Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Dilemma

 

Lyst til å være shredda, men har en umettelig appetitt.

Typ middag kan være:

1 hel lasagne form 400g kjøttdeig, pastaplater, 500g pastasaus og 300-400g ost.

Eller

750g kylling og 125g fullkornsris + salat ved siden av.

 

Dette går glatt ned og da er jeg behagelig mett.

 

Trent i 2 år. 190cm gått fra 72-90kg og samme fettprosent. (rundt 12-15%)

 

Lyst til å bli rundt 85-90kg 8% fett. Skal inn i militæret i August.

 

Hva gjør dere for ikke gå sulten, cravings etc?

Endret av R3pulsive
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Jeg spiser en SVÆR porsjon råe grønnsaker hver dag, tar ca 20min med intens spising før det er tomt. Tilsvarer ca 300kcal.....så ja 800kcal grønnsaker burde hjelpe på metthetsfølelsen... :)

Hvilke grønnsaker da? Kjøper du bare inn mye forskjellig?

 

Jeg prøver å variere men når det kommer til stykket er dette bare "noe jeg skal ha i meg"...så det ender ofte med det samme hele tiden..

 

Standarden min er kålhue, kålrot, gulrot, cherrytomater, løk, reddikker, stangselleri...litt mais for å myke det hele opp litt og en sjelden gang en hermetisk boks med champignjonger..

Rør godt rundt og få et fantastisk spennende måltid. :huh:

Jeg regnet ut vekta på de forskjellige matrialene en gang, ca de størrelsene jeg pleier å bruke og regnet så ut totalen kcal/macroer fra nettstedet "matvaretabellen.no"..

 

Det varierer nok fra 6-1000g i rå tilstand, koker aldri. kcal forskjellen blir så liten at jeg ikke bryr meg nevneverdig om den. 2-300kcal.

 

Et par-tre gram fett, 35-40gram karbs og 7-10g proteiner for det meste fra maisen.

 

 

 

Til ettertanke: Det blir en del løk da jeg også bruker løk i stort sett alt jeg lager av mat. Jeg er veldig gla jeg ikke bor her:

 

"Løk-ånde-sex er forbudt.

I Alexandra i Minnesota i USA finnes en lovparagraf som forbyr menn med ånde som lukter av løk, hvitløk eller sardiner å ha sex med kona. For øvrig er det også forbudt for menn i samme stat å ha sex med levende fisk."

Endret av Countryman
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg fikk ikke trent så mye som jeg ønsket i hverken desember eller januar, men etter en formtest tidligere i uken så ser det ut til at jeg ligger bedre an enn jeg gjorde på høsten i fjor! Jeg holdt godt følge med de som i hele fjor slo meg samtidig som jeg holdt litt igjen (var usikker på formen) så enten er de blitt dårligere over vinteren eller så er jeg blitt bedre.

 

Dette tegner til å bli en god sesong!

Lenke til kommentar

Pwo:

 

Blir man større av det?

Blir man sterkere av det?

Er det noe vits å ta det?

 

Jeg er ikke noe spesielt i mot det, likevel, tror ikke at man behøver det. Men en kompis av meg mener jeg går glipp av ekstremt mye.

Det har vel en oppkvikkende effekt som mange liker. Man trenger det ikke, men det kan være digg å trene med, tenker jeg meg.

 

Ved lengre økter er flytende karbohydrater lurt, for å opprettholde energi.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Pwo:

 

Blir man større av det?

Blir man sterkere av det?

Er det noe vits å ta det?

 

Jeg er ikke noe spesielt i mot det, likevel, tror ikke at man behøver det. Men en kompis av meg mener jeg går glipp av ekstremt mye.

Er han tilbøyelig til å like dop som gjør at man blir høy?

 

 

Nei, ikke som jeg vet om i alle fall. :)

Lenke til kommentar

Pwo:

 

Blir man større av det?

Blir man sterkere av det?

Er det noe vits å ta det?

 

Jeg er ikke noe spesielt i mot det, likevel, tror ikke at man behøver det. Men en kompis av meg mener jeg går glipp av ekstremt mye.

 

Du blir ikke direkte større av pwo. Om du klarer å flytte på mer vekt med de? Fult mulig! Altså du skal fint klare å trene like hardt med og uten pwo, men er ikke hode til stedet under trening, så vil du ikke nå ditt maksimale potensialet. Pwo er ikke noe magisk drink, hoved ingrediensen i de fleste pwo er koffein. Så drikker du mye kaffe fra før av, vil du ha lite effekt av pwo, ihvertfall med tanke på energien mange får.

