Gå til innhold

hva er så ille på elkjøp?


Anbefalte innlegg

alle sier at man IKKE skal kjøpe bærbar PC på elkjøp..

jeg ser egentelig ikke hva som er så ikke. først og fremst så selger de merke PC'r solide og robuste. de ser bra ut uttapå og når man står der får man virkelig sett PC'en og får da et intrykk av hvordan den er. man kan selv fysisk se hvordan kvaliteten på skjermen er. plus at når du får med deg PC'en så får du den direkte på dagen uten og måtte vente på PC'er eller komponenter som hele tiden blir utsatt av nettbutikkene... så da lurer jeg på hva som er så gærnt med foreksempel en toshiba PC fra elkjøp??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, men overhørt en del samtlaer mellom kjøper og selger på Elkjøp... enten lyver de (selgerene) eller så har de ikke peiling... pick your poison;

eks: "Meeeeget rask prosessor" -> Den var rask.. i MHZ ... ytelsen var ræva fordi ... yepp .. Celeron (ikke D) 2.6 ...

eks2: "Takler alle spill" -> integrert skjermkor (intel extreem)

eks3: noe av det råeste til spill da den har 256MB skjermkort minne (9600SE)....

 

Mer?

 

 

Ellers er maskinen lite oppgraderingsvenlige (garantien fyker ved bytte etc.)... minnet er ofte PC2700 (maks) og gjerne CL3... dersom det er 512 MB er det garantert 2x256MB

 

Ofte gammle hovedkort typer med maks CPU satt på.....

 

 

 

MER???

Lenke til kommentar

1. Selgerne i all hovedsak ikke peiling på hva de snakker om

2. Du finner som regel billigere produkter andre steder

3. Elkjøp er en kjent svindelbedrift som har haugevis av saker på seg både i Markedsrådet og i Forbrukertvistutvalget.

4. Det drives utstrakt villende markedsføring

5. Crappy kundeservice

6. Dårlige produkter

Lenke til kommentar

en bærbar hp, toshiba osv, er da samme greie enten du handler på nettet eller i butikken. For på bærbare er det ikke så enkelt å bygge selv. Er jo komment noen barebak... men men, så for bærbar hadde nok jeg handla like gjerne på elkjøp som noen annen plass, avhengig av pris.

Lenke til kommentar

Hvis du finner samme pc til en lavere pris et annet sted, så får du den enda billigere på Elkjøp :) . Da jeg kjøpte mobilen min så viste jeg en utskrift hvor den kosta 500 kr mindre (på siba), og jeg fikk den 600 kr billigere av elkjøp :) . Så elkjøp er jo bra på noen ting!

 

EDIT: en kamerat av meg kjøpte samme mobilen, men han kjøpte den litt før meg. Da jeg kjøpte min og fikk den 600 kr billigere, så gikk han også tilbake en måned etter han kjøpte mobilen og fikk 600 kr tilbake :!: . Litt merkelig bra service det der :yes:

 

EDIT2: Når jeg tenker over det, så er alle i familien her fornøyde med elkjøp. Men jeg handler der sjeldent, og i så fall så er det mer småting

Endret av sablabra
Lenke til kommentar

Har kjøpt to stasjonære, en AMD og en Intel på Elkjøp og er veldig fornøyd med begge som er av merket FujitsuSiemens. AMD maskinen er nå fem år gammel og har fått en ekstra HDD og 256Mb minne i tillegg til de 256 som var montert da vi kjøpte den. Begge kjører stort sett 24/7 uten at jeg noen gang har opplevd problemer med dem.

 

Kjøpte også en bærbar på Prix i høst, denne er også mye brukt uten at jeg har noe å utsette på den.

 

Så min konklusjon er at dersom en ikke må ha det siste og hotteste til ekstrembruk holder produktene til Elkjøp og tilsvarende forretninger for de fleste.

 

Største minuset med bla. Elkjøp er kunnskapen de ansatte har om produktene og rådene de gir , begge deler er ofte mangelfulle.

