Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Lyden i talkboxen går først fra gitaren, inn i boksen, så inn i kjeften din og til slutt gjennom ein mikrofon og ut over PA el.

8026668[/snapback]

Fra Dunlop sin Heil box: TalkBox Manual

 

wikiWiki:

A talk box is an effects pedal that sits on the floor and contains a speaker attached with an air tight connection to a plastic tube. The speaker is generally in the form of a horn driver, the sound generating part of a horn speaker with the horn replaced by the tube connection. The box has connectors for the connection to the speaker output of an amplifier and a connection to a normal instrument speaker. A foot-operated switch on the box directs the sound either to the talkbox speaker or to the normal speaker. The switch is usually a push-on/push-off type. The other end of the tube is taped to the side of a microphone, extending enough to direct the reproduced sound in or near the performer's mouth.
Lenke til kommentar

Har spurt før men fikk ikke noe skikkelig svar: Når man spiller inn på f.eks cubase på pc, hva trenger man da et lydkort til gitaren for? og trenger man ikke mikrofon da, siden lydkortet er koblet med usb til pc'en? hadde satt pris på en full forklaring hvis mulig..

Lenke til kommentar
Hm.. Husker jeg bygde meg en talkbox for mange år siden, da de kom. Tror jeg skal lage en til, aner ikke hvor den har blitt av.

 

Anbefales, det er morsomt å leke med.

8033074[/snapback]

Hvordan gjorde du det? Og hva trenger man? En worklog hadde vært digg :)

 

På den du bygde, måtte du bruke ett PA-annlegg, da? Er kjekt med slike som bare bruker gitarforsterkeren :)

Lenke til kommentar

Altså- lyden kommer ut av en plast- slange, som man fester til en sangmic. Så putter man slangen inn i munnen, og "former" lyden på samme måte som man gjør med for eksempel med en munnharpe. Så man trenger en forsterker og en mikrofon. Det er mest vanlig å bruke en PA til dette. Hvis jeg får surret meg i vei med dette i vinter, skal jeg lage en logg, men må lage ferdig snekkerboden først. Akkurat nå er den et tomt murhull så det er ikke noe jeg starter på med det første. Er noe jeg har planlagt. Man trenger egentlig ikke noe mer enn en skikkelig motstand, en høyttaler, (bilhøyttaler, toveis er fint) en plasttrakt, plastslange og en kasse til hele greia. Og så ser det jo profft ut hvis man har en messingstuss til slangen, men det er strengt tatt ikke nødvendig.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar
Har spurt før men fikk ikke noe skikkelig svar: Når man spiller inn på f.eks cubase på pc,  hva trenger man da et lydkort til gitaren for? og trenger man ikke mikrofon da, siden lydkortet er koblet med usb til pc'en? hadde satt pris på en full forklaring hvis mulig..

8031347[/snapback]

 

Du trenger et lydkort for å gjøre om lydsignalene fra gitaren til digitale lydsignaler.

Det er fullt mulig å kople til gitaren uten å bruke en mikrofon, men du vil da trenge en DI-boks med mindre forsterkeren din har en egnet utgang. Du vil også trenge en kabinettsimulator dersom du skal bruke vreng. Skal du mikke opp kabinettet ditt trenger du en mikrofon og forsterker til denne for å få gode resultater.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...