Gå til innhold

Informasjon om betaling i prisguiden


Anbefalte innlegg

Eneste konklusjonen jeg kan trekke ut av dette er at jeg som forbruker ikke lenger kan bruke HW.no's prisguide som et uavhengig hjelpemiddel for å finne beste pris på produkter.

Jeg synes ikke jeg skal belaste nettbutikkene med denne klikk-kostnaden, så da blir det heller å legge inn en folder i bookmarks med nettshoper og velge derfra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det viktigste som vi brukere må være oss bevisste og ikke belaste nettbutikkene unødvendig synes jeg.

 

Det er jo ikke noe problem hvis vi bare klikker på kjøp-linken, hvis vi faktisk skal kjøpe produktet fra den butikken.

 

På denne måten, så unngår vi unødvendige utgifter til nettbutikken, samtidig som vi gir en krone til driften av en tjeneste som jeg faktisk setter veldig pris på.

Lenke til kommentar
Eneste konklusjonen jeg kan trekke ut av dette er at jeg som forbruker ikke lenger kan bruke HW.no's prisguide som et uavhengig hjelpemiddel for å finne beste pris på produkter.

Jeg synes ikke jeg skal belaste nettbutikkene med denne klikk-kostnaden, så da blir det heller å legge inn en folder i bookmarks med nettshoper og velge derfra.

Helt enig. Jeg kommer garantert ikke til å bruke hw.no prisguide igjen dersom det er på denne måten det drives. Det burde vært informert om dette før.

 

Sannsynligvis dukker det snart opp en mer uavhengig prisguide igjen, nå som behovet har meldt seg.

Lenke til kommentar

Prisguiden er ikke uavhengig eller non-profit nei...

 

Dermed er den ubrukelig, fordi den baserer seg på at nettbutikkene må betale for å være med

...butikkene betaler et mindre beløp for å være representert.

 

Dette gjør at mange mindre nettbutikker, som ofte har svært gode priser, ikke er med i oversikten over hvor man kan finne og handle varen man er på utkikk etter, fordi de ikke kan eller har mulighet til å betale i dyre dommer for en plass i oversikten. Slik det er nå, fungerer prisguiden som et betalt reklamebanner/annonsemedie, hvor annonsørene (webshoppene) betaler hw.no for antall klikk...

 

Med andre ord, ubrukelig for en forbruker som er på jakt etter beste pris - og dermed har den utspilt sin rolle i nåværende form.

Lenke til kommentar
Prisguiden er ikke uavhengig eller non-profit nei...

Prisguiden har vel aldri vært uavhengig.

 

Den har basert seg på et frivillig arbeid fra nettbutikkene for å holde prisene oppdatert. Uavhengighet får du først når du setter noen stakkars underbetalte mennesker til å hente inn priser fra alle nettbutikkene der ute.

 

Og å tro at det tidligere var gratis å levere priser på varene for en nettbutikk er helt feil. Butikkene må ha hatt et system for å hente ut priser og linker til varene sine. Noe sånt koster penger å lage!

 

Edit: Små feilrettinger som manglende "space"

Endret av BennyXNO
Lenke til kommentar

Noen fler som syntes dette HW a/s´et begynner å lukte mer og mer svidd??

 

Før var det sjeldent at integriteten til HW ble satt i tvil, men i det senere føler jeg at jeg oftere og oftere leser om tvilsomme aktiviteter og måter HW driver på...

 

I sine tidlige dager var vel dette en "frivillig" og dugnadsbasert nettside men kjempe innhold, gode tester, guider osv..

 

Nå virker det mer som et eneste stort reklame sted, med færre tester, dårligere tester!

 

Nå skal de i tillegg tjene "gode" penger på at nettbuttikker sender dem en link og bilde av et produkt!!

 

Hadde det ikke vært for et glimrende forum, med kjempe brukere og kjeme gode svar, hadde jeg vel tatt hatten min og gått!!

 

Nå skal i tillegg orkla inn på eier siden!!! blir mye penger involvert, og derfor er jeg redd for at eier ineteressene vil "presse" inn mye mer reklame, selektive tester, og hvorfor kanskje ikke presse ut et Hardware.no pc magasin!!??

