Gå til innhold

Skal ha ny liten bærbar - MAC/PC?


Lanes

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Bytter ut maskinen min til en mindre nå, er mye på reisefot og jeg trenger ikke en så kraftig som jeg har nå.

Har snust litt på Mac, men jeg har aldri hatt det selv. Er det å anbefale? De jeg har spurt så langt ser på Mac som en religion, og skryter det følgelig opp i skyene uansett hva det måtte være(...)

 

Er det noen som kan komme med litt pluss og litt minus? Burde jeg gå over? Ser både på software og hardware.

 

Pris er ikke et så stort problem, kan godt koste på den litt. Har sett på den tynneste Sony Vaio, men den har alt eksternt, det vil jeg ikke ha. Powerbook 12" virker som et godt valg? Hva med Dell X300?

 

Er det noen som har slike maskiner ser jeg gjerne at dere deler deres erfaringer.

 

Det er viktig med god skjerm, internt Bluetooth, lang batteritid og 802.11. Selvfølgelig også at den er liten og lett!

 

Takk til alle som poster!

 

Aleksander

Endret av Lanes
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PowerBookn veier 2,1 kg, er jo en del det, burde vel finne meg noe under 2kg.

Kanskje Apple kommer med noe nytt når de nye Powerbookene lanseres (men hvem vet når det skjer??).

Fant et ganske omfattende skriv om Asus s5200 her.

Den maskinen er virkelig aktuell. Kjedelig at det er ekstern DVD/CD...men det er vel ikke annet å vente om jeg skal ha den så liten. Ellers så var det jo mulig å få den ganske rask tross størrelsen. Likte den, får undersøke litt til.

Lenke til kommentar

Jeg har Mac selv og samtidig har jeg en ultraportabel som høres ut til å være i klassen du kikker etter.

 

Her er mine betraktninger:

 

Mac er bra på stabilitet, brukervennlighet og praktisk design. Jeg bruker min til "hjemmebruk", men bruker PC + Windows på jobb.

 

Som jobbPC har jeg en IBM X40. Denne er den ultimate bærbare for en som setter portabilitet og kvalitet høyt. Derfor koster den da også noe mer enn andre merker. Du bør regne med ca. 16.000,- eks. mva. for en X40 med 40GB disk, 512MB minne, integrert BT og Wireless. I tillegg må du ha en ekstern optisk enhet.

 

Hvis jeg skal trekke frem svakheter ved X40 så må det bli disken. Denne er en 1.8" sak, og det merkes at den er tregere enn "vanlige" 2.5" disker av nyere dato. Dette blir imidlertid ikke problematisk før du begynner å kopiere større mengder data, f.eks. råvideo.

 

Ut over dette så er X40 et fullverdig og godt produkt som bærer preg av å være laget av en av markedslederne innen bærbar teknologi. Den er solid og stødig, stabil og slitesterk. Jeg har nå hatt min i seks måneder snart, og den viser ingen tegn til bruk ut over fingermerker på skjermen, en noe glanset overflate på mustaster og tastatur, samt mindre merker akkurat i hjørnene av maskinen der den møter motstand i det jeg legger den i veska / tar den opp igjen.

 

Sammenlignet med andre bærbare jeg har hatt troner den alene på topp.

 

-KJ

Lenke til kommentar

Sitter for øyeblikket på min Dell X300 og poster dette, en maskin jeg er bra fornøyd med. Den er eksepsjonelt lett, skjermen er god, maskinen er kjapp og tastaturet er meget godt. La meg liste alle tingene jeg finner mindre gode med en gang, så kan du selv dømme:

 

- Lokket har en noe svak konstruksjon på midten, noe som gjør at man lett kan få trykkskader på skjermen. Ikke noe stort problem med mindre du slenger den rett i skolesekken uten beskyttelse (noe man ikke bør gjøre uansett), men jeg bare nevner det.