Endret av Chrian
Lenke til kommentar

Det er svært skjeldent at Elkjøp er billigst på noe, men det har faktisk hent under enkelte kampanjer. Problemet er at man må være veldig oppdatert selv for å vite om de tilbudene man kommer over der mot formodning skulle være et bra tilbud. Du må også sjekke nøye om at du har funnet den varen det faktisk annonseres for. Ofte ligger svært lignende men mye dårligere lokkevarer mye lettere tilgjengelig forran det virkelige tilbudet. (Se f.eks den USB1 vs. USB2-saken på forumet her i forrige uke)

 

Man må også ha peiling på forbrukerkjøpsloven før man klager på noe der. Som regel får man bare et surt "garantien gjelder ikke lengre", selv om reklamasjonen gjelder osv.

 

Når det gjelder villedende reklame så er det utstrakt bruk av det. (Søk bare på "ekjøp" i forumet). Uansett anbefaler jeg dere å tipse all bruk av villedende reklame til forbrukerombudet:

http://www.forbrukerombudet.no/index.db2?id=1542 eller [email protected]

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Frekkas nevte vel det meste i listen sin. Spesifikt på hva du spør på:

 

alle sier at man IKKE skal kjøpe bærbar PC på elkjøp..

jeg ser egentelig ikke hva som er så ikke. først og fremst så selger de merke PC'r solide og robuste.

 

De fleste har vel en eller annen gang opplevd uheldige situasjoner med Elkjøp og derfor fraråder andre til å kjøpe der. Det flertallet har erfart betyr ikke nødvendigvis at du vil få lignende problemer, men en må jo se på alternativet: Frekkas' liste stilt opp mot det motsatte.

 

At den bærbare PC'en har et merke du som kunde gjennkjenner som et merke (fra en reklame?) er ingen garanti for noe som helst, dessuten vil jo gjerne en webshop ha bedre utvalg og kanskje samme pc'en/eller bedre versjon - bare ikke overpriset.

 

Det med "solid og robust" viser vel kanskje hva det er du er skeptisk til: å kjøpe en vare uten å fysisk se den først. Husk at du som kunde i en webshop har 14-dagers lovfestet returrett og utover det ha standardgarantier.

 

 

de ser bra ut uttapå og når man står der får man virkelig sett PC'en og får da et intrykk av hvordan den er. man kan selv fysisk se hvordan kvaliteten på skjermen er. plus at når du får med deg PC'en så får du den direkte på dagen uten og måtte vente på PC'er eller komponenter som hele tiden blir utsatt av nettbutikkene... så da lurer jeg på hva som er så gærnt med foreksempel en toshiba PC fra elkjøp??

 

Utseende er ingen garanti på hva du får inni, med mindre du kjøper PC'en som en kunstgjendstand. For å finne informasjon, gå til norske og internasjonale test-paneler som tester bærbare maskiner jevnlig. Tro meg: de er langt mer nøye enn en vanlig kunde som stikker innom Elkjøp for å teste en dugende vare. Deres erfaring, kompetanse og sammenligningsgrunnlag vil kunne gi deg som pckjøper det du trenger å vite om ikke bare en spesiell PC, men hvordan den er i forhold til de fleste PC'ene i samme prisklass i skrivende stund. Utover dette vil forum som dette gi deg svært god, "vanlig" førstehåndskunskap til produktet. Siden deres motiv må sies å være av edle; av opplysende art vil jeg påstå disse står sterkere enn Elkjøp-selgere som ofte har liten peiling og er i en salgsposisjon. De vil du skal kjøpe pc, ikke nødvendigvis den beste PC'en du kan få for pengene dine.

Lenke til kommentar

Er OVERHODET ikke enig i at det er "greit nok" å kjøpe bærbar på Elkjip! Her er min erfaring, da jeg skulle kjøpe min første laptop for ca fire år siden, og hadde lyst på på en ultraportabel Toshiba som de hadde på Elkjip i Åsane:

 

Første besøk:

Selger oppgir at det er en Pentium III 500, og etter en del leting i datasystemet kommer han frem til at prisen var 13000,- uten den såkalte "klargjøringen" som de solgte for 995,- og som jeg ikke trengte anyway. Jeg går hjem for å tenke på saken.

