Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Dritt, merkligste feilen jeg har vært bori.

 

Jeg har noen ntfs-partisjoner hvor det ligger noen filer lagra. Jeg lot utorrent kjørende i wine skrive noen filer til en av disse partisjonene; men det går ikke.

 

Før jeg starta, hadde alle brukere fulle tilganger til filene, men etter utorrent prøver å skrive til partisjonene, har alle andre enn root bare lesetilganger.

 

Fatter ikke hvordan jeg skal fikse det; får jo heller ikke til å bruke andre (native) torrentklienter mot partisjonen nå (med mindre jeg kjører de som root). En umount -a , deretter mount -a, hjalp heller ikke.

 

edit: chmod eller chown funker jo heller ikke på ntfs-3g-partisjoner, så det hjalp heller ikke å prøve å resette rettighetene.

Endret av dabear
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har lyst å installere Ubuntu på min 16 gb usbstick. Jeg har prövd flere metoder, men ender bare opp som live session user og at den forandres til en "ubuntu-installer" i windows når jeg pröver å lese den av. Det jeg vil er å ha en mappe på usb-sticken som heter ubuntu med hele os-et, med mine instillinger og slikt. Den må kunne bootes, men allikevel avleses som en helt vanlig "remoavble device" i windows. Noen måte å få det slik jeg vil? Eventuelt andre måter?

Lenke til kommentar

Jeg får ikke koblet til nettet i Ubuntu. Jeg har installer madwifi-driveren, og rebootet. Så funket nettet. Deretter kjørte jeg upgrade manager, og rebootet. Så får den opp nettet, men kobler ikke til. Hva gjør jeg nå?

 

edt: AR5007EG forresten.

 

edit 2: Nå finner den hvert fall nettverket og prøver å koble til, men failer på tilkoblina. Hva gjør jeg da? "the network has been disconnected" får jeg opp.

 

edit3: Hahaha, der bare plutselig begynte det å funke. Helt tilfelødig fikk jeg "now connected". Snodige greier dette Ubuntu.

Endret av Programvare
Lenke til kommentar

1:Du har sikkert fått en ny kjerne, og må derfor avinstallere (make uninstall), og så må installere madwifi på nytt.

NB: Det holder IKKE å kjøre ./configure make og make install i samme mappe som du har pakket ut kildekoden i før, du må pakke ut kildekoden og gjøre det på nytt.

 

2:Fjern madwifi og bruk ath5k

Ath5k-driveren fungerer finn for meg i arch, vet ikke hvilken versjon du sitter med. Det bør du selvfølgelig sjekke først.

Lenke til kommentar
Er det mulig å flytte et helt sett med LVM-disker mellom linux-PC'er? Selvfølgelig forutsatt at det ligger LVM-programvare på alle PC'ene.

Jeg hadde Ubuntu server(32b) på en disk, mens de fire øvrige diskene i maskinen hadde LVM(2TB). Jeg ønsket å bruke 64 bits av Ubuntu server istedet; så koblet fra diskene med LVM, formaterte OS disken og installerte Ubuntu(64b). Fikk ikke noe problemer med å legge til diskene med LVM(dette for noen måneder siden).

 

Dette blir vel i realiteten som å flytte LVM mellom to maskiner.

 

Husk backup før du gjør noe:-)

 

------

Fikk meg "Logitech Illuminated Keyboard" av julenissen - som fungerer helt fint med Ubuntu. Han er snill han der julenissen:-)

Endret av Dy§no
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...