Gå til innhold

Bilde av en liten trestubbe


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei!

Syns ikke det er så bra jeg.. Bildet er forsåvidt skarpt på toppen av stubben, men også den virker litt uklar/uskarp. Den grenen rett bakom stubben er altfor lys og forstyrrer endel. Resten av bildet er heller ikke så bra. syns bildet mangler kontrast og fargene er tamme og kjedelige. Syns det gresset oppå stubben er ganske morsomt/fint :D

Men som sagt dette er ikke akkurat et perfekt bilde, men stå på videre.

 

Hvilket kamera brukte du?

Lenke til kommentar

Skal huske på å rydde litt neste gang ja. Som sagt er det for mange lyse kvister og tull i bildet.

 

Er ny innenfor denne hobbyen, og dette var den første gangen jeg gikk en tur ned i skogen og tok bilder. Så rydding og slik var ikke det første jeg tenkte på liksom :p

 

Dere vet tilfeldigvis ikke om noen sider hvor jeg kan lese om fotografering og slik? (Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM, wtf står alle tallene og slik for liksom?)

Lenke til kommentar
Men husk at det er fotografen som til syvende og sist er avgjørende for om et bilde blir bra eller ikke, og ikke kameraet
Jo stemmer det :yes: Men er kameraet dårlig kan heller ikke fotografen vise hva han kan :) , men bare hva som blir dårlig pga. kameraet.

Det er ytterst sjelden det er kameraet som setter begrensninger for bildet, med mindre man skal printe ut i stort format, eller høy ISO. I dette tilfelle hadde ikke bildet blitt noe bedre verken om det hadde blitt tatt med et 22mpx digitaltbakstykke til 150 tusen eller et gammelt 2mpx ixus kamera.

 

Derfor synes jeg det blir litt dustete å skylde på at kameraet er "dårlig" så det er derfor bildet også er dårlig. Her går det tydlig på motiv og komposisjon at bildet er kjedelig og har ikke noe med hvilket kamera det er tatt med.

Lenke til kommentar

Ærlig talt. Hva er dette? En trestump? Plassert midt i bilde. Greit nok at alt er kunst osv, men skal jeg går rundt å ta bilde av alle mulige meningsløse ting da.

 

Hadde du i de minste gjort noe interessant med det så, men dette ser veldig ubehandla ut.

 

Har du brukt litt "kurves"?

Endret av kennethdammyr
Lenke til kommentar
greitgreitgreit, prøver bare å lære meg litt :blush: ja, brukte litt curves.

Hva med å si hva jeg kan forbedre? greit at dette er et helt uinteressant motiv.

SKulle gjerne sagt noe du kunne forbedre. Men da måtte du liksom hatt et godt motiv å forbedre. Det er noe av basisen her.

 

Prøver ikke å være negativt her altså, synes bare det bare et litt meningsløst bilde.

 

Skulle du derimot hadde presentert en type skogsvekskt, så hadde jo motivet passa bra.

Lenke til kommentar

Det er bare tull at det er noe feil med motivet. En stubbe har mange muligheter, både rent visuelt og symbolsk.

 

Som nevnt så er det for mye rot rundt stubben. Bilder tatt ovenfra og ned blir sjelden bra, du kunne prøvd å holde kameraet nærmere bakken for å finne en bedre vinkel samtidig som du fikk en bakgrunn som ikke var så forstyrrende.

 

Neste gang så prøv forskjellige vinkler sånn at du kan vurdere hva som fungerer best.

Lenke til kommentar

Med det jeg sa mente jeg at hvis man har et dårlig kamera med f.eks. få manuelle funksjoner (et helautomatisk kamera) kan man heller ikke forvente at det skal bli så bra bilder for man får ikke eksperimentert skikkelig/nok når det gjelder lukkertid/blender osv. Men det er sant at det er den som tar bilder som avgjør om bildet blir bra, bare så dere ikke misforstår :)

Lenke til kommentar

Jeg tror bildet hadde blitt bedre visst du hadde tatt alt rundt stubben i svart/hvitt, da spesielt for å få "vekk" den kvisten/pinnen som er øverst i bilde. Bladene/kløverne kunne kanskje ha vært grønne, men alt det som allerede er ganske matt og kjedelig kunne du tatt svart/hvitt, og pinnen. Det tror jeg kunne ha hjulpet litt på.

Endret av PCXray
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...