Gå til innhold

CD-R som varer i 300 år ?


Anbefalte innlegg

Hadde akkurat en selger innom med en CD-R som han skulle selge. Tok en kjapp titt på den, husker ikke merket el noe, men det sto at den skulle vare i 300år og at det var gull i den ...

 

Synes dette hørtes litt merkelig ut men ... Er det fakta ?

 

Dette produktet skal visst ha blitt en "suksess" innen foto-bransjen mente han.

 

 

Noen som har vært borti disse ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel ingen som kan med sikkerhet si at cd plater ikke varer så veldig lenge siden de ikke har vært på markedet i mer enn litt over 20år. Og plater som produseres i dag er nok av markant bedre kvalitet enn de som ble produsert for 20år siden.

 

Etter det jeg vet så er det kun Mitsui Gold Thermal Printable CD-R og Delkin Archival Gold CD-R som de sier skal vare i 300år. Men merk deg det at det er produsenten selv som sier dette. Personlig så ville jeg aldri ha lagret noe som var svært viktig på en cd. Ikke bare på grunn av at de vil bli ødelagte på grunn av oksidiering, men også på grunn av at de er ekstremt lette å knekke, ripe, og andre måter å ødelegge dem på.

 

Men dog, man skal jo ikke se bort ifra at det faktisk stemmer. Men som alltid, ikke ta det produsenten selv sier for god fisk.

Lenke til kommentar

For 20 år siden var d kanskje det, men idag har man jo muligheten til å utvikle noe mye mer praktisk. Tanken bak minidisk er jo genial. Ikke det at det er noe stort, men de tåler jo ubegrenset mye. Når man kan få puttet flere gigabyte inn i en mini usb lagrings dings, så er det ikke så stort å ha 700 mb på en tynn stor plast sak.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-10579

Nuvel, tror Kodak opererer med 100 år som levetid på sine plater i diverse publikasjoner, men jeg tviler sterkt.

 

Aluminium/plast-etende bakterier gjør kort prosess :)

Lenke til kommentar

De fleste oppfinnelser gjennom tidene var jo noe stort da de var nye.

 

Tenk så genial oppfinnelse CD-R for hjemmebruk var da den ble lansert. Kunne jo ta backup av hele harddisken på en cdplate.

 

Om noen år kan vi jo sitte å le av lagringskapasiteten på HD-DVD og Blue Ray.

 

Det er ikke noe problem å holde en cdplate hel og fin i mange år. Det er bare å IKKE fingre på undersiden av plata. Og legge den tilbake i koveret etter bruk, men 300 år?

Endret av Lættis
Lenke til kommentar
Hva har det egentlig å si om den varer i 50 eller 300 år? Hullkort var på mote for mindre enn 40 år siden, og er i like god stand i dag, men hva hjelper det når ikke det finnes hullkortlesere?

En må bare arkivere en 10-20 cd'rommer og så en er helt sikker på å få lest cd'ene om så lenge til :) og gjerne en pc og .. hehe..

Lenke til kommentar
Personlig så ville jeg aldri ha lagret noe som var svært viktig på en cd. Ikke bare på grunn av at de vil bli ødelagte på grunn av oksidiering, men også på grunn av at de er ekstremt lette å knekke, ripe, og andre måter å ødelegge dem på.

 

Tør jeg spørre hva du ville lagret viktige ting på da?

 

Finnes det et bedre og mer stabilt lagringsmedium så vil jeg gjerne vite om det!

Lenke til kommentar

En CD/DVD er ikke akkurat ekstremt lett å knekke... man må ta i litt for at den skal gi seg :) De fleste vet etter 20 år at CD/DVD-plater bør behandles pent.

 

Ved lagring av data er det blant annet lurt å se på:

 

- Pris

- Tilgjengelighet

- Vanskelighetsgrad

- Holdbarhet

- Sikkerhet

- Kapasitet

 

Bruker man disse kriteriene, så vil man se at alt har sine fordeler og ulemper.

 

CD/DVD er forholdsvis sikkert, om man oppbevarer platene riktig. Har f.eks. enda ikke opplevd at jeg ikke kan lese av en CD-plate som er gammel og uten fettmerker/riper.

 

Harddisker, flashminne, disketter, tape osv. har også sine fordeler og ulemper, men ut fra hva jeg selv synes, så er CD/DVD-plater et utmerket lagringsmedia i forhold til pris, tilgjengelighet, enkelhet etc. - spesielt om man bruker kvalitetsplater. Taiyo Yuden garanterer sine DVD-plater i 100 år, så vidt jeg vet... (jeg kan ha blingset her)

Endret av jendor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...