Gå til innhold

Ville du kjøpt Windows?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

JonTj du prater:

Merkelig dette. Her bruker de fleste tusenvis av kroner på hardware i året, men å bruke 1000-1500 spenn på et OS annethvert år er for mye ..?? jeje, whatever.

 

---

 

Hvis vi tar et helt banalt eksempel, vi tar to nesten like kabinett. Det ene koster mye og er veldig lett å åpne, hive inn deler etc. Det andre kabinettet er gratis, men det er helvetes vanskelig å både åpne det og installere deler i det, FØRSTE GANGEN. Jo, da tar vi det som er gratis, lærer det, og sparer de pengane til noe anna.. dette er mi oppfatning.

 

Jeez

Lenke til kommentar

Selvsagt ville jeg ha kjøpt det...har betalt for 3 MS OS'er..hvorfor skulle en ikke det...er ikke gratis, hvertfall ikke sist jeg sjekket (....ser selvsagt bort fra alle de som har innhold på maskinen som ikke tåler en gjennomgang fra BSA :lol: )

Lenke til kommentar

du eller dere som tror at all software utvilking og produsering er gjort av frivillige som ikke trenger penger for å lage gode produkter:

idiot(er).

 

seff. må ting koste.

Sannsynligvis vil linux distro'er og begynne å koste en gang i fremtiden, som ikke er så forferdelig langt vekke.

Jeg har ingen betenkeligheter med å bruke penger på et OS som PC'en MIN skal kjøre på, like villig som jeg er til å kjøpe bensin til bilen jeg kjører. (kjørte er vel rette tidsforumlar, men det ødela litt av resten)

 

Hva den skal koste er vel en annen sak.

Lenke til kommentar

HAR ALDRI KJØRT ET PRODUKT AV MICROSOFT (unntak: Age of Empires) OG KOMMER ALDRI TIL Å GJØRE DET!!.

 

Har lyst til å gå over fra :grin: Linux :grin:. Er bare litt skremmende og orker ikke å sette meg inn i det. Har forresten Linux Mandrake & Red Hat liggende her..

 

_________________

MSI K7T266 PRO2-RU :grin:

XP 1700+ @ 2000++ (153 i fsb) m/Swiftech MCX462B :grin:

ATI Radeon 8500 litt klokka.. :grin:

256MB TwinMOS PC2100 CL2 (306MHz DDR) :grin:

WD 100GB 8MB cache :grin:

16x dvd, 16x brenner :grin:

Chieftec Dragon Big Tower :grin:

 

[ Denne Melding var redigert av: Nostradamus på 2002-05-22 23:41 ]

Lenke til kommentar

Dette var jo en syk diskusjon.

A: Jeg hadde gått over til Linux

B: Jeg hadde betalt for Windows

C: Brukt en eldre versjon av Windows

 

Det er typisk at folk sier, hvorfor betale for det jeg kan laste ned. Det vil alltid være crackere der ute som løser Microsoft's kopibeskyttelse.

 

De som har utviklet Windows XP (som er den nåværende aktuelle versjonen) har brukt mye tid på å lage produktet. Det har vært mange folk med på dette, de har stillt opp hver dag og brukt sin evne til å skape en bedre OS. Det er sikkert ikke lett å programmere slik at du skaper et så fantastisk OS som Windows. De som har laget dette OS, fortjener lønn. Jeg vil BETALE for det når en ny oppgradering er nødvendig. Min nåværende versjon er BETALT for!

 

Det er mer irriterende at en pro fotballspiller kan bli solgt for flere millioner. Hva gjør han? Spiller et spill som unge gutter gjør for å ha det gøy sammen. Skaper han et produkt til noen? Det er bare underholdning...

Hvis det hadde vært en spørreundersøkelse om hvem som fortjener millioner av penger; en pro fotball spiller, eller MS?

 

Microsoft er flinke, så enkelt er det.

Linux kan ikke betale for god reklame, det er bare noen nerder som skriker ut hele veien. Jeg sier ikke at man må være nerd for å bruke det, men det er som oftest de som griner over alt.

 

Hvis Linux en gang kan oppnå samme status som Windows, så begynner det å ligne noe. Jeg ville aldri hatt et OS hvor jeg ikke kunne spillt de spillene jeg ville, eller brukt de programmene jeg liker best. Må finne nye programmer hvis man bruker Linux, og de er ikke av den samme kvaliteten som Windows programmer.

 

MS Office er et konge produkt, OpenOffice er fremdeles ikke godt nok. Adobe Photoshop er bare så mye bedre enn Gimp. Linux er vel bedre på nettverks delen fremdeles, men nettverk alene er ikke så gøy.

Lenke til kommentar

Ja, selvfølgelig. Jeg bruker en lovlig XP Pro versjon her nå.

 

Skjønner at mange unge ikke vil betale for XP, pga penger osv, men folk oppi tyveårene som ikke betaler er forkastelig. MS fortjener alle de pengene de kan få, Windows er faktisk et utrolig bra produkt.

