Gå til innhold

Hvordan optimalisere instillinger og programmer?


Anbefalte innlegg

Hei.. vet dette kanskje er litt urelativt til kategorien jeg skriver i.. men jeg lurer på om noen har noen forslag om åssen man gjør windows absolutt raskest for en og spillvennelig da.

 

Mener hovedsakelig Windows XP

 

Leter egentlig bare ettersmåting man kan gjøre i windows..

 

Vet man alltid bør ha de nyeste drivere og litt sånnt.. men er det noe spes som gjør pc'en betydelig raskere i windows?

 

Leter altså etter optimale instillinger ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ikke direkte hjelpe deg, men jeg kan si det såpass at du neppe vil få betydelig bedre ytelse samme hvikle optimaliseringer du gjør. Men pass på følgende:

 

- Formatter systemdisken med jevne mellomrom

- Defragmenter diskene etter behov

- Forsikre deg om at eksisterende drivere blir fjernet skikkelig når nye legges inn

- Ta en tur innom msconfig og fjern eventuelle automatiske oppstarter av unødvendige programmer ved oppstart av maskinen.

Endret av stian-hg
Lenke til kommentar

Hvis du går inn control panel og videre inn på system og der etter inn på advanced. Der vil du finner performance og en knapp du kan trykke på hvor det står settings. Her kan du velge innstillinger etter egent ønske etter hvor mye windows skal bruke av systemet ditt på forskjellige effekter o.l. ;)

Lenke til kommentar

Etter å ha holdt på i årevis i jakten på den optimale systemkonfigurasjon, her er noen linker jeg har hatt (og fremdeles har) bra nytte av:

 

http://www.blackviper.com/ Den definitive siden for deaktivering av unødvendige Windows-prosesser.

 

http://www.guru3d.com/ Alt du måtte ønske av offisielle/uoffisielle skjermkortdrivere, samt grafikk-tweak-programmer. La meg få anbefale ExtremeGs 71.20-serie (Nvidia). Hos Guru3d kan du i tillegg finne denne vinterens mest omtalte tweak - PCI Latency - og programmet som lar deg justere denne ned fra Windows default på 248 til 64 eller 32, PCI Latency Tool: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=951

 

http://www.jv16.org/ Hjemmesiden til JV16 Power Tools, et veldig godt verktøy for rens og rydding i systemregisteret. Last helst ned den gamle versjon 1.4 - den nye 2005-utgaven er ennå litt buggy.

 

http://www.tune-up.com/ Tuneup Utilities, et strålende multiverktøy, enten du vil 1-klikk-tuning eller detaljstyring.

 

http://www.outertech.com Hjemmesiden til Cacheman, et program som på en enkel måte anbefaler og endrer systeminnstillinger for best ytelse. Bør helst skrus av under spilling - de fleste innstillingene gjøres uavhengig av om programmet kjører.

 

http://www.theorica.net/safexp.htm Hjemmesiden til SafeXP, en enkeltstående fil som lar deg krysse av for alt du ikke vil ha i XP av potensielle sikkerhetstrusler.

 

http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/pagedefrag.shtml PageDefrag lar deg defragmentere systemregister/sidevekslingsfil under oppstart. Bitte lite program som gjør jobben.

 

Til slutt et kjapt og fleksibelt søppeltømme-program:

http://www.ccleaner.com/ Crap Cleaner, kan stilles inn til rens under oppstart.

 

Jeg vil gjerne nevne at jeg har kjørt alle disse sakene i lang tid uten problemer. En del av dem krever dog noe eksperimentering - alle maskiner er forskjellige, ikke sant.

Med unntak av jv16 og Tuneup Utilities (30-dagers demoer) er programmene gratis.

Endret av zjulik
Lenke til kommentar

Det spørs hva du mener med "gamle" - antagelig ikke så gamle som min...jeg kjører en Pentium III 850 MHz med 512MB RAM, og har XP Pro. Det kreves mest av den når jeg spiller flysim online, og det gjør jeg med svært akseptabel ytelse, selv om spillprodusenten angir 1GHz som minimumsmaskin, og 3GHz som anbefalt.

 

Det er vel kanskje slik at jo eldre PCen er, jo viktigere er det å tweake den.

Endret av zjulik
Lenke til kommentar

Som det har blitt nevnt før her finnes det ikke en løsning som funker for alle. Og øke ytelsen blir jo en slags ballansegang mellom bruker- vennelighet/sikkerhet og resursbruk. Jeg sitter selv på en gammel laptop med XP pro og 11 kjørende prosesser (12 m taskmngr) og ca60MB minnebruk, den fungerer fint til Word, Excel, mail, forum, messenger osv, men sikkerheten er jo så som så da...

 

Men en god vane når man innstalerer nye programmer er og fjerne kryss for "legg til hurtigstart" og denslags. Har lagt merke til at veldig mange programmer defoult legger til helt unødvendige prosesser i oppstart (disse som er blitt foreslått fjernet med ms config).

 

På min hovedmaskin har jeg kuttet ut "kampen mot prosessene" helt, og gått over til en annen metode for å få optimalt ut av spill. Jeg spiller ikke online, og antivirus, brannmur er store resurslukere.

Jeg har rett og slett bare laget meg en egen win innstallasjon som kun brukes til spill, en helt clean SP2 uten virussoftware eller andre "unødvendigheter", og med en del stoppede services osv tror jeg det er den optimale utnyttelse av min maskin. Ulempen blir jo at jeg må velge ved oppstart om det skal spilles eller jobbes, og at det ikke er egnet for onlinespill uten brannmur/AV.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...