Gå til innhold

Problemer med oppstart når S-ATA disk er tilkoblet


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg kjøpte en S-ATA disk før TG. Denne gikk fint å installere. Og jeg sjekket derfor ikke om maskinen var villig til å starte igjen før jeg kom opp til vikingskipet.

 

Da utartet oppstarten seg slik:

Bios fikk gå sin gang. Den oppdaget disken i S-ATA "spor/port" 1. Så finner den diskene som står i IDE-kontrollerene mine.

 

Nå kjører den ett vindu full av tekst og skjermen blir svart (slik skal det være, det er NÅ problemene starter). Nå skal igrunn windows xp logoen komme til syne. Men det som skjer er at skjermen går til "0-signal" modus og der stopper det.

Kobler jeg av strømmen på disken og starter igjen går maskinen opp.

 

Under en oppstart fikk jeg opp maskinen med den disken i (da hadde jeg vel skrudd av og på ca 200-250 ganger). Jeg trodde psu'en var litt liten, og har derfor plaget ALLE på TG med irriterende forespørsel etter en psu for å drive disken.

Dette fikk jeg omsider tak i (takker til de som gav meg sine "brente" psu'er).

Jeg koblet opp og starter maskinen på nytt. Samme problem IGJEN.

 

Jeg kommer nå til å sende en mail eller ringe til komplett og høre hva jeg skal gjøre. Jeg ønsker jo diskplassen. Og jeg kan ikke huske at jeg har gjort noe galt.

Vil jeg kunne få en ny disk eller pengene igjen selv om det er muligheter for at det er noe på disken?

 

Håper kanskje at dere har noen formeninger eller tips om hva jeg kan/skal gjøre.

 

Med vennlig hilsen

Thelle

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor i pokker skal jeg boote fra en 250gb disk? Jeg har ett P-ATA system som skal bestå. S-ATA disken er bare der for lagring. IKKE sys.disk. Det må være mulig å få den til å føye seg til som disk nr 5 i rekken uten at den blir master. Men om dette kanskje er den enkleste og "eneste" muligheten får jeg vel gjøre det da. dra ut P-ATA diskene og så boote fra S-ATA. Men dette er ikke det jeg ønsker. I bios står S-ATA disken som "master 0 og master 1".

 

Jeg har aldri hatt S-ATA disk før. Og har lite kunskap om dem. Men det skal jo være så "enkelt". Det er jo faktisk ikke noe enklere enn P-ATA, der er det plug and play. S-ATA er "plug and pray, f*** it does not work".

 

Men nå skal jeg sove. Sliten etter TG.

 

Håper alle godtfolk har hatt en strålende påske, og håper dere kan nyte den siste dagen.

 

Mvh

Thelle

Lenke til kommentar

Jeg pratet med flere "eksperter" på TG. Og de sa aldri noe om å flashe bios. Dette er jo seff noe jeg kan vurdere, da hk er fra 2003. Selv om jeg kjøpte det hos komplett sommer 2004.

 

Jeg tenkte på dette lenge, men jeg ville ikke sitte på TG uten maskin fordi jeg feil flashet bios. Vet aldri når strømmen på TG går. :/

 

Så når jeg får summet meg litt i morgen så er jeg klar igjen, og jeg kan flashe HK.

 

Jeg tror det er det som er "galt". For jeg har den nyeste S-ATA "biosen" som jeg måtte legge på hk. Men ikke "hovedbios".

 

Mvh

Thelle

Lenke til kommentar

For å more dere litt så kan jeg fortelle nå at disken virker.

 

Dette gjorde den da jeg startet maskinen hjemme. Hvorfor virker den alltid hjemme? Hjemlengsel? Vel, uansett så er jeg hoppende glad, og jeg har oppdatert bios i tilfelle det skulle skje igjen.

 

Takker for alle svar og tips.

 

Med en meget vennelig påskehilsen fra

Thelle

Lenke til kommentar

Ja, jeg tror også det var strømmen. Men jeg koblet på en ekstra psu på kun den disken. Men om jeg hadde satt den på noen disker til hadde det nok startet. For den linja som kom nederst på skjermen på TG kommer ikke hjemme.

 

Det er så merkelig. :/

 

Den psu'en jeg har er 400w, men det har liksom ikke så mye å si når den kun leverer 14 og 15 amp på 12v. Så på noen på TG og de leverte 28-36 på 12v og 400w. SÅ jeg begynner jo å lure litt. Men det som på en måte da igrunn var problemet på TG var at min maskin ikke fikk nok strøm. Så da har det fint lite å si om psu'en er sterk nok. Når heller ikke den får nok strøm.

 

Neste år setter jeg opp eget strømnett. Med aggregat i bilen ;)

 

Mvh

Thelle

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...