Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tilsett noe søtt, og kanskje sitron f.eks.

 

Nei nei. Te skal ikke sukres :-(

 

Du kan kjøpe folkefavoritten som har tilsatt litt sitronsmake (bleh) eller kjøpe te i løsvekt som smaker mye bedre.Det er også viktig at du tar ut tebladene/posten når den har trukket lenge nok ellers vil slumpen bli veldig sterk. Hvis du kjøper te i løsvekt så spør i butikken.

Endret av -Zeitgeist-
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trente mye doble økter i sommer, og gjør det av og til fremdeles. Da kjører jeg samme kroppsdel på begge. Tunge, eksplosive baseøvelser første økta, og lett pumping og isolasjon andre. Nøkkelen er å holde øktene korte, helst ikke mer enn 40 minutter. 4 timer mellomrom er høvelig passende. Selv om man trener 2 økter, så dobler man ikke treningsmengden, men holder den kanskje 10 - 20% høyere enn vanlig. Poenget er bare å være mer uthvilt og få inn mer kvalitet på treningene. Skal du kjøre rygg og bein i morgen, så kjør bein først, og dropp eventuell overflødig isolasjon på begge øktene for å holde deg godt under en time.

Å holde seg under en time pr økt er ikke noe problem. Det gjør jeg stort sett til vanlig også. Har det noe å si om det blir mer enn 4 timer pause mellom øktene? Tenkte å trene på morgenen før skolen, og så hjem, spise middag, skolearbeid for så å trene på kvelden igjen. Blir vel ca 10-12 timer mellom hver økt. Og hvorfor bein først?

Lenke til kommentar

Har begynt på igjen med styrketrening, og hadde en økt med knebøy i dag. Er ingen verdensmester så ikke skyt meg, men når jeg utførte øvelsen fikk jeg litt ubehag midt på ryggen, 2-3cm fra ryggsøylen på hver side.

 

Tror kanskje i nederste del av trapezius. Må skyte inn at jeg ikke er særlig sterk i ryggmuskulaturen.

 

[post-142124-0-07467000-1318311884_thumb.jpg]

 

 

Er dette bare muskelen som jobber veldig hardt, eller bruker jeg feil teknikk?

Lenke til kommentar

(...) Og hvorfor bein først?

 

Spørs litt hvor mye du tar i knebøy, men ryggskivene har ikke godt av for stor belastning tidlig etter du står opp. Derfor vil jeg påstå at bein kan være greit å begynne dagen med, men har du tunge vekter i knebøy og andre ryggbelastende øvelser, så blir det det samme :) Uansett viktig å varme opp GODT før du starter

Lenke til kommentar

Vanskeleg å bedømma ein følelse, men om det er eit ubehag så kan det kanskje indikera dårleg teknikk, nærmare bestemt spenn i ryggen sånn at du får haldt den strak. Det er hovudsakleg beina som skal kjenna knebøy.

 

Eg ville jobba litt med teknikken først og sett korleis det gjekk. Kor tungt løfta du og kor mange sett/reps?

 

Rett eller vinkla løftebane på benkpress?

 

Rippetoe sa i ein video at stanga skulle gå rett opp og ned sidan du brukte mest bryst der. Om du lot stanga gå ned mot magen brukte du mindre bryst. På ein del demonstrasjonsvideoar ser eg derimot at stanga beveger seg i ein vinkel.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qrCBiPS5MNQ

 

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Så du trener fortsatt mikkel? ;)

Ja jeg prøver i allefall. Vanskelig å komme seg i rutine når du må reise bort for å arbeide, du skal på jakt, du er dårlig og det er ferie... Makan til turbulent de siste fire månedene har vært. Skal nevne jakt ja ... Var på elgjakt i 10 dager. 12 timer hver dag med jaging av elg gjennom skogen. Gjennomsnitt på 3 mil hver dag. Tror aldri før jeg har sovet så godt.

 

Nå tenkte jeg at endelig vinteren kommer og jeg da kan sette meg inn i ett nytt program meeeeen så må jeg på kursing i Stavanger mandag til onsdag de neste tre ukene så da blir det uregelmessigheter igjen. Men men... Kommer en tid igjen etter det. Får bare sykle og trene styrke sånn pø om pø

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...