 

Andre besøk, to dager etter:

Snakker med første selger, som gjentar det han sa forrige gang. Jeg har med meg en floppy med diverse testeprogramvare og finner ut at det dreier seg om en celeron, og ikke en PIII, son oppgitt av selger. Jeg hadde tenkt å kjøpe nå, men ble pga dette usikker og bestemte meg for å dra hjem og tenke på saken.

 

Tredje besøk, to dager etter:

Har bestemt meg får å kjøpe maskinen, selv om det var en Celly, men treffer en annen selger som oppgir en pris på 15000,- uten "klargjøring". jeg legger merke til at han, i motsetning til første fyren jeg snakket med, ikke trenger å lete etter prisen i datasystemet. Faktisk så sjekker han ikke prisen overhodet, han øyensynlig bare tar den ut av luften. Da jeg ber ham pent om han kunne være så vennlig å sjekke prisen en gang til, fordi jeg har fått oppgitt en annen pris tidligere, svarer han (ordrett!): "Nei, det vil jeg ikke, for jeg VET hva prisen er". Javel, tenker jeg, og drar hjem igjen med uforrettet sak.

 

Fjerde besøk, dagen etter:

Jeg bodde på denne tiden i Dublin, og var bare hjemme på 17-mai besøk, så på vei til flyplassen stikker jeg innom Elkjip igjen, i håp om å treffe første selger igjen. Neida, en helt ny fyr står der og når jeg spør oppgir han en pris på 16000,-, samt at han påstår at jeg IKKE kan velge bort den såkalte "klargjøringen" til kr 995,-, selv om det står svart på hvitt på alle prislapper at det kan man.

 

Jeg dro tilbake til Dublin uten PC, og kjøpte meg en måned senere en PIII 1GHz til kr 14500,- mens jeg gliste bredt og tenkte på Elkjip hjemme i Norge.

 

EDIT: En skirveleif min mor hadde drept meg for. :p

Endret av Aetius
Lenke til kommentar

elkjøp kan vell gå greit til kjøp av laptop, men bare tenk på noe av dette:

1.Aldri hør på selgeren, enten lyger han ellers er han dum (sjansen for å møte noen smarte og snille folk der er temmlig smal)

2. Sjekk ut produktet på forhånd, kan du finne det billigere et annet sted ?

3. Som nevnt tidligere i tråden, spør på forum og les tester, da finner du nokk ut hva som er best til ditt bruk og prisklasse.

 

Dette er så fall de erfaringene jeg har gjort meg med elkjøp, jeg er heller ikke spesielt glad i den returlappen man kan få, man får på en måte et gavekort man kan bruke kun på elkjøp i stedet for penger (når jeg handlet der sist visste ikke jeg at jeg kunne kreve penger :( )

Lenke til kommentar

Elkjøp-ansatte kan ikke mye om produktene. De er der for å selge og tjene penger, ikke for å være noe levende leksikon angående produkter. Dvs. Hvis du trenger råd så er de siste du bør spørre de ansatte i kjeder som elkjøp. Noe mindre uavhengige råd enn det finner du rett og slett ikke. De vil bare selge og driter lang vei i om produktet er bra eller ikke eller om du kunen gjort et vanvittig mye bedre kjøp en annen plass.

 

Hvis du er heldig finner du en ansatt med interresse for akkurat den produktgrupopen du er ute etter og da kan de som regel litt grunnleggende som at "Mange MHz er bra", "Mange GB er bra". Men de ser ikek vitsen med å bruke så veldig mange minuttene per potensiell kjøper så du vil med en gang bli overøst med "denne er et kupp, kjøp den nå", og "denne er ennå bedre". Slik fisker de maksimal pris du er villig til å betale og pøser på med mer "denne ville jeg valgt selv.." og " en jeg kjenner har en slik og er dritfornøyd", "mye for pengene" osv. og vil aller helst sende deg til kassa med pakken med en gang så han kan ta en liten pause..

 

Som sagt en annen plass: Kjøp ikke PC av en hvitevareselger.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...