Jump to content

nietzsche

Medlemmer
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hei, Vår hunnkatt (innekatt, 3 år gammel, Devon Rex, kastrert) har siden begynnelsen av 2017 påført seg selv sår på mage og bryst ved slikking. Det er forsøkt et stort antall forskjellige metoder for å få henne til å slutte denne aktiviteten, men ingenting ser ut til å hjelpe noe særlig. Veterinær har ingen god forklaring på problemet og skylder på stress. Det er forsøkt påsmøring av kortison og bruk av skjerm uten at dette hadde noen varig virkning. Å fysisk hindre henne i å slikke ved bruk av skjerm ser ut til å fungere, men hun blir merkbart mer reservert og misfornøyd. Hun har opptil 3-4 uker gått med skjerm konstant - og sårene har tilsynelatende nesten grodd - men straks skjermen blir fjernet gjemmer hun seg en plass for å slikke på seg nye sår. Ved blodprøver ble det ikke konstatert allergi eller andre problemer som kan forklare dette. Vårt liv har i det siste året vært relativt turbulent, med flytting og mye oppussing. Stress kan være en opplagt årsak, men vi synes ikke oppførselen hennes bærer preg av dette. Slikkingen begynte også en periode før denne turbulensen inntraff, og har vedvart gjennom rolige perioder. Det har nå gått ca. 3 måneder hvor hun har levd i et rolig miljø, men fortsetter likevel slikkingen. Hun bor i lag med sin bror i et relativt stort og åpent hus. Hun virker glad og lykkelig til tross for dette problemet. Jeg spør nå forumet i håp om at noen kan komme med forslag til hva dette kan være. Takk!
 2. Jeg har nå landet på en konfigurasjon jeg er fornøyd med. Silverstone Rvz02 ble vraket til fordel for et Fractal Core 500 - dette med hensyn til bedre kjølemuligheter. I en stund var jeg inne på tanken om å kjøpe en Samsung 950 PRO M.2 512GB SSD-disk, men bytter ut denne med en 850 EVO M.2 da jeg ikke tror det vil ha noen praktisk fordel sammenlignet med den ekstra kostnaden. Skjerm er bestilt, og her valgte jeg en AOC G2460PG. Råstygt eksteriør men skal tydeligvis fungere bra. - Fractal Core 500 - Asus Z170I Pro Gaming - Intel Core i5-6600K - Evga GeFore GTX 980 Ti SC+ACX2+ - 16Gb Kingston HyperX Fury DDR4 2666mhz - Samsung 850 EVO M.2 500Gb - Cooler Master Hyper 212 Evo - 2x Noctua 120mm/140mm - AOC 24'' G2460PG Gsync 144 hz 1ms osv. Så da gjenstår den endelige dommen fra det kyndige fagråd. Hva tror dere? Ser dette greit ut? Ps. total sum inkludert skjerm ble på ca. 20 500 kr.
 3. Hei igjen Du sier at en Raijintek Pallas passer bra på et z170l. Gjelder dette også Asus Z170l? Pga. kompatibilitet med m2. 2280 tenker jeg å velger Asus fremfor MSI. Ser at Pallas har en vifte på 140mm og synes det høres stort ut. I tillegg er total høyde med vifte på 68mm, der anbefalt maks-høyde er 58mm i RVZ02 (som jeg også tenker å gå for). Utdrag fra dette innlegget hvor et medlem av OC-forumet nevner kompatibilitet til Asus-hovedkortet: "Asus Z170i Pro Gaming socket placement is the most "aligned with the vent" one. (..). You cannot use Cryorig C1 or Raijintek Pallas with it." Mitt alternativ til Pallas var en Noctua nh-l9i, men ser at denne har en TDP (thermal design Power) på maks 65W. i5-6600k yter 95W. Med et kabinett (RVZ02) uten aktiv kjøling blir jeg litt skeptisk til potensielt høy temperatur på CPU. Hvordan fikk du løst dette?
 4. La Menthe: Takk for oppklaringen. Jeg har blitt overbevist om at i5-6600K er det beste valget å gå for. Thobjo: Kan du gi meg et forslag til hvilken m.2 disk som vil passe til et Z170l hovedkort? Edit: Bare glem det. Etter å ikke ha forstått hvor en m.2 disk skal få plass skjønner jeg nå at den installeres på baksiden av hovedkortet!
