Gå til innhold

C: og D: bytta plass, hvordan fikse?


phax

Anbefalte innlegg

hei, under en reformatering endte det opp med at C: og D: har bytta plass, slik at windows ligger under D: og Mine Dokumenter ligger på C:.. småirriterende, så lurte på om noen vet hvordan jeg få fikset dette? det er snakk om en harddisk som er partisjonert i to visst det har noe og si..

 

har kjørt mmc å prøvd og bruke den diskbehandlinga der men kan ikke bytte bokstav på noen siden begge er en boot disk visstnok.

 

er det ingenmåte og fikse dette uten og måtte reformatere på nytt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt sent nå kanskje men hadde samme problemet selv for en stund siden. Dette var imidlertid en annen fysisk disk som jeg bare kunne koble vekk mens jeg installerte.

 

Det jeg tror hadde vært en mulighet hadde vært og satt partisjonen med dokumentene dine til "hidden" i Partition Magic før du installerte. Når du så hadde fått installert operativsystemet på C: kunne du så gjøre den skjulte partisjonen synlig igjen og den ville komme opp som D:

 

Tror dessverre ikke du klarer å fikset dette uten å installere OS på nytt. Det er masse filreferanser som vil bli feil hvis man bytter stasjonsbokstav på boot partisjonen.

Endret av six
Lenke til kommentar
eller bare instalere windows på partisjon C:

Det er ikke sikkert dokument partisjonen som nå vises som C: er egnet for det. Mange, meg selv inkludert, synes det er svært lurt å ha operativsystemet på en egen partisjon og dokumenter og andre ting man ønsker å ta vare på på en annen. Da blir det mye enklere å reinstallere operativsystemet hvis det skulle være ønskelig/nødvendig uten å miste data.

 

Hele denne problemstillingen skyldes et idiotisk valg M$ gjorde for mange år siden da de valgte å tildele stasjonsbokstaver i henhold til hvordan BIOS nummerer opp diskene og partisjonene. Dette tullet burde de sluttet med når de lagde Win NT som allt etter Win ME bygger på. Da hadde de muligheten til å lage en fornuftig måte å adressere filer på, men det gjorde de ikke. I stedet beholdt de den gamle dritten. Jeg innser at noe av grunnen sikkert var for at det skulle bli lettere å få eksisterende programmer til å fungere, men da kunne de heller laget en kompatiblitetsmodul (der man kunne konfigurere stasjonsbokstaver som man ville) som tilbød gamle programmer sin eksisterende måte å adressere filer på mens utviklerne oppgraderte og skrev nye programmer som benyttet ny, fornuftig filadresseringsmetode.

 

For eksempel på en fornuftig måte å gjøre dette på, se hvor strømlinjeformet dette er i Linux. Hvilken harddisk og partisjon / og annet ligger på kan du bytte rundt på omtrent som du vil med bare en enkel omkonfigurering og alle filreferanser forblir riktige.

 

Edit: Lagt til en del.

Endret av six
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...