Gå til innhold

Hvor mye tar du i benkpress? Vær ærlig!


Kurt P

Anbefalte innlegg

Hvis du leser litt nærmere på det jeg skriver så så sier jeg at man løfter mindre i isolert benkpress enn i fristang pågrunn av at i fristang kan vi bruke fler muskler til å løfte med. Du sier det motsatte, at i isolert benkpress løfter man mer.

Jeg tror vi faktisk mener det samme - men går om hverandre..

 

Jeg mener - du klarer mere i isolert benkpress. Mens du klarer mindre i fri benkpress nettopp fordi - som du også sier det - bruker andre muskler på å stabilisere.

Isolert benkpress - der løfter man MINDRE fordi en kun får brukt hovedmuskel

 

Fristang benkpress - der løfter man MERE fordi man får aktivert flere muskelgrupper.

 

 

Du mener man løfter mer i isolert benkpress du.

Du løfter ikke mere i fristang enn i isolert. Du klarer flere kilo isolert enn hva du klarer i fristang, nettopp fordi du også må holde stangen rett i fristang.

 

Du kan umulig mene at du klarer å løfte flere kilo i fristang. Men at du gjør en større "jobb" blir riktig. Du stimulerer flere muskler. Ja.

 

Men du klarer ikke flere kilo.

Åja.. Nå vet jeg akkurat hvilket apprat du snakker om. Vi har en benk med 2 "armer" ut på siden som man kan holde i. Du ligger rett også presser du armene opp og ned fra brystet ditt. Dette er ikke benkpress i smith. Selv en tulling i klassen min som aldri har trent før tok 120 kg der. Det er en møkkamaskin. Det er den du snakker om sikkert, mens vi snakker om i smithmaskin. Prøv der, mye tyngre enn fristang.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Høres bra ut Kurt! Må ha vært tungt..

hehe.. var ikke no lek nei, men den gikk opp uten brøl og uten no løft med rumpa.. Ligger alltid med hele kroppen på benken jeg, uansett hvor mye jeg løfter. Mye bedre for kroppen. Må vel legge til at jeg har gått opp en del kilo de siste månedene da.. For de som har fulgt med hele tråden her så veide jeg 65 kg helt i begynnelsen. Veier nå 74. Sikkert noe fett som har kommet på også.. :ermm:

Endret av Kurt P
Lenke til kommentar

Jeg har endelig kommet meg opp til 75kg. Har da hatt en økning på 19kg fra jeg begynte å trene for snart to måneder siden. Syns det er en fin progresjon :yes: Har som mål å klare mellom 80-85 innen august. Eneste problemet mitt er at jeg ikke klarer å legge på meg. Har bestilt Weight Gainer i dag i håp om at det skal hjelpe litt så vi får se hva som skjer etter at dvi begynner på det :p

Lenke til kommentar

er 20 veier 105 kg er ca 180 høy

har ingen anelse om kor mye jeg løfter, men jeg vet att jeg klarer og løfte en girkasse fra magen og opp på plass i bilen i et løft. da ligger jeg under bilen og løfter ca 70-80 cm og girkassa veier ca 60-80kg.(trur jeg)

men jeg må jo holde den oppe en god stund og rikke den frem og tilbake en del for og få den på plass.

er som oftest helt gåen i armene etter et slikt løft men det må gjøres

 

får vell finne meg et sted der det er utstyr til og prøve og skjekke kor mye jeg klarer på maks.

 

mvh nokiakiller

Lenke til kommentar
Noen som vet sånn omtrent hvor tungt hantelpress på skråbenk er i forhold til vanlig benkpress?

I treningstudioet jeg trener finnes det ikke benkpress, så derfor kjører jeg hantelpress på skråbenk. Jeg trener i dag med cirka 25kg i hver arm, dvs 50kg til sammen. Kan noen antyde hvor på "benkpresskalaen" jeg vil ligge?

Dette er sannsynligvis individuelt, men en viss sammenheng må det vel være!?

Jeg tar 6 reps med 30 kg dumbbells (rett benk) og 10-11 med 60 kg i vanlig benk. Når du har tatt vanlig benkpress en stund vil nok forholdet være tilsvarende for deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...