 

Studentversjoner får man jo til rundt 600kr (Krever bare at man går på skole visstnok).

 

Har ikke noe imot piratkopiering ellers, så lenge det foregår under ortaket "Try before you buy". Jeg har selv lastet ned en god del spill, og kjøpt de jeg syntes er bra nok, resten er slettet.

Lenke til kommentar

Quote

Den 2002-05-22 23:39, Nostradamus skrev:

HAR ALDRI KJØRT ET PRODUKT AV MICROSOFT (unntak: Age of Empires) OG KOMMER ALDRI TIL Å GJØRE DET!!.

 

___________________________________________

 

ikke jeg heller av software :smile:

Hvorfor gi billy boy penga når jeg kan beholde dem selv :grin:

 

Desuten elsker jeg begrepet , try and keep :grin:

 

men så er jo jeg en "fattig" man jeg da :sad:

 

Foresten musa mi er en microsoft wheeler , men men de har jo noen gode produkter også da.

 

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Lappin på 2002-05-23 00:10 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-22 21:12, cecolon skrev:

Sett at Microsoft fikk til å gjøre Windows 100% piratkopieringssikker; ville du kjøpt Windows, eller vurdert et annet alternativ (som Linux)?


 

Jeg har kjøpt alle utgavene av Windows siden 3.0, med unntak av NT 3.51. Har også kjøpt Red Hat Linux, selv om det kan lastes ned.

Lenke til kommentar

JA, innenfor min rimlighets grense.

feks. kr 500- 3000,- for fullversjon.

 

også feks 500-1500 for oppgraderinger annenhvert år kansje..

 

alle snakker om linux meg her og der.

har sett på naboen som sliter med å få ting til å fungere, HW/SW..

 

men det bunner kansje i at jeg er "oppvokst" med MSwin så jeg er vant til å bruke det nå..

 

klart at hvis windows hadde kostet feks 10000,- hadde jeg vært "tvunget" til å bytte OS.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-22 21:15, Tresprit skrev:

Ville f****** ta meg ikke kjøpt windows.

Det eneste MS produktet jeg har som er original er FS 02, og det fordi at jeg fikk den gratis med Elkjøp da jeg hadde arbeidsuke der.

Bruker Linux allikevel (ikke akkurat nå, da jeg akkurat har spillt FS).


Slackware forever






 

Eg repeterer, Slackware forever!

Lenke til kommentar

Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor jeg gidder å kaste meg inn i denne diskusjonen. Men jeg blir ganske provosert av at enkelte er så naive og tro at vi utviklere gidder å lage software gratis. Det er tross alt jobben vår og vi ønsker som alle andre tjene penger på det vi gjør.

 

Skal Linux bli mer attraktivt, må det utvikles mer kvalitetssoftware. Tror dere Linuxfolk at programmer som Photoshop, MS Office, QuarkXPress, Sound Forge, 3DStudio og Maja er gratis å utvikle? Tror dere at jeg som utvikler gidder å si opp jobben min for å jobbe gratis for dere? Et sted må pengene komme fra, og hva er mer naturlig at de kommer fra de som bruker programmene?

 

At vi må betale for Windows synes jeg er helt naturlig. Hadde flere kjøpt det, ville det kanskje vært billigere også. Da jeg tror de fleste på forumet her er studenter eller går på videregående/fagskole, får dere WindowsXP til 600-700,- . Jeg synes ikke dette er urimelig når dere sannsynligvis bruker minst 5000,- i året på hardware (antakelig mye mer enn det også).

 

Dere som ikke bruker penger på OS/software (som jeg ser på som det samme), bidrar ikke en dritt til å forbedre den. Skal Linux bli bedre, må brukerne være villige til å bruke penger på det. Linuxelskere ender med å møte seg selv i døra når de hevder at Microsoft er griske som tar seg betalt for programvaren de utvikler. De driver ganske enkelt business. Det må Linuxbransjen også begynne å gjøre! Liker dere ikke Microsofts programmer, SÅ IKKE BRUK DEM. Problemet er bare at det er akkurat hva dere gjør!

 

Selv har jeg absolutt ikke noe imot Linux. Jeg bruker selv flere varianter av Unix (bla. annet Linux). Men mesteparten av tida bruker jeg i Windows. Poenget mitt er at bra software koster penger å utvikle. Og det som irriterer meg er at svært mange av dere selverklærte Linuxelskere er svært naive, grensen til fanatiske. Mange av dere er unge og noe barnslige enda, og for gudskyld håper jeg at dere virkelig er unge. Hvis ikke er det virkelig på tide å vokse opp!

 

Det var det. Mer har jeg ikke å si. Tror ikke jeg kommer til å svare på noen nye innlegg. Jeg har sagt hva jeg mener. Men hvis noen har noe saklig og fornuftig å komme med, skal jeg vurdere det.

