Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problemer med WLAN fra hus til hus


Anbefalte innlegg

Jeg prøver å sette opp en WLAN-link mellom 2 hus hos en kamerat, det var ikke så lett som jeg hadde trodd.

 

Vi har satt opp et DLink DI-624+ AP "inne" og bruker et DLink DWL-G520+ PCI-kort i en PC i et verksted/kontor-bygg 50-100m unna. PCI-kortet er koblet til en DLink ANT24-0801 8dbi antenne montert på ytterveggen for å få litt høyde og riktig retning. Da vi koblet opp utstyret fungerte det ganske greit, klarte rundt 5,5Mbs og DLink-verktøyet viste 60-65 signalstyrke (70% link quality). Dagen etter forsvant forbindelsen, senere har jeg bare klart å få ustabil forbindelse i korte perioder. Jeg har oppgradert AP'et med SMC 6dbi antenne uten at det hjalp merkbart.

 

Mellom husene er det en liten bakketopp og en låve. Jeg trodde først at signalene bare måtte gjennom en spinkel trekonstruksjon, men nå har jeg begynt å lure på om de må gjennom grunnmur og andre betong-greier eller rett og slett selve bakketoppen. Dette er litt vanskelig å avgjøre siden det ikke er mullig å sikte fra antenne til antenne. Hvor store hindringer kan utstyret vi har brukt klare? Er det noe vits å prøve kraftigere antenner, eller bør vi se på andre løsninger? Har fått tips om at like antenner i begge ender er lurt.

 

Det er enda et hus som ligger ved siden av bakketoppen og har fri sikt til begge de 2 første husene. Der har jeg vurdert å sette opp et enkelt AP som en 'mellomstasjon'. Vil dette fungere i praksis? Bridge? Ad-hoc? Utstyret skal brukes av folk som ikke har peiling, så det må f.eks. ikke være nødvendig å konfigurere manuelt hver gang forbindelsen går ned.

 

Firmware og drivere skal være nyeste versjon. PC som skal koble opp bruker Win2000 og D-Links software.

 

Jeg har rotet med dette alt for lenge nå og trengeer gode tips.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kan man ikke bare sende signalene oppover mot hverandre da? Bare med et pringles-rør burde da gjøre den jobben. ;)

Begge antennene vi bruker er retningsbestemte, forholdsvis kraftige og rettet mot hverandre så riktig det er mulig å få det på øyemål. Jeg har vanskelig for å tro at en hjemmelaget antenne skal gjøre den store forskjellen. Hvor kraftig blir egentlig en korrekt Pringels-antenne?

 

(Jeg håper ikke du mener at jeg skal rette begge oppover slik at signalene krysser hverandre et sted over alle hindringer, det fungerer ikke, antennene må rettes mot hverandre.)

Endret av ledigbrukernavn
Lenke til kommentar

Er det ingen som har noen tanker om det å sette opp et accesspunkt som mellomstasjon?

 

Det finnes jo mange rimelige AP/rutere nå med avanserte konfigurasjonsmuligheter. Jeg ser for meg at det skal være mulig å sette opp en boks som fungerer som accesspunkt for en eller flere klienter, samtidig som den fungere som klient mot det eksisterende AP'et, omtrent som med uplink på en vanlig hub/switch.

 

Problemet er at jeg ikke har lyst til å kjøpe enda mer hardware før jeg vet om det kan fungere. Noen begynner å hinte om at det kanskje hadde vært enklere og billigere å legge kabel. :ermm:

Endret av ledigbrukernavn
Lenke til kommentar

Begge antennene du nevner er svake og ikkje noko særlig rettningsbestemt. I utganspunktet så er det går ikkje dei signala gjennom mykje hindringer Kanskje ein murvegg eller to, men visst det er snakk om lange strekk så er det glømmesak! Du kan få det til med at signalene blir reflektert via noko. Du kan feks bruke meir rettningsbestemte antenner som peiker mot ein reflektor som begge antenne ser. Me har eit WLAN nett som har strekk på rundt 5km, men til det bruker me 24dbi antenner og fri sikt. Ein busk i mellom og så slutter det å virke...

Lenke til kommentar

Tror dessverre produktene du benytter ikke er bra. Jeg har DI-624+ og DWL-520+, og jeg sliter med rekkevidde innen samme hus. Prøv med en annen router og PCI kort, så skal du se at det hjelper. Søk på f.eks DI624+ her i forumet, og du vil se at det er mange som sliter med dette produktet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...