Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Har du forsøkt å høyreklikket i panelet? dessuten finner du password control i system settings.

 

Ja om jeg høyreklikker på panelet kan jeg få opp et vindu hvor jeg kan legge til forskjellige programmer og "widgets" som klokke etc. Men får ikke opp de ikonene jeg hadde, og heller ikke slik det så ut.

 

Innpå password kontrol får jeg bare opp hvilke lagrede passord den har. Hvor den har lagred passord til wifien og til login, sikkert siden den logger inn automatisk. Kan ikke se noen steder hvor jeg kan sette "permissions" eller noe sånt, slik at den ikke trenger å spørre om passord hvis jeg f.eks skriver inn kommandoer i terminal.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ngz, en filserver er det siste du ønsker å virtualisere.

Det er jeg litt redd for. Men om jeg kan dedikere 4GB RAM til den, og den kan få rå diskaksess (og god IO-prioritet, burde det ikke gå greit? Det er jo ikke fit for CERN som er kravet, heller.

Tja, formatet QED gir omtrent rå diskaksess, mens qcow2 ofrerer ytelse mot funksjonalitet på linje med zfs. Du kan også dele ut disker med iscsi, men det blir jo det samme som å sette opp en filserver for filserveren. Hva er egentlig ulempen med å bruke Samba på maskinen du tenkte å ha den virtuelle maskinen på?
Lenke til kommentar

Hva er egentlig ulempen med å bruke Samba på maskinen du tenkte å ha den virtuelle maskinen på?

Du mener hva som er ulempen med å ha samba i host OS-et? Ingen ulemper der, ulempen er at host-OS (linux) ikke har ZFS, og at guest (FreeBSD) derfor helst skal brukes til å styre de fire lagringsdiskene og dele dem med host-OS. Gjesten trenger derfor direkte tilgang til harddiskene, uten noe mellomledd.
Lenke til kommentar

Æsj, og btrfs er fortsatt langt unna en stabil raid5-liknende løsning.

 

Her lyst å slå sammen server og htpc, siden serveren uansett står i stua og lager lyd. HTPC-strømforsybingen er heller ikke helt stille. Tenkte å bytte ut strømforsyningen til serveren, som og bråker en del, undersøke mulighetene for noe mer støydempende HDD-opplegg og skaffe den en skikkelig viftestyring, og så bruke den som htpc og.

 

Jeg vil IKKE prøve å kjøre en xbmc-HTPC med hw-akselerasjon med FBSD som grunnlag. Det blir for mye styr.

Lenke til kommentar

qemu/kvm kan bruke host disker direkte (eller i allefall paravirtualisert), men det virker ikke som om virt-manager (som jeg bruker) har støtte for å konfigurere en guest med det.

 

http://qemu.weilnetz.de/qemu-doc.html#host_005fdrives

 

Hvis du i såfall lager 4 virtuelle disker basert på hver sin /dev/sdx så får kanskje guesten så direkte tilgang som mulig?

 

Alternativet kan kanskje være "3.6.8 NBD access", internt på samme maskin burde vel hastigheten bli brukbar?

Endret av HawP
Lenke til kommentar

Sa da bare at jeg egentlig ikke liker Ubuntu. Og det har vi vært inne på før, dokumentasjonen er ikke god nok på et "dypere" nivå, og den gjør manuell konfigurering et mareritt. Vurderer det likevel, rgner med det finnes guider der ute akkurat når det kommer til software-raid og xbmc.

Lenke til kommentar

Mdadm er vel det samme uansett distro, så velg den dokumentasjonen du liker best. Her har du starttips og pekere for ubuntu:

https://wiki.ubuntu.com/Raid

Xbmc har egne ubuntu repos, du finner sentrale utviklere der som kjører ubuntu som primær desktop:

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO_install_XBMC_for_Linux_on_Ubuntu,_a_Step-by-Step_Guide#Installing_XBMC_Ubuntu_9.10_Karmic_or_higher

Endret av Del
Lenke til kommentar

Kjører min htpc på openSuse (11.3 ennå, har ikke hatt det så travelt med å oppgradere den), med xbmc. Xbmc finnes i Pacman repository så ikke no' stress å installere. Har du et nyere nVidia kort så er det også et repository som henter driverne rett fra nVidia.com (ikke sikker på hvor nytt kort en må ha for dette).

 

Mdadm er vel det samme uansett distro

Mdadm er nok samme versjon, ja, men det er jo "bare" et administrasjonsverktøy. Det er kjernen (md driveren) som står for selve raid'ingen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...