 5. Hei og takk for både inspirasjon og tilbakemelding! Jeg har i grunn bestemt meg for å gå for en 24'' skjerm. Skjønner at jeg må lese meg litt opp på de ulike typene prosessorer. At det ikke kommer et entydig svar på hva som er best til spill tolker jeg som om at forskjellen ikke er så stor. Skal ta i betraktning 6600K, som jeg synes høres ut som et fornuftig valg (dessverre råder ikke alltid fornuften). Når det gjelder m.2. disk; vil dette få plass på f.eks. et Z170l? Forstår jeg det riktig at dette er et kort som kobles direkte inn i hovedkortet? Hva er fordelene med å velge m.2 disk fremfor 2.5'' disk? I handlelisten du har satt sammen velger du 2133 mhz minnebrikker. I hvor stor grad vil ytelsen påvirkes ut i fra hvilken klokkefrekvens man installerer? Hvorfor ikke gå for f.eks. 3200 mhz minne? Lykke til med byggingen! Jeg ser at du har kommet med en hjemmesnekret løsning på kjølingen din i RVZ02. Blir det ikke litt mot sin hensikt å bygge komponentene UTENFOR kabinettet? Hvorfor ikke velge et større kabinett..Uansett en kreativ og spenstig løsning! Du som kanskje har lest gjennom noen av de snaut 600 sidene i tråden du refererer til; hvordan oppleves temperaturer i nevnt kabinett med komponenter som 6700K/5820K og 980ti? Hvilke løsninger har folk på kjøling - hvilke CPU-kjølere virker å være mest solide? Takk for tilbakemeldingen. https://www.proshop.no/cpu-koeler/Pallas/2517834?utm_source=tekno&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite Raijintek Pallas trekker det lengste strået i mange tester, om du får den til å passe har jeg tro på den. Det er mye hvordan cpu socket er plassert på hk som avgjør. Denne med en Noctua 14-15cm vifte er rått. Jeg har det slik nå pga jeg fikk alle deler bortsett fra ny cpu kjøler og ikke gidder vente lengre. Det er for min del fryktelig morro å se hva som får plass Takk for informasjonen! Temperaturene du oppnår er jo meget bra, så ingen tvil om at det fungerer! Vet du om en Raijintek vil passe på et MSI Z170l montert i et RVZ02?
 6. Jeg ser at du har kommet med en hjemmesnekret løsning på kjølingen din i RVZ02. Blir det ikke litt mot sin hensikt å bygge komponentene UTENFOR kabinettet? Hvorfor ikke velge et større kabinett..Uansett en kreativ og spenstig løsning! Du som kanskje har lest gjennom noen av de snaut 600 sidene i tråden du refererer til; hvordan oppleves temperaturer i nevnt kabinett med komponenter som 6700K/5820K og 980ti? Hvilke løsninger har folk på kjøling - hvilke CPU-kjølere virker å være mest solide? Takk for tilbakemeldingen.
 7. Jo, det er det. Påstandene om at 5820K er fremtidsrettet har ingen grobunn. Per dags dato et 6700K en bedre gamingprosessor enn 5820K, og det er ingenting som 20% er ikke "minimalt", min venn. Det var ingen påstand men heller et spørsmål om jeg hadde forstått en påstand korrekt. Med din tilbakemelding blir jeg mer usikker. Sammenligner man Nano med f.eks. SG13 eller Node 304 ser man jo åpenbart store forskjeller i dimensjoner. Tilbøyeligheten for å kalle noe "mini" er vel løs ettersom begrepet ikke har ankerbunn i fastsatte kriterier. Nå er jeg selvsagt ikke så opptatt av begreper men heller at mitt valg skal resultere i et kompakt og plassgjerrig oppsett. Det høres ut som at du ville valgt (og muligens har valgt) 6700K overfor 5820K. Du må gjerne utdype hvorfor jeg bør gå i denne retningen. Man må ha i bakhodet at dette er en spill-pc og ingen arbeidsstasjon. Ellers takker jeg for din oppmerksomhet!
 8. Du er inne på noe Kyrre S. Jeg har lagt merke til både Sugo S13 og RVZ02 fra Silverstone, samt Node 304 fra Fractal. Jeg holder kanskje en liten knapp på RVZ02 da jeg liker tanken om å separere HK/CPU fra GPU i egne rom. I tillegg tenker jeg på om det kanskje kan være mulig å montere dette kabinettet under bordet der PCen skal stå. Det negative med dette kabinettet er vel muligens mangelen på ekstra vifter og potensiale for rask oppbygging av støv. Fordelen med Define Nano er vel åpenbart bedre kjøleegenskaper, dog på bekostning av større dimensjoner.
 9. Takk for tilbakemeldingene. Forstår jeg det rett at x99 og 5820K er et mer fremtidsrettet og allsidig oppsett enn Z170l med 6700K? Oppsettet du kommer med traskas ser fint ut. Hvordan er denne skjermen i forhold til AOC G240PG? Bør jeg gå for en skjerm som er kompatibel med G-SYNC, eller er dette bare en gimmick som i praksis ikke blir utnyttet? Når det gjelder kjøling tenker jeg i første omgang luftkjøling. Kabinettet jeg foreslo (Silverstone RVZ02) har ikke anledning til å montere dette, men Fractal D Nano er tydeligvis veldig åpen for dette. Hvilke vifter anbefales mtp. lav db-nivå, og som passer inn i sistnevnte kabinett? Hvilken CPU-kjøler bør jeg gå for? Igjen takk for tilbakemeldingene!