 

En annen ting mange glemmer er at pwo handler ikke bare om kick. Mange av de gode pwo inneholder så og si alt av tilskudd kroppen bør få under belastning. Blant annet amino-syrer(BCAA++++), alt av vitaminer og ikke minst creatine. Disse er de store, er en haug av andre ting. Det viktige her er å sjekke hva du handler, da det finnes en del dårlige produkter. Her anbefaler jeg N.O-xplode 3.0, om du ikke er vant til koffein. Mer komplett blanding tror jeg ikke du får :ph34r:

 

Så er det da de mer "hardcore" pwo. Disse stimulerer i tillegg ditt nervesystem, samt hjerne. Hvorvidt disse er "sunt" i lengden kan diskuteres, men det er ikke noe å utsette på effekten. Disse har også en tendens til å bli bannet hehe

 

Men for all del, du overlever uten :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dere vet at no-produkter , v12 osv bare er dyrt kreatin? Nitrogenet som gir pump har 0 effekt på treningen, man bare trur det og derfor "funker det"

Hva skal man med bcaa.. om ikke annet har det negativ effekt da referert til hyppig inntak av aminosyrer som gir kortvarig iminutet i reseptorer, som også er en av grunnene for at over 1.7g protein pr kg fettfri vil gi en negativ effekt

Endret av War
Lenke til kommentar

"Dere vet at no-produkter , v12 osv bare er dyrt kreatin?" Det var da litt hardt å ta i? Kreatin mengden i N.O er halvparten av den anbefalte mengden på 5g. Det er heller ikke hovedingrediensen i blandinga...

Pump er svært viktig under trening, da muskelen du trener, får maksimalt med oksygen og næring pga den store blodtilførselen. Dette er ikke noe man tror, da det er gjort nok av forskning på dette. Det er jo også ganske selvforklarende. BCAA blir brukt for å bevare "lean muscle mass". Disse vil være spesielt nyttig for de som sitter på en diet, cut, da bcaa stimulerer "protein synthesis". Denne prosessen er noe komplisert, men enkelt forklart: muskelmasse= "oppbyggingen" av protein synthesis - nedbrytning av proteiner.

 

Jeg vet at en del av dere her, driver med styrketrening(strongman), og da er ikke slike småting noe særlig viktig, da dere går for maksimalt styrke, aka løfte mest mulig vekt. Hvis dette er målet, er jeg enig med Akse. Men for de som driver med kroppsbygging, og fokuserer på å bygge mest mulig muskelmasse, så blir slike "småting" viktig. Spesielt over lengre tid. Dette er så klart ikke noe man merker eller ser med en gang, men sammenligner du en som har trent med og uten slike tilskudd, over lengre tid, så blir det nok noen kg forskjell i muskelmasse :) Riktig og balansert kosthold er selvfølgelig nøkkelen her også!

Lenke til kommentar

Lysta og suget jeg har etter å få komme meg på trening tror jeg ikke kan sammenlignes med noen form for rus man får gjennom pwo...

 

Om man ikke har viljen, og heller ikke energien som man får gjennom et godt kosthold kan man vel bare glemme det(?).....jeg mener, pwo gir nok et slags kick i enkelte tilfeller, selv har jeg bare opplevd følelsen av kaffe-sjokk og kvalme og holder meg unna - men om man på dødsens liv må bruke masse penger på slikt er man ikke seriøs nok og man ender med å møte veggen når man ikke får noen effekt lenger...etter ca 3 dager..(?)

Endret av Countryman
  • Liker 1
Lenke til kommentar

" Dette er ikke noe man tror, da det er gjort nok av forskning på dette. Det er jo også ganske selvforklarende. BCAA blir brukt for å bevare "lean muscle mass". Disse vil være spesielt nyttig for de som sitter på en diet, cut, da bcaa stimulerer "protein synthesis". Denne prosessen er noe komplisert, men enkelt forklart: muskelmasse= "oppbyggingen" av protein synthesis - nedbrytning av proteiner.

 

 

Kan du referere oss til "forskningen" som viser "nok" sammenheng mellom BCAA og og MPS, sammenlignet mot en kontrollgruppe? Samt også disse kosttilskuddene du nevner og aktuelle endepunkter?

 

Det foregår kontinuerlig en nysyntese av endogene proteiner i kroppen. Svært få matvarer som inneholder proteiner har BCAA som den begrensende AS. I praksis betyr dette at man kan fokusere litt ekstra på proteinrike matvarer, selv når ønsket er vektreduksjon. For å bruke dine egne ord; dette er jo ganske selvforklarende.

