke til kommentar

Redigerte fstab og gjorde en feil så jeg ikke fikk mounte / ved boot. Fikset seg lett bare jeg fikk hentet live cd og redigert fstab tilbake. Var irriterende fordi jeg kunne mounte / read only i recovery, men ikke skrive selve endringene.

 

Er det noen måte å fjerne mount-parametrene som et engangstilfelle enten i grub eller ved recovery sånn til en annen gang?

Lenke til kommentar

Noen som har peiling på hvordan man kan slå av/på LED?

Har et MS sidewinder x4 tastastur hvor jeg nylig fant en som hadde klart å bruke special-keys:

http://geekparadise.de/x4daemon/

Han har ikke implementert banking, så jeg kokte sammen noe selv, men jeg skulle ha vist hvilken bank som var aktiv vha LED-ene. Jeg har ikke noen erfaring med programmering til USB eller hardware i det hele tatt =\

Lenke til kommentar

Michael Larabel kommer til trondheim? Når, hvor?

Vi tenker på å møtes på mikrobryggeriet klokka åtte 16. mai, hyggelig om du kommer :)

det må bli en soleklar kanskje :)

Det spørs om det kræsjer med hønefosskampen, men kan hende vi tar oss en tur nedover på mikrobryggeriet etterpå..

Lenke til kommentar

For Caps Lock kan du kikke på disse http://ubuntuforums....d.php?t=1831205

http://www.omgubuntu...keylock-ubuntu/

 

Linkene kan kanskje sette deg på sporet av noe relevant.

Den første har jeg vært borti før og er rimelig ubrukelig uten notifications, jeg har ikke mer plass i tray enn jeg trenger- Den andre var jo absolutt interesant, men den ser dessverre ut til å være Ubuntu-only - i hvert fall så vidt jeg kan skjønne etter å ha klikket meg i hjel på craptastiske launchpad.

 

Men en QT-variant av Indicator-Keylock hade vært interessant.

 

Ubuntu - killing and fragmenting the linux community, one milestone after another.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...