 

Takk for at du tok deg tid til å lese innlegget.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-22 23:07, MrLee skrev:

Hvis alle som skulle bruke Windows måtte kjøpe det, så hadde det ikke kostet 3k for WinXP Home Edition, slik som det gjør nå...da hadde det sikkert kostet nærmere 500 spenn, så da hadde jeg kjøpt det ja.


Jeg forstår forresten ikke hva alle har imot windows...det begynner jo å bli ganske stabilt og stuff nå...(ikke kom med at Linuz/unix er bedre fordi Windows tok 10 år, blæ, blæ, blæ, det viktige er at det er det nå...:smile: )



_________________

AMD XP1800+

Thermaltake "Silent Viking"

MSI KT3 ULTRA

512MB PC2700 DDR

GeForce2 MX400 64MB

40GB IBM Deskstar 7200rpm

SB Live Value

10/100Mbit NIC

Pioneer DVD105F 16x/40x

REALmagic Hollywood+

Samsung 16x/10x/32x


skriveleifer


<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: MrLee på 2002-05-22 23:10 ]</font>


 

 

hvorfor bruke home edition?... pro er bedre :lol:

 

jeg hadde, om windows hadde blitt 100% kopisikret (som aldri kommer til å skje :smile:) gått over til linux, for desto flere som bruker linux, desto flere hadde laget spill osv... til linux.

 

Jeg har en følelse om at Windoze er nærmere og nærmere sin undergang...

 

Men som sagt ovenfor... Lenge Leve OPENSOURCE!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-22 21:56, JonTj skrev:

Merkelig dette. Her bruker de fleste tusenvis av kroner på hardware i året, men å bruke 1000-1500 spenn på et OS annethvert år er for mye ..?? jeje, whatever.


Personlig hadde jeg lett bladd penger til Windows, hvis jeg absolutt måtte
:grin:


 

Her tør jeg stille et spørsmål? Kjøpet man hardware til maskinen for at den skal gå fortere, eller kjøper man ny ms windows? Slik som ms windows blir utviklet idag må man bare kjøpe bedre å bedre hardware hvis man skal følge ms windows-versjonene. Hvis man derimot kunne oppgradert ms windows for at ms windows faktisk hadde blitt kjappere uten at man trengte å kjøpe raskere hardware, så skal jeg være enig at det hadde vært en god grunn for å betale for ms windows. Idag må man faktisk kjøpe raskere hardware enn man hadde fra før for å få den nye ms windows-versjonen til å være like rask som den gamle, hvor er logikken i dette? Jeg skal personlig gå ut å støtte alle kjøpere av ms windows den dagen maskinen min begynner å gå raskere hvis jeg oppgraderer ms windows-en min utenatt jeg trenger å kjøpe noe nytt hardware.

Lenke til kommentar

Windows XP er faktisk verdt pengene. Det er ikke så dyrt å kjøpe Windows XP som mange tror. Noen tror at XP Home edition koster 3-4000 kroner. Det er jo helt sinnsvakt. Hvor i all verden har de sett den prisen? Norsk fullversjon av Windows XP home edition koster 1.179,- på http://www.komplett.no

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...21&GrpID=5&s=pl

 

Sjekk selv hvis du ikke tror det, du som tidligere i tråden mente at det kostet 3.000 kroner. Driv litt research før du kommer med så tåpelige påstander.

 

Jeg bruker Windows XP Professional hjemme, og den er også verdt pengene. Den engelske utgaven koster 1.753 kroner på http://www.komplett.no

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...21&GrpID=5&s=pl

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-22 23:07, MrLee skrev:

Hvis alle som skulle bruke Windows måtte kjøpe det, så hadde det ikke kostet 3k for WinXP Home Edition, slik som det gjør nå...da hadde det sikkert kostet nærmere 500 spenn, så da hadde jeg kjøpt det ja.


 

Det koster 1.179 kroner for fullversjonen av norsk Windows XP Home edition. Pro koster noe over 1.700 kroner. Hvor har du det fra at XP home edition koster 3000?????

Lenke til kommentar

Jeg betaler for den softwaren jeg synes er bra.

Jeg vil ikke betale for et OS som jeg må ha bare

fordi programvaren jeg skal bruke kun utvikles

til det OS'et som har størst markedsandel.

 

Synes det er morsomt at så mange tror de som

utvikler Linux gjør dette gratis. Det finnes

andre forretningsmodeller enn den Microsoft har

valgt seg. Er det noen som tror at DreamWorks

ikke har betalt for RedHat systemet de kjører

på alle maskinene sine?Eller at pengene som IBM

og andre store selskaper bruker på Linux går til

hardware?

 

Og til alle utviklere som ennå ikke har sett lyset:

Bli kvitt Microsoft Tvangstrøye (eller windows eller

noe..) og prøv OpenSource development. Helt enkelt

et genialt konsept.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...