Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Eksamensoppgave: Bedrifter med WLAN (hjelp!)


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Sitter og sliter med en prosjektoppgave nå. Vi skriver om sikkerhet i trådløse nettverk og ideen var å intervjue bedrifter som benytter nettopp trådløst nettverk. Saken er den at det er litt vanskelig å finne ut hvilke bedrifter som har wlan. Vi har vært i kontakt med forskjellige produsenter for å få tak i kundelister, men de er ikke noe videre interessert i å dele den informasjonen med oss. Derfor lurer jeg på om det er noen av dere som vet om noen bedrifter i som vi kan kontakte.

 

Det brenner skikkelig på dass nå. Trenger sårt litt hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De fleste større bedrifter i dag kjører WLAN, så det

skal overhodet ikke være noe problem å finne noen å intervjue. Men om de er så åpen om sine sikkerhetsløsninger tviler jeg på, da mange bedrifter

ikke har peiling på dette, og kun kjører standardoppsett (rimelig enkelt å skaffe seg uautorisert tilgang fra parkeringsplassen utenfor bedriften :smile: ).

 

Uansett, et lurt sted å starte er faktisk å besøke de største leverandørene av WLAN (3Com, Compaq etc.) sine sider på nett, og laste ned deres brosjyrer om sikkerhet i WLAN (alle disse har jo egne tilføyninger til 802.11b standarden).

 

Stikkord for WLAN sikkerhet er:

- Kryptering (WEP - ikke den mest avanserte)

- Blokkering/tilgang basert på mac-adresse

- Passordbeskyttelse, arbeidsgruppe/domene

En del eksperter på området mener også at man faktisk bør plassere WLAN området som et eget nett ved siden av det vanlige nettverket og bruke VPN til å lage koblingen mellom nettene. Da har man eliminert en del sikkerhetshull.

 

Håper at dette var til litt hjelp

 

Arcade

Lenke til kommentar

dph (nå NITH) avd. Bekkestua hadde i allefall test med WLAN for studenter siste året jeg gikk der. Regner med at de har fortsatt med det og har fått noen erfaringer.

 

Ellers er det faktisk en god del steder man kan surfe på p-plassen til folk. Det er litt kult i allefall. Morsomt å teste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...