Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Etter årevis med PCbruk har jeg svært dårlig støtte på nedre del av rygg/korsrygg. Noen som kan hjelpe meg med gode ryggøvelse jeg kan gjøre hjemme? Jeg har dumbells, og trener styrke 2 dager i uka, samt driver med mye fjellvandring og fjellklatring.

 

Trenger gode ryggøvelse. Takker for alle svar :-)

 

Status: 65 kg, 175cm høy.

Markløft

Kroppshheving/nedtrekk med smalt grep

 

Jeg skal begynne med RYP ekstrem muskelvekst neste uke, og jobber med programmet nå. Der det står "mage", kan jeg bare velge en øvelse? Kan jeg for eksempel ta reverse crunches? Og hvordan skal jeg skrive det inn i RYP-kalkulatoren? På de andre øvelsene skal jeg jo skrive inn 10RM, men det blir ikke lett å gjøre med reverse crunches. Jeg skal ned på treningssenteret 14:15, så jeg setter pris på raske svar!

Du kan ta akkurat den øvelsen du vil, når du problemfritt kan ta 10-20 crunches uten vekt bak hodet bør du gå over på ein anna mageøvelse.

Lenke til kommentar

Ok, da gjør jeg det. Jeg utsatte forresten treningen litt, da jeg fortsatt har noen spørsmål.

 

Jeg har lest at det er lurt å få i seg trege karbohydrater før trening, som for eksempel grovt brød og frukt. Hva burde jeg spise etter trening?

 

Det står i treningsprogrammet at jeg skal ha med 4x4 intervalltrening med aktive pauser på 70 %. Hva vil dette si?

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar

Kommer nok til å ta det litt med ro på starten. ;) Noen som har svar på det andre spørsmålet? Hva burde jeg spise etter trening?

1 liter skummetmelk og 2 bananer :p

 

Neida, men du bør få i deg noe som vil gi like mye næring som det jeg skrev. En shake med 3o gram protein og 6o gram karbohydrater innen 45 minutter etter treninga vil gi deg det du må ha rett etter trening. Spis gjerne en balansert middag et par timer etterpå :)

Lenke til kommentar

Har testet meg selv i de forskjellige øvelsene nå, og har enda flere spørsmål.

 

Jeg er ikke veldig fornøyd med romaskinen på treningssenteret. Den er veldig annerledes i forhold til den som er avbildet i RYP-dokumentet, og nivåene går fra 1-15, uten at jeg aner hvor mange kilo som er fordelt på hvert av dem. Jeg spurte en instruktør på treningssenteret, og han visste det heller ikke. Finnes det en alternativ øvelse til roing som gjør samme nytten?

 

Skråbenken på treningssenteret er så lang at jeg ikke klarer å gjennomføre tricepspress med manualer ordentlig. Hvis jeg står oppe og lener meg mot benken, sklir benken bare bakover. Er det lov å gjennomføre øvelsen liggende vannrett?

 

Jeg har forresten registrert at det finnes utallige forskjellige måter å gjøre reverse crunch, men i dag fant jeg den optimale.

 

http://www.youtube.com/watch?v=WlTvnfOr6_Q

 

Sinnsykt smertefullt i magemusklene. Anbefales.

Lenke til kommentar

Greit, jeg skal teste det ut. Får bare satse på at hvert nivå er fem kg, og lage programmet ut fra det. ;)

 

Hva med mitt andre spørsmål?

 

Skråbenken på treningssenteret er så lang at jeg ikke klarer å gjennomføre tricepspress med manualer ordentlig. Hvis jeg står oppe og lener meg mot benken, sklir benken bare bakover. Er det lov å gjennomføre øvelsen liggende vannrett?
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...