 

- PC'en har batteriet i bakkant, noe som gjør at den vipper litt når du åpner lokket. Igjen bare noe å være obs på, ikke noe stort problem

 

- Batterikapasiteten er dårlig. Selv om den er på linje med de fleste andre ultraportable (2.5 timer), vet jeg at enkelte maskiner med samme størrelse og vekt klarer å tyne 4-5 timer ut av batteriene sine. Men maskinen selges med større batteri som tillegg, og det legger ikke til så veldig mye på størrelsen. Greit hvis du skal jobbe litt på et sted der det ikke finnes strømuttak

 

-Høyttalerne er eksepsjonelt dårlige, men annet er ikke å forvente på smaå maskiner der plassbesparelse er første bud. Men lydkretsen er overraskende god, sitter ofte med headset og hører musikk.

 

- Ingen intern CD-ROM. Dette er vanlig på ultraportable PC-er (ikke Mac, noe som gjør at de ofte er tykkere og tyngre).

 

- Min har bare 11mbps trådløst nettverk, siden jeg ville ha Centrino, men såvidt jeg vet så får du dem nå med 54mbps Centrino-kort.

 

Alt i alt en PC jeg er meget fornøyd med og tar med meg "overalt". Bruker den mye i studiene (master of computer science, i Australia), og den har tatt imot alt jeg har prøvd å kjøre på den så langt. Sitter for øyeblikket på universitetsbiblioteket og surfer trådløst, og jeg har i alle fall den minste og "hippeste" PC'en her ;) (er litt moteslave, av og til, i alle fall når det gjelder elektronikk og "gadgets", hehe).

 

Et annet pluss med X300 er jo at det er den rimeligste ultraportable på markedet for tiden

 

edit: Du har sikkert lest den men: Barbara.no's test av X300. Er også masse andre anmeldelser rundt om på nettet, flere av dem setter maskinen opp mot andre ultraportable.

 

edit #2: Hvis du vil ha et annet tips sverger min far på sin HP NC4000. Jeg har ikke hatt muligheten til å leke noe særlig med den, men en fordel med den er i alle fall at den er tilgjengelig med ATI grafikkrets, i motsetning til min Intel (alt-annet-enn) Extreme Graphics-løsning. Likevel, jeg spiller Quake 3 og andre spill i samme grafikklasse uten problemer på denne PC'en, så med mindre du satser på å spille det nyeste av det nye, så holder X300 godt. Og hvis du virkelig *må* spille Doom 3 på laptop'en, så er kanskje ikke en ultraportabel svaret for deg ;)

 

edit #3: OK, ser ut som ASUS har gått forbi Dell på pris. Men du sa du ville ha Bluetooth, noe som ASUS-maskinene ikke har... :hmm:

Endret av Naigewron
Lenke til kommentar

Jeg vurderte som tittelen på innlegget foreslår PC eller MAC. Har gått igjennom en grundig vurdering :hmm: av hva jeg egentlig trenger nå. Ville virkelig ha en MAC, men den er vel noe klumpete. Likte den siden jeg kunne få 12 tommeren ganske kraftig, og fremdeles mindre enn min nå. Når jeg tenker over det, så trenger jeg egentlig ikke en som er så kraftig, men jeg trenger en som er liten. De små har jo det kjedelige med eksterne DVD/CD. Er ikke egentlig noe problem! Med en god dokkingstasjon hjemme, med en større harddisk til musikk/bilder/film, samt en DVD/CD og en større monitor har jeg det jeg trenger! Når jeg er på farten bruker jeg aldri DVDromen uansett, liten hardiskplass og skjerm blir jo også løst med å ha det hjemme.

 

X300 er nok noe uaktuell pga batteritiden. Men X40 derimot er virkelig et alternativ!! Sidene til IBM er dessværre elendige, ikke så lett å få noe ut av de. Noen som har lest noen gode tester av denne maskinen? Tror egentlig jeg har funnet modellen min her! :thumbup: Hvordan er batteritiden? Skjermen?

