Gå til innhold

Fra 110 volt til 220 volt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er for så vidt riktig det du sier kvakk, men alikevel er det litt feil. De KLARER seg med 90-250V, men hvor bra de vil fungere er noe annet! En lyspære vil ikke lyse like godt på 90V som 250V.. Er ikke sikkert den vil lyse i det hele tatt!? Har sett en sånn trafo på en nettbutikk, men husker ikke hvilken.. Skal se gjennom alle sidene jeg har vært inne på som har med el. ting å gjøre, finne linken dit..

 

**EDIT**

Fant en trafo på elfa.... Sjekk om den kan brukes her....

Endret av wunderbaum
Lenke til kommentar
Det er for så vidt riktig det du sier kvakk, men alikevel er det litt feil. De KLARER seg med 90-250V, men hvor bra de vil fungere er noe annet! En lyspære vil ikke lyse like godt på 90V som 250V..

Nja, eg tenkt på slike ting som skjermer, PSU samt laptop og mobilladere. Slike ting står det ofte 100-240V og 50-60Hz på. TV og musikkanlegg må kanskje ha enten 230V eller 110V. Frekvensen er også greit å få med seg, ellers vil f eks mobilbatteriet bli ødelagt rimelig snart.

Lenke til kommentar
Nei. Hvis man har kjøpt elektrisk utstyr i USA så trenger man omformer fra 220 til 110. Det er svært uvanlig å ha behov for omformer fra 110 til 220 her i landet. Så man kan jo lure på om trådstarter har skrevet feil, eller om han skal ta med seg utstyr til USA.

Du har selvfølgelig helt rett, men tenkte feil er nok mer rett enn skrev feil... :roll:

Hodet satt nok ikke helt på plass i går :)

Det er selvfølgelig en omformer fra 220 til 110 jeg skal ha.

De hadde en hos Gadgets i Oslo, så da er den saken løst.

Lenke til kommentar
Om det er kjøpt i USA må man jo få frekvensen opp fra 50 til 60Hz i tillegg til at spenningen må ned fra 220-110V, eller?

Frekvensforskjellen spiller liten rolle, medmindre det er snakk om frekvensavhengig utstyr, som f.eks båndopptakere, platespillere etc, hvor motorhastigheten er avhengig av riktig frekvens.

Mater du derimot f.eks en trafo eller et PSU med 50 i stedet for 60hz, så vil ikke dette påvirke resultatet.

Lenke til kommentar

Et kjedelig problem med USA utstyr er at transformatoren, som jo er designet for 60 Hz, ofte blir for varm når den kjøres på 50 Hz. Har selv opplevd at nettdelen til et modem rett og slett smeltet.

Men for en PC og mye annet av dagens utstyr er ikke dette et problem, siden de bruker switchmode PSU og ikke vanlig transformator.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hmmm, her var det noken innlegg som har forsvunne.

 

perpyro: Det du skreiv om impedans virkar jo logisk, men ikke alle ladere oppfører seg slik i praksis.

Faktum er at på ein del gamle mobilladere som kun var designa for 50 Hz, men brukt på 60 Hz, vart batteriet lada opp på kort tid og levetida til batteriet var også kort. Det skulle jo bety at spenningen var for høg ut av laderen ? Årsaken til dette må jo vere slark i retometerfordeleren :hmm:

 

Til deg med iPoden: Laderen er sikkert designa for 50-60Hz.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...