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

men om man på dødsens liv må bruke masse penger på slikt er man ikke seriøs nok og man ender med å møte veggen når man ikke får noen effekt lenger...etter ca 3 dager..(?)

Syns denne var fin: ikke seriøs nok om man bruker penger på det. Hva koster en bøtte med whey? 3-4-500kr? En liten burk med pwo koster ifra 150-300kr alt ettersom, og varer erfaringsmessig veldig mye lenger enn alle spann jeg noengang har hatt!

 

Bruker selv pwo, og det har ingenting med lite lyst å gjøre, mer at jeg vil pushe meg selv 10% ekstra!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ja, det var kanskje noe dumt formulert av meg, beklager, jeg mener ikke at man nødvendigvis er useriøs selv om man bruker penger på slikt.

 

- Det jeg mener er at "effekten" man får ikke er veldig vedvarende, dvs man føler en effekt til å begynne med, om den er reell eller ikke er vanskelig å bevise fordi troen på at det fungerer sannsynligvis er veldig sterk og medfører et kick i seg selv. Man blir så fort vant til produktet, og får ikke det samme kicket om man bruker det lenger enn en uke.

-Dette er bare min mening, jeg har ikke veldig lang erfaring med pwo, men alle forumer jeg har vært på hittils sier jo det samme, at det er waste of money..

 

Jeg handlet for noen år siden på Svinesund i Sverige. Der har de bittelitt kraftigere saker enn i Norge, i tillegg til at de fleste body-shops selger visse produkter under disk.

Jeg brukte "Craze" og "Dark Rage"...de første øktene ble jeg veldig gira men det ble alltid etterfulgt av skallebank, kvalme, kaffesjokk-skjelving og generell uvelhet.

Etter en ukes tid med disse produktene fikk jeg ikke kicket lenger, kun de kjipe bivirkningene og alt gikk i søpla.

 

Edit: ikke minst, det førte til veldig dårlig matlyst etter treningen..

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

 

" Dette er ikke noe man tror, da det er gjort nok av forskning på dette. Det er jo også ganske selvforklarende. BCAA blir brukt for å bevare "lean muscle mass". Disse vil være spesielt nyttig for de som sitter på en diet, cut, da bcaa stimulerer "protein synthesis". Denne prosessen er noe komplisert, men enkelt forklart: muskelmasse= "oppbyggingen" av protein synthesis - nedbrytning av proteiner.

 

 

Kan du referere oss til "forskningen" som viser "nok" sammenheng mellom BCAA og og MPS, sammenlignet mot en kontrollgruppe? Samt også disse kosttilskuddene du nevner og aktuelle endepunkter?

 

Det foregår kontinuerlig en nysyntese av endogene proteiner i kroppen. Svært få matvarer som inneholder proteiner har BCAA som den begrensende AS. I praksis betyr dette at man kan fokusere litt ekstra på proteinrike matvarer, selv når ønsket er vektreduksjon. For å bruke dine egne ord; dette er jo ganske selvforklarende.

 

 

 

Dette kan du enkelt finne ut selv, ved å søke opp BCAA, hva det er og hvilken funksjon det har. Gidder ikke bruke halve dagen på å lete opp info du enkelt kan finne selv. Uansett, hva skal du fram til? Poenget her er at BCAA bidrar til å opprettholde protein synthesis prosessen, som igjen blir redusert under cut, da kroppen går i "nødmodus". Som du sa, finnes ikke BCAA i tilstrekkelige mengder i råvarer, derfor vil det være behov for BCAA tilskudd, spess under cut. Synes bare at å påstå at BCAA tilskudd har ingen nytte, blir litt feil.

 

Til Countryman, lyst og motivasjon til trening henger ikke sammen med pwo. Det er jo ikke slik at du tar pwo, også plutselig "nei, nå skal jeg trene". Jeg personlig tar det for å hjelpe meg maksimalt med konsentrasjon under trening. Spise riktig, energi rikt mat er så klart viktig, MEN det finnes alltid dager hvor man mentalt ikke henger med, og her kan pwo være til stor hjelp. Noe Corey påpeker. Ang det at pwo effekten daler ned etter tid, så er dette i stor grad forskjellig person til person. Det er uansett anbefalt å ta pauser fra stimulerende stoffer etter ca 2 uker, sånn at kroppen ikke blir vant til det. Men igjen, hvis du føler deg uvel av pwo, ikke ta det. Finnes mennesker som ikke tåler stimulerende stoffer. Mange tåler f.eks ikke koffein, og symptomene er like de du lista opp, uvel, kvalm etc.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...