Endret av Lanes
Lenke til kommentar

Skal vi se, her har vi kandidat #1:

 

IBM X40

Intel Pentium M Processor 738 Low Voltage 1.40GHz 2MB

Microsoft Windows XP Professional

768 MB PC2700 DDR SDRAM

40GB 4200rpm (ATA-100 (Enhanced IDE))

12.1'' 1024x768TFT

Intel Extreme Graphics 2

Intel PRO/1000 Gigabit Ethernet

Intel PRO/Wireless 2200BG Mini-PCI Adapter

56K V.92 designed modem

Bluetooth

2.1cm tykk

1.43kg (1.23kg med annet batt)

 

 

Finner dessværre ikke denne i USA, blir for dyrt i Norge. (19939,-)

 

Edit#1- Ahh! :cool: Der fant jeg den! ($1874,-)

Endret av Lanes
Lenke til kommentar
X300 er nok noe uaktuell pga batteritiden. Men X40 derimot er virkelig et alternativ!! Sidene til IBM er dessværre elendige, ikke så lett å få noe ut av de. Noen som har lest noen gode tester av denne maskinen? Tror egentlig jeg har funnet modellen min her! :thumbup: Hvordan er batteritiden? Skjermen?

Vel, hvis batterilevetiden på X300 er uaktuell så blir nok X40 eneste alternativ, jeg tror det er den eneste maskinen med batterilevetid over tre timer. Jeg vurderte X40, men jeg kunne aldri kjøpt en maskin uten annet innebygd pekeredskap enn IBM forferdelige "joystick". Touchpad er OK, selv om jeg savner Compaq's gamle innebygde trackball (har uansett en logitech marble trackball som jeg bruker hvis jeg skal sitte og jobbe med laptop'en over litt lengre tid).

 

Uansett, jeg er ikke betalt av Dell, så jeg skal ikke pimpe X300 mer. X40 er en kraftig maskin, har en bekjent som skryter av den. Jeg vet ikke hvor liten og lett den er i forhold til min, så jeg kan ikke si om det hjelper å kjøpe det store batteriet eller ikke. Uansett, lykke til med kjøpet :thumbup:

Lenke til kommentar

Det er forresten helt utrolig at prisen kan ligge så mye lavere i USA! Sjekket flere ganger at konfigurasjonen var det samme, tror det nesten ikke. Med dollarkursen i dag så får jeg maskinen for litt over 13000kr! Det er ikke så dårlig! Det er uten DVD/CD da... For 3000kr til får jeg dokkingstasjon og DVD brenner, men det må nok vente litt på seg. Selger jeg min her i Norge for 10000 burde dette være oppnåelig! Så absolutt!

 

Vet ikke hvordan det er med X300, men med X40 er det ihvertfall mulig å bytte ut batteriet til et større et. Da skal det visst ha en levetid på 7.5t (kommer an på modellen, tror ikke "min" ville kommet så høyt). Kjedelig med en ekstra klump, men kjekt om man er å reiser.

 

Da gjenstår det bare å høre med IBM Norge om garantien kan overføres så jeg slipper å dra helt til USA om noe går galt :ohmy:

Lenke til kommentar
X300 er nok noe uaktuell pga batteritiden. Men X40 derimot er virkelig et alternativ!! Sidene til IBM er dessværre elendige, ikke så lett å få noe ut av de. Noen som har lest noen gode tester av denne maskinen? Tror egentlig jeg har funnet modellen min her! :thumbup: Hvordan er batteritiden? Skjermen?

Finnes en bråte tester rundt om kring, men jeg har laget en liten en av min når jeg fikk den. Bare søk på mitt nick og X40... :)

 

Ellers så er det batteriet som gir en totalvekt på 1.4KG veldig bra. Det minste batteriet varer ca. 2.5 timer i reell bruk. (Surfing.)

 

Skjermen er fin. God lysstyrke og helt OK størrelse. Bare PM meg hvis du lurer på noe. Kan denne maskina og tilbehør ut og inn.... ;)

 

-KJ

Lenke til kommentar

Jeg har en 12" PowerBook og klumpete er vel ikke akkurat det første jeg tenker på når jeg skal beskrive den, hehe. Jeg bærer den rundt i en slik og da er hele veska nesten ikke større enn maskinen. Den er lett nok til å bære i hånden uten skulderstropp. Batteritiden er over fire timer så fremt du ikke kjører full guffe, eller trådløs nett/bluetooth. Da lever den kortere.