 10. Jeg har surret sammen et oppsett, og kunne gjerne tenkt en tilbakemelding på om dette ser greit ut: - MSI Z170I GAMING PRO AC - Intel Core i7-6700K - EVGA GeForce GTX 980 Ti SC+ ACX2+ - 6GB - Corsair Vengeance LPX DDR4-2666 DC 16GB - Samsung 850 EVO SSD - 500GB - SilverStone Raven RVZ02 - SilverStone SFX Series SX600-G (600W Strømforsyning) - Noctua NH-L9i (lavprofil CPU-kjøler) - AOC G2460PG 24'' skjerm Ser dette greit ut? Vil dette passe sammen, og er det noe jeg kanskje mangler?
 11. Putt inn et gtx 980ti, så er du sikra en stund fremover. Du kan vente på nyere generasjon skjermkort, men det er ikkje sikkert den kommer før sommer/høst. Foruten kabinettet som var temmelig stygt ser det ikke ut til at man får konfigurtert dette oppsettet med et 980ti? Hvordan er dette hovedkortet og prosessor sammenlignet med f.eks. en Z170l og i7-6700K?
 12. Det har gått over et tiår siden jeg sist hadde kjølepasta i trynet og kloremerker fra både IDE-kabler og skarpe kabinettrammer på armene. Tiden har nå kommet for at jeg på nytt skal bygge en PC, men i det enorme mylderet av ulike komponenter ber jeg om eksperthjelp. Med god inspirasjon fra denne tråden tenker jeg at en ITX-build må være midt i blinken. Uten videre eventyr har jeg noen krav man kan forholde seg til: - Holdbare komponenter til 4-5 års bruk. - Bør kunne kjøre de fleste spill på høy kvalitet og oppløsning. - Skjerm med minimum størrelse på 24'' skal inngå i prisen. Skal være spill-orientert og ha gode spesifikasjoner. - ITX-oppsett med et konevennlig og lite sjenerende kabinett. Må fundamentalt sett ha gode kjøleegenskaper. - Kjølekomponenter bør være så stillegående som mulig, evt; - Vannkjøling dersom budsjett og kabinett tillater dette. - SSD lagring til programmer og spill. Noen ytterligere lagring til media er ikke nødvendig. - Prisantydning rundt kr 20k, +/- 2k. Takk for eventuelle tilbakemeldinger!
 13. @LMH1 Jeg har dårlig kjennskap til moderselskapene bak disse datamaskinene. Som nevnt innledningsvis er jeg ikke ute etter "early impressions" eller benchmarktester. Jeg antar at de fleste som går til anskaffelse av denne type datamaskiner har ambisjoner om å spille i økter som strekker seg lengere enn 5 minutter i tid. Som sagt er jeg ute etter utholdenhetstester som ser på ytelsesevnen etter flere timer ressursfull bruk. Dette vil for meg være mer nyttig å se på enn nevnte benchmarktester. Som svar til det redigerte innlegget: Jeg har ingen annen forventning enn at en slik maskin vil produsere noe støy ved høy ressursbruk. Dette er ikke noe man trenger å ta i betraktning videre i tråden.
 14. OT: Er det mulig å få flyttet denne tråden til Datamaskiner / Bærbare datamaskiner?
 15. Jeg vil på forhånd oppfordre brukere om å holde kommentarer som omhandler stasjonære datamaskiner for seg selv. Etter 4 år med en Multicom Kunshan P170 begynner tiden å nærme seg for en oppgradering. I den sammenheng har jeg lagt merke til bærbare datamaskiner som utnytter cpu og gpu som er "forbeholdt" stasjonære datamaskiner. Et eksempel er denne fra multicom. Jeg skal ikke stille spørsmål om ytelsen av en sånn maskin, det første som slår meg er varmeutviklingen. Hvor effektive er dagens konstruksjoner i å transportere varme? Er kjøleelementene såpass gode at de behersker så kraftige komponenter, eller ender man opp med en varmeovn som struper seg selv rundt 100 grader celsius etter kun få timer med krevende bruk? Hvis dette er tilfellet; vil en 980M og i7-6820HK (eksempelvis) kunne yte på samme nivå med antagelse om at disse ikke produserer samme temperaturer? Håper på noen konstruktive svar. Link gjerne til tester gjort i forbindelse med denne problemstillingen.
×
×
 • Create New...