 

dette kan vel virke krasst, men det er sånn jeg føler det...

 

Lenge siden jeg er blitt imponert over en test!!!

 

Prisguiden har utspilt sin rolle for meg og nå...Hadde det ikke vært for oss brukere hadde ikke dette AS´et hatt noe inntjenings grunnlag, så jeg håper dere lytter godt til hva vi har å si....

Spesielt MEG heheheh! :yes:

Lenke til kommentar

Jeg kommer etter dette til å bruke prisguiden mindre da den eneste måten jeg bruker den er som en hub inn på komplett sine eminente sider med all informasjon om produktet jeg trenger. Jeg ser egentlig ikke grunnen til at de skal ha ekstra utgifter bare fordi jeg er lat, og legger heller et komplett søk inn i opera.

 

EDIT: OBS! dette er ikke fordi jeg har mistet tiltroen til hw.no og mener at dere er pengegriske... pengegriskinger :p , men bare fordi jeg kun bruker komplett/psdata og de har oftest forskjellig utvalg så pris styrer skjeldent valget av butikk.

Endret av Gunnar_
Lenke til kommentar
hvis det ligger i hw's natur å føre oss bak lyset så betyr ikke en (fikset) poll så mye :!:

Hvordan kan du si at hw.no "har ført oss bak lyset" når det står i klartekst i prisguiden at de tar penger for det? Å diskutere hvorvidt dette er riktig, og hvordan dette kan løses bedre er jo greit nok, men "ført oss bak lyset"? Det blir for useriøst.

 

AtW

Lenke til kommentar

HW som idealistisk "non profitt" nettsted er vel død etter dette, synes bare litt synd på de mange gode skribenter som har etter sigende langt ned mye tid gratis for HW. De skriver i hvertfall gratis etter hva jeg har lest.

 

At orkla går inn i Hw viser bare at det er mye penger i denne siden, det viste også fjorårets resultat, så de gode grundere av HW har nok håvet inn sine millioner, og de idealistiske sjelene som skriver i HW , vil de fortsatt være like idealistiske ???

:no:

 

Og siden det ble brukt matematikk ved å si at 50 000,- tjenes lett inn. Som Pyton sier 3 - 6 % er avansen på HD, minne, cpu. Så dersom en sier 5 % i avanse så må en webbutikk selge følgende for å dekke inn 50 000,-

 

50000 x 100 / 5 x 1,25 (mva) = nkr 1 250 000,-

 

Og ingen markedsjef i en liten webbutikk vil benytte 50 000,- for å annonsere i prisguiden, midlene vil selvsagt benyttes mer lokalt og gi mye større effekt.

 

Vel HW.no kommer nok til å være "battelfield" mellom de største leverandørene, for de mindre og for mangfoldet har HW tydligvis utspilt sin rolle, og gitt etter for markedskreftene. De store webbutikkene smiler nok alikevel, da de kommer til å få mindre konkuranse fra de små :dribble:

Endret av Osse
Lenke til kommentar

Liker det egentlig svært dårlig, synes de butikkene som ikke er med i prisguiden burde gå inn en avtale(multicom, Pyton osv) og danne sin egen uavhengi prisguide av sine butikker... Vil ikke koste mye, så kan heller vi hw.no brukere se gjennom både den prisguiden+hw sin når vi skal handle

Lenke til kommentar
det var en joke for de som ikke skjønte (derfor den store smiley'n)  :!:

Og vi lo lenge. dessverre er dette et så seriøst tema at en smiley ikke redder deg når du kommer de slike anklagelser. (og som du ser i den andre (stengte) tråden ser du at denne vitsen/seriøse anklagelsen allerede er kjørt mange ganger)

 

(/me whine)

 

charlie di meola: mordi :thumbup:

Endret av Gunnar_
Lenke til kommentar

Nå som er Hardware er avslørt.....kan de bare ikke da starte sin egen webshop. I mine øyne har de solgt seg til høystbydende, med en krone klikket har de vel tjent såpass med penger at de har til et varelager. Synes hele prisguiden bærer preg av seddelpresse virksomhet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...