 

Men hvis du virkelig må ha en ultraportabel så er jo de PC modellene du ser på enda mindre og lettere.

Endret av gekko513
Lenke til kommentar

Det var tungt å måtte velge vekk en PowerBook :cry: , men jeg er mer interressert i en mindre! Da jeg sjekket opp X40 i dag fant jeg den jeg virkelig hadde lett etter. Så da er det bare å rope whohoo :w00t: og bestille fra nettet. Er hekta på den nå :dribble:

 

Beklager ordbruken min :innocent: , "klumpete" var vel ikke helt i sin plass :!:

Lenke til kommentar
Det var tungt å måtte velge vekk en PowerBook :cry: , men jeg er mer interressert i en mindre! Da jeg sjekket opp X40 i dag fant jeg den jeg virkelig hadde lett etter. Så da er det bare å rope whohoo :w00t: og bestille fra nettet. Er hekta på den nå :dribble:

 

Beklager ordbruken min :innocent: , "klumpete" var vel ikke helt i sin plass :!:

Hehe, en venn av meg har en 12" PowerBook, og jeg vil si den er alt annet enn klumpete ja. Tyngre enn min, og litt tykkere, men det har også med at den er ti ganger mer solid en de fleste plastic-fantastic-laptop'er. Den er bygd i Aluminium og har innebygd DVD-brenner, så da blir den litt tyngre. Det er en rå maskin, og hvis noen hadde bygd en lignende "IBM-kompatibel" maskin, så hadde jeg ikke vært i tvil et sekund, jeg hadde kjøpt den på dagen. Men dessverre, Mac kan være så rå de bare vil, jeg kan ikke gjøre det jeg vil på Apple's maskiner, så da ble den valgt bort relativt fort.

 

Husk å kjøpe en ekstern mus/trackball, IBM's joystick-mus has mange ofre på samvittigheten ;)

Lenke til kommentar
Da gjenstår det bare å høre med IBM Norge om garantien kan overføres så jeg slipper å dra helt til USA om noe går galt :ohmy:

IBM sin garanti på proffmaskiner er tre års internasjonal garanti. Det eneste du må gjøre er å frakte maskinen til servicepunktet.

 

-KJ

Det er gull da! Nærmer meg BUY NOW knappen med stormskritt nå!

Lenke til kommentar

Jeg ville ta en titt på www.thinkpads.com og snakket med Bill Morrow som driver den siden...

Jeg kjøpte min X40 av han og er veldig fornøyd med både service og maskinen...

Jeg har lagt inn en anmeldelse av min maskin under brukererfaringer, ta en titt. Forresten legg merke til at når du får maskinen av IBM at de sender med 3 forskjellige gummiknotter til den joystickmusa, og de er veldig forskjellige. Finn den typen du liker best og hold deg til den, du kan få kjøpt nye slike gummiknotter også når de blir for slitne.

 

Cobos

 

Edit: Dumme trykkleifer

Endret av Cobos
Lenke til kommentar
Jeg ville ta en titt på www.thinkpads.com og snakket med Bill Morrow som driver den siden...

Jeg kjøpte min X40 av han og er veldig fornøyd med både service og maskinen...

Jeg har lagt inn en anmeldelse av min maskin under brukererfaringer, ta en titt. Forresten legg merke til at når du får maskinen av IBM at de sender med 3 forskjellige gummiknotter til den joystickmusa, og de er veldig forskjellige. Finn den typen du liker best og hold deg til den, du kan få kjøpt nye slike gummiknotter også når de blir for slitne.

 

Cobos

 

Edit: Dumme trykkleifer

Fy for en rotete side, hvor finner man informasjon om X40 der? Siden er jo komplett umulig å forstå noe av

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...