Gå til innhold

Pandemi i norge? Konsekvenser.


Anbefalte innlegg

Les først denne artikkelen : Vg Pandemi.

 

Synnes du dette blir riktig? Å nekte noen å leve på grunnlag av at det er de sterkeste i sammfunnet som bør overleve?

 

Har Norge tilstrekkelige kriseplaner i tilfelle det oppstår en verdensomfattende Pandemi?

Hvilke planer har norge i et sånt tilfelle?

Burde vi ha mer fokus på dette i skolen / undervisning?

 

Håper vi kan prøve å finne litt ut av dette gjennom å søke på nettet, finne ut alternative måter en sånn pandemi kan behandles på og hvilke tiltak man selv kan ha til disposisjon i hjemmet for å komme best mulig unna.

 

Liste over ting man kan gjøre ved dråpesmitte pandemi av større grad(typiske influensa og andre lignende luftbåren smitte):

 

Bruke munnbind (Som i helsevesenet).

Kle seg godt og sørge for å eksponere minst mulig hud.

God Hygiene.

Holde seg i god fysisk form.

Unngå smitekilder (offentlig rom) så mye som mulig.

Rense drikkevannet og sørge for å koke det.

Sørge for å hjelpe med å spre informasjon om hvordan smitten kan unngåes.

 

Dette er selvsagt kun forslag og ikke basert på vitenskapelig fakta.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Synnes du dette blir riktig? Å nekte noen å leve på grunnlag av at det er de sterkeste i sammfunnet som bør overleve?

 

Det er ikke snakk om sterkeste, men alder. Selv om dette hørres ganske slemt ut så er det faktisk smartest å prioritere de som har mulighet til å leve lengre å få barn. Men nå tviler jeg på at det blir et end of the world scenario :roll:

Lenke til kommentar

merkelig at VG ikke har laget en poll der vi kan stemme på "grupper" som skal komme sist i vaksinasjonskøen.

 

Et eksempel kunne jo vært:

1. Selvmordskandidater.

2. Eldre over 70 år.

3. Asylsøkere.

4. Psykisk ustabile.

4. Sosialklienter.

 

Og ja, dette var sarkasme.

 

Det som sto i den artikkelen kom ikke som noen bombe. Eldre blir ikke prioritert i helsekøen, det har jeg selv fått erfare.

Lenke til kommentar

Nå er jeg jo ung, så dette er veldig enkelt å si. Men jeg mener at man må bedømme ut fra hvor lenge noen har levd og ikke andre kriterier. Dette fordi det er mye vanskeligere å diskriminere på alder, enn på feks sosial status eller mental status.

 

Det er jo også det at de som er fylt 70år allerede har levd et langt liv, og dermed fått opplevd mange ting, de har sett sine barn blitt satt til verden osvosv. Det er jo også et poeng at mange eldre har svakere immun forsvar.

Lenke til kommentar

Det vi fullstendig glemmer er at mange av de eldre sitter med mange kunnskaper som kommer til å gå tapt og også livserfaringer som kan være til nytte.

 

Men ønsker også å rette litt fokus mot tiltakene eventuelt våre politikkere har i et sånn tilfelle, eller har de noe?

 

Men hva kan vi egentlig gjøre selv for å forebygge et sånn scenario, og selvsagt hva kan vi egentlig gjøre for å overleve i et worst case scenario?

 

Høres også litt sykt ut at de som skal være garantert vaksiner er politikkerne våre, får vi en ordentlig pandemi så kan det være at vi ikke lengre har så mye land igjen å styre, mener heller det burde være en annen måte for valg av de som skal overleve...

Lenke til kommentar
Det finnes folk som fortjener medisiner mindre enn gamlinger, gode eksempler er: mordere, nynazister, blitzere, voldtektsforbrytere og tilsvarende avskum.

Mener du for alvor at blitzere og nynazister skal dø fordi de har andre meninger enn deg? Det er en ting å mene at folk tar feil, og jeg er helt enig i at både blitzere og nynazister tar skammelig feil, men å slå dem i hartkorn med mordere og voldtektsmenn blir for grovt. Jeg spiste selv lunsj på Blitzhuset i dag, og havnet i den forbindelse oppi en konversasjon med en blitzer. Vedkommende fremsto som en sympatisk og noenlunde oppegående (i alle fall så oppegående som sosialister kan være) person. Hun hadde selvsagt ingen peiling på elementær økonomisk teori, og hun forfektet reelt sett onde ideer, men at man tar feil kan ikke sammenliknes med å være en morder eller en voldtektsmann. Det er forskjell på å ta feil og å være ond.

Lenke til kommentar

Skulle 1,3 millioner nordmenn dø i en epidemi og situasjonen være tilsvarende i resten av verden, tror jeg vi står overfor litt andre prioriteringer enn hvem som skal få vaksine, som hvor fort klarer regjeringen å få mobilisert hæren til å opprettholde et visst minimum av sikkerhet, videre organisere helsevesen, brannvesen, el-forsyning, vann og kloakk/renovasjon med enorme hull i mannskapsrekkene, videre skaffe mat til Norge (bytte olje/gass i mat eller legge om vårt eget jordbruk helt...) videre sikre strategiske lagre av motordeler, maskiner og annet utstyr til transport og industriell produksjon (verdenshandelen har nok på dette tidspunktet gått til H...) o.s.v...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...