Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skjønner bare ikke hvorfor administrasjonen er så dust at de setter øvingene 2 uker etter forelesningene. Jeg er så lei av å måtte gjøre matte-2/Elmag øvinger lang tid etter pensumet ble gjennomgått... Jeg har heller ikke tid/studass støtte til å jobbe meg foran planen heller...

 

 

Så hva er egentlig ideen bak dette idiotiet?

Endret av Shushi
Lenke til kommentar

Jeg har en jobb nå, ved siden av folkehøgskole-livet, som gjør at jeg kan fjernjobbe over PC. Nå jobber jeg cirka 10 timer i uka, som gir meg roughly 4000-4500 i måneden. Er det overkommelig å jobbe 10 timer i uka ved siden av studier? Jeg er også musikkinteressert og er keen på å finne noen å jamme med. Om det skulle bli mer seriøst ser jeg for meg et par øvinger i uka,a 2 timer. Har man tid til det og?

 

Jeg har søkt på noen forskjellige siv.ing.-studier..

 

Jeg jobber ca. 10 timer ved siden av studiet (siving) i uka + 4-5timer med trening . Har gått fint for meg foreløpig, så er overkommelig. Men ville anbefalt å tatt det rolig med jobb utenfor skolen første året (for å bli vant med rutiner osv)

Lenke til kommentar

Jeg jobber 8 timer deltid i uken hos en bedrift og er i tillegg studass. Også to frivillige verv som tar opp en del tid. Funker fint skolemessig for min del, fornøyd med karakterene.

 

Ang. øvinger og forelesninger som ikke matcher er det forskjellig fra fag til fag. Har flere ganger opplevd å ikke ha blitt forelest noe jeg har øving i. Men sluttet med forelesninger, så har ikke det problemet lengre. :p

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er jo typisk lønn for vanlige sommerjobber som ikke krever erfaring, av typen butikk, vaktmester, sykehjem. Med mindre man går datateknikk får de færreste relevant sommerjobb de første to årene.

 

Tenkte på relevant sommerjobb ja :)

Protip til Shushi: slutt å gå i forelesninger :)

Endret av Tegocalderon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå har jeg de siste to semestrene fått stipend, storstipend + litt lønn fra sommerjobben i henholdsvis oktober og februar. Det gjør at jeg uten tvil føler meg litt rik 3-4 uker hvert semester ;), - pga det så tenkte jeg å gi mine innspill til matbudsjett-diskusjonen her..;

 

SiT-mat koster... Helt siden midten midten av januar har jeg minimum tre ganger i uka kjøpt mat i kantinene. Og det merkes på nettbanken, jeg tror jeg har brukt i snitt som Sleepwalker 100+ kr hver dag.. 100-130kr er endel på én enkeltstud hvis du har andre utgifter i tillegg mat og skoleutstyr.

Egentlig så har jeg hatt før en ganske stram matbudsjett-disiplin som gikk ut på å bruke max 50-70kr på mat hver dag/~400kr i uka. Latskap, smal sak å få tak i mat på campus, samt penger på kontoen gjør at man automatisk bruker mer..Og dét er ikke bra, hvis du på studentbudsjett skulle plutselig få uforutsette store utgifter så kan det søte studentlivet plutselig bli ganske utrivelig.

 

Eksempel ny PC. Alle *må* jo ha mac, slik at det går fort 10k.

 

Hvordan i all verden klarer du å klare deg på 70 kr/dag til mat? veier du 43.8 kg?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvordan i all verden klarer du å klare deg på 70 kr/dag til mat? veier du 43.8 kg?

 

Hvordan klarer du deg ikke på 70 kr/dag? Ett godt og stort tacomåltid koster maks 30 kroner. Lunsj, f.eks. karbonader og potetmos maks 20 kroner. Brødskiver til frokost og kvelds 20 kroner til sammen.

 

Selvfølgelig ikke noe problem å bruke (mye) mer, men om man vil ned på 70 kroner dager er ikke det noe problem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvordan i all verden klarer du å klare deg på 70 kr/dag til mat? veier du 43.8 kg?

Middag:

Sett opp meny for noen dager fremover.

Skriv ned alt du trenger for å lage dette.

Gå på butikken og kjøp det meste, annet enn kanskje ferskvarer du først trenger om 4-5 dager.

Ikke handle mye tull.

 

Det gjør det faktisk veldig lett å ikke bruke for mye penger på middag. Man slipper dyre impulskjøp som smågodt og annet regelmessig når en kun er på butikken én gang. Eller om man kommer hjem og er småsulten og ikke har mat i hus er det lett å kjøpe noe dyr hurtigmat eller knask på butikken fordi man vil ha noe som går fort. Har man allerede alt klart hjemme tar det kortere tid å bare tilberede det.

 

Lunsj: Samme greia, planlegg og lag mye på forhånd. Kan lage lunsj for flere dager i én batch.

Lenke til kommentar

Lurer bare....hvor lite, og hva, inneholder din tacomiddag? :p

 

200 gram kyllingkjøttdeig (8 kroner), 6 tacoshell + halv pose tacosaus + tacokrydder (4 kroner), løk (1 krone), mais (1 krone), salat (3 kroner), paprika (3 kroner), agurk (3 kroner), kesam (3 kroner), ost (4 kroner). Og det blir MYE mat.

 

Hvis du er litt klok og kjøper det som er billig og riktig plass, f.eks. 3 pack firstprice paprika og vanlig ost, ikke revet. Nå bruker jeg nok ofte mer enn 70 kroner per dag i mat selv, siden jeg liker god mat og prøver å unngå palmeolje fra first price osv. Men det er absolutt null problem å spise bra for 70 kroner om dagen. Kunne sikkert klart det for 40 kroner om dagen også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...