Gå til innhold

Hvor mye har du i IQ?


hallyboy

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, men vanlig IQ er kun evnen til å oppfatte logikk.. man trenger ikke logikk for å åpne ei dør (som aklla forklarte på forrige side). Man har jo 7 forskjellige slags målbare intelligenser, men mennesker / primater er stort sett de eneste som har logikk, derfor blir denne (over)brukt.

 

edit: skrivekjell

Endret av orcblood
Lenke til kommentar
  • 5 år senere...
er vel 8 typer inteligens ellerno.---

Det er 7.

 

Det er 13 -_-

Uansett, intelligens og IQ går vel under det samme. Det er tydelig at dere sitter uforstått og diskuterer emnet, fordi at IQ står for "Intelligence Quotient", altså det skal måle intelligesen på et menneske.

 

Der fins mange forskjellige typer intelligenser, som nevnt ovenfor, sånn som sosial intelligens, logisk intelligens osv. Det som er vanlig å måle er logisk sans. Der ligger gjennomsnittet på 110 i Norge, mens på sørlandet er gjennomsnittet 108 mens i nordland er gjennomsnittet 112 (Undersøkelse gjennomført av SSB i 2007).

 

Det at man må ha 70 i IQ for å åpne en dør, er vel mer eller mindre en myte. Først og fremst så er det vanskelig å finne en person som faktisk ikke klarer å åpne en dør, for så å teste IQ-en hans. Og der igjen måle hva som skal til for å åpne en dør? For min del henger ikke det på greip.

 

Det er lett å sitte og si at IQ har lite å si, for de som faktisk har lite IQ.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...