Gå til innhold

Hva er egentlig SLI?


Arntsen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei! Skal snart bygge meg ny pc. Noen som kunne skrevet KORT OG GODT hva SLI-standard er? Ikke henvise til en side med mange sider, men si hva SLI er, og hva som er blitt forandret fra den "gamle" standarden er... :p

 

Mvh Joakim Arntsen

SLI er Nvidias navn på muligheten for å koble to stk PCI-e skjermkort i en PC og få de til å samarbede om å lage bildene på en skjerm.

 

Det er altså ikke bare å koble to hvilket som helst skjermkort i en PC og kalle det SLI. Kravet er at både hovedkortet og skjermkortene må ha Nvidia brikkesett av typer som støtter SLI. I tillegg på SLI være slått på i driveren. Begge skjermkortene MÅ være PCI-e for at dette skal fungere.

 

Hensikten med SLI er å øke grafikkytelsen på 1 skjermutgang. (og ikke minst å tjene mer penger på at kundene kjøper to grafikkort i stedet for ett)

 

Ingenting er forandret fra den "gamle standarden" om du tenker på hovedkort med 1 stk PCI-e port og ett skjermkort. Skjermkort som støtter SLI kan godt brukes i vanlige hovedkort med en port for skjermkort, og likeledes kan man bruke ett skjermkort på SLI-kapable hovedkort hvis man vil.

 

Hvis du mener AGP når du sier "den gamle standarden" så spør du egentlig om forskjellen på AGP og PCI-e. Her er forskjellen at porten er forandret og de elektriske signalene ganske annerledes. Ytelsemessig er det ingen nevneverdige forskjeller. Oppgraderingsmessig er det heller ingen nevneverdige forskjeller bortsett fra at AGP trolig kommer til å forsvinne fra markedet de nærmeste